Anonim

Virkad nörd: Uchiha klansymbol, Sharingan & Mangekyou-målning Time-Lapse

När man tittar på det verkar det som en Pokeball men inte riktigt eftersom en pokeball inte har den botten som sticker ut och kurvan som delar pokeballens färger är bara en kurva i vissa vinklar, om man ser den framåt är det bara en sund uppdelning.

Så jag undrar vad symbolen för Uchiha-klanen ska vara?

Det ska egentligen vara en typ av fläkt. På Wikipedia-sidan där japanska krigsfans står det:

Dessutom är Uchiha-klanens symbol en fläkt som är en hänvisning till uchiwa (団 扇, pappersfläkt) vilket är ett annat sätt att uttala klanens namn.

Källa: Japanskt krigsfan - I populärkulturen (andra stycket)

När vi tittar på Wikipedia-sidan för Uchiwa (och till och med googlar den) kan vi se att Uchiha-klansymbolen är formad som en Uchiwa.

Detta backas också upp på Naruto Wikia och ger också en logisk anledning till varför det också är ett fan.

"Uchiha" är ett annat sätt att uttala "uchiwa" (団 扇, pappersfläkt), vilket är klanens symbol. Uchiwa kan användas för att flamma flammor, vilket gör lågan varmare - med hänvisning till det faktum att Uchiha är en klan av Fire Release-användare.

Källa: Uchiha Clan - Trivia (första punkten)

Detta gör det också möjligt för oss att dra slutsatsen om varför färgschemat av en slump är som en Pokeball. En flamma ses allmänt som röd men ju varmare en flamma kommer desto närmare kommer den att vara vit.

Den kallare delen av en diffusionsflamma (ofullständig förbränning) kommer att vara röd och övergå till orange, gul och vit när temperaturen ökar, vilket framgår av förändringar i svartkroppens strålningsspektrum. För en viss flams region, ju närmare vitt på denna skala, desto varmare är flammans del.

Källa: Wikipedia - Flame - Flame Color (3: e stycket)

Med tanke på att en flamma i allmänhet är varmare vid källan kan en tolkning vara att eftersom den nedre delen ska vara ett Uchiwa-handtag skulle detta vara den hetaste delen (att vara i din hand hela tiden).

En annan tolkning kan vara att även om det också är en Uchiwa så ser symbolen ut som hur vissa Flame Release Jutsus blir "spottade ut".

Så "handtaget" är eldstrålen som kommer från munnen, eftersom eld normalt är varmare vid källan skulle denna del vara vit medan den längre bort skulle vara röd.

I Naruto avsnitt 130 sa Susakes far tydligt att "Uchiha-toppen representerar fläkten som väcker flamman av vår vilja."

1
  • 2 Undvik att länka till olicensierade hela avsnittsvideor.