Anonim

Regenerativ procedur för knäsmärtor med Dr Heather

Om någon kunde förvärva ett av de sista 36 paren av Scarlet Eyes som togs från Kurta-klanen och sedan kirurgiskt ersätta sina egna ögon med dem, skulle de kunna ha samma specialiseringskraft under samma förhållanden som Kurapika måste träffas?

0

Din fråga har i huvudsak några delar:

  1. Är Specialist Nens förmåga knuten till Kurta-klanens ögon eller är den unik för Kurapika?

Jag tror inte att detta besvaras tillräckligt. Kurapikas Nen-förmåga utlöses när hans ögon blir röda men det är inte klart om Nen-förmågan skulle vara närvarande för andra Kurta-klanmedlemmar. Jag tror inte att det skulle göra det. Ändå finns det andra förbättrade förmågor som tillskrivs detta tillstånd sedan barndomen som är knutna till Kurta-ras. Medan hans ögon var scharlakansröda kunde Kurapika slåss mot flera vuxna män redan som ett litet barn.

  1. Är normala Kurta-skarlet ögonförmågor överförbara via transplantation?

Jag tror inte det, men det här svaret är inte helt klart. De scharlakansröda ögonen verkar vara ett synligt "symptom" på en mer komplicerad fysisk process. I huvudsak upplever Kurtas en dramatisk ökning av blodflödet (bland annat). Det ökade blodflödet genom ögonen (oavsett om det är realistiskt eller inte) gör att irisarna blir röda. Eftersom processen inte orsakas av ögonen finns det ingen anledning att tro att överföring av ögonen skulle orsaka denna process. Medan jag tror att en person som kan få ökat blodflöde till ögonen kan få dessa ögon att bli röda på samma sätt, skulle det inte orsaka några andra förmågor.

  1. Skulle öga / kroppsdelstransplantation överföra Nen-förmågor?

Nen kan lagras i livlösa föremål (som skurna kroppsdelar skulle vara) så att ögonen verkligen skulle innehålla Nen. Nen ägs dock av användaren även efter deras död. Jag ser inte att du skulle få ägandet av den Nen (mycket mindre förmågan) bara för att du har deras kött. Den närmaste motpunkten till detta är Chimera Myror. Medan konsumerar Nen-användare resulterar i myror med potential för Nen-förmågor, jag tror inte att de får den specifika förmågan hos deras källa. Det är personligt för dem. Låt mig veta om jag har fel, men alla ant Nen-förmågor jag kan komma ihåg är unika för dem. Eftersom de har minnen från sitt förflutna jag kan jag föreställa mig att de medvetet kan arbeta för att få samma förmåga men det är inte samma sak.

Så i mina ögon pekar alla delar av denna fråga på "förmodligen inte men inte definitivt nej". Om jag inte blev blind skulle jag inte riskera det, men en rik blind man kunde göra det. Detta skulle vara en fantastisk karaktärspecifik båge för Kurapika. Om något av detta är möjligt är allt upp till mangaka.

Jag är ingen neurokirurg men jag tror att hjärnan måste lära sig att anpassa sig till de nya informationsbitar som krävs för att använda denna förmåga. Det skulle förmodligen orsaka dig stort obehag när du tränar din hjärna att tolka den information som den aldrig hade sett förut. För övrigt. Du måste dela blodgrupper eller din kropp skulle avvisa de nya ögonen som orsakar potentiell död.

Med detta i åtanke. Nej, om du inte föddes med den benägenheten att acceptera informationen från det ögat, skulle du förmodligen aldrig fullt ut förstå den fulla potentialen och sluta bli galen av huvudvärk / felinformation de ögon presenterade för dig.