Anonim

Hur man gör japansk curry

Saker av Maeda Jun har baseboll. Mycket.

Avsnitt 1 av Clannad: After Story är en baseball episod, och det finns en hel del baseball någon annanstans under båda årstiderna Clannad. Avsnitt 4 av Charlotte är ett baseboll-avsnitt. Avsnitt 4 av Angel Beats! är ett baseball-avsnitt, och hela Hinata / Yui-saken senare i showen är också full av baseball. Little Busters! är full av baseball. Jag får veta det Skriva om (VN) har också baseboll i den. Inte om Luft eller Kanon, men jag skulle bli förvånad om de saknade baseboll.

Jag vet att baseboll är stort i Japan, och jag vet att Maedas arbete till viss del är formellt (någonsin sett Maeda Jun bingo bord?), Men det går utöver det. Varför sätter Maeda Jun baseball i så många av hans verk? (Jag har hört att Key har någon form av sponsoravtal med ett basebollag. Är det sant? I så fall skulle det förklara det.)

1
  • Anime of Air och Kanon av KyoAni är faktiskt basebollfri. VN: erna kan ha innehöll baseboll någonstans, men jag misstänker att basebollbesattheten började med Clannad.

De två anledningarna till att jag kan komma på är att Baseball är en av de mest populära sporterna i Japan och därför är en vanlig grupp i anime och Maeda Jun använder den bara mycket för att ge ett fyllmedel och lite komedi i en show .

Den andra anledningen är reklam för Yokohama DeNA BayStars, där de samarbetar om baseballepisoderna, där vissa karaktärer är baserade på eller uppkallade efter DeNA-teammedlemmarna. Men jag kan bara vara säker på det för Charlotte, inte den andra anime du har nämnt.

Hela anime görs i samarbete med DeNA Baystars, som är ett basebollag i Yokohama, Japan. Karaktärerna är även uppkallade efter lagmedlemmarna.

1
  • Annonseringen för ett riktigt lag kom förmodligen eftersom Maeda redan var känt för att inkludera baseball i allt sitt arbete. Jag skulle säga att det är ett symptom, inte en orsak.

Baseboll är den mest populära sporten i Japan, särskilt HS baseboll eller "Koshien-turneringen" så det är inte så mycket överraskning i vissa animer om baseboll visas ... Inte om detta men i Clannad tror jag Jun Maeda Det är fortfarande inte så mycket med baseball ännu, huvudpersonen där spelar eller var en tidigare basketspelare och den andra blonda killen var en fotbollsspelare, tror jag. I säsong ett, förmodligen, fanns det en basketbollsturnering som ägde rum i den första showen som indikerar att Jun Maeda förmodligen var basketfantast eller tittare innan men sedan flyttade sitt fokus till Baseball ... , Jag tror att det är dags Maidas intresse och passion för basebollspelet blomstrade ... och det fortsätter och fortsätter nu efter att ha sett Angel Beats, Little Busters och nu Charlotte som har så väl omtalade basebollscener.