Anonim

Sword Art Online: Hollow Realization (PS4, Let's Play) | Hejdå, herr Woofles | Del 20

I anime Svärdkonst online, golven från 76-100 har varit orörda sedan Kirito slog Kayaba, men innan Kirito gör det sa Kayaba Akihiko, "Jag var tänkt att vara den sista chefen på 100: e våningen."

Nu när det finns en Nya Aincrad byggd i Alfheim Online.

Är det möjligt att Kayaba Akihiko väntar på 100: e våningen på omspel? Eller kan slutbossen bara vara en annan slumpmässig chef för dem att slåss?

5
  • om du hade gjort lite undersökning kanske du hade hittat den här reddit-tråden
  • @Mansuro om jag inte saknade något finns det väldigt lite i den reddit-tråden som är till någon nytta. högst talar de om Floor 100-chefen i Hollow Fragment som finns i Sword Art Online, inte New Aincrad i Alfhiem Online (och även olika kanoner). resten pratar antingen om fängelsehålan i början av staden eller gissa någon karaktär (som Klien)
  • @ Memor-X Nåväl, i Playstation-spelet är det figuren med huva som Kayaba / Heathbar använde för att adressera alla spelare på våning 1. Jag tror att den hette Det är nog bara ett nytt monster. Det skulle vara coolt om det var en Heathcliff AI.
  • Vi ser väl att Kayaba fortfarande finns i Alfheim när han kontaktar Kirito efter sin kamp med "Fairy King Oberon", så samma form kan vara chefen för Nya Aincrad.
  • För att stänga väljare tror jag att den här frågan är svarbar eftersom vi vet vad som hände med Heathcliff. Eftersom vi vet vad som hände med honom, gör det detta till en ganska dålig fråga.

Enligt min förståelse måste New Aincrads Golv 100 avslöjas, men sannolikheten för att det är Akihiko Kayaba är låg.

  • Efter att Sword Art Online rensades gjorde Kayaba ett fullständigt dyk och det rapporterades att han dödades i processen. Man kan spekulera i att Full Dive lyckades men det finns inga bevis som definitivt bevisar att Kayaba lever

  • Nya Aincrad släpptes av Ymir, företaget som nu äger Alfheim Online. uppgifterna från Nya Aincrad som förutlämnats på Alfhiem Online Serverar på grund av hur ALO är en kopia av SAO, men Aincrad hade ändrats.

På grund av de köpta ALO-uppgifterna inklusive kopierade data från den gamla Sword Art Online-servern introducerades New Aincrad (med flera ändringar från den ursprungliga Aincrad i SAO) och Sword Skills i ALfheim Online och överlevande SAO-spelare kunde ärva sina avatardata från SAO.

Källa: Ymir - Bakgrund (andra stycket)

  • Golven i Nya Aincrad släpps långsamt så det finns en övre gräns tills en uppdatering. detta är tydligt i Sword Art Online 2 avsnitt 18 där Agil visar Kirito och Asuna release-noterna för nästa ALO-uppdatering, inklusive introduktionen av 21: a-30: e våningen i New Aincrad. så för tillfället (i slutet av Sword Art Online 2 har jag inte läst romanerna) kan ingen komma åt våning 100. om jag skulle spekulera finns det inga data för våning 100 (förutom det yttre utseendet för landskapets skull) tills uppdateringen släpps

Nära slutet av filmen Sword Art Online: Ordinal Scale

Kirito och hans vänner kämpar mot chefen på våning 100 i Aincrad. Boss är inte Heathcliff, bara ett mycket starkt monster med enorm storlek.

1
  • 4 det bör noteras att Ordinal Scale är original och inte anpassad från de ursprungliga Light Novels. såvida det inte har kommit ett meddelande är det osäkert om det är kanonkompatibelt

Mitt svar är detsamma med Memor-X, men av en annan anledning. Det är nästan omöjligt för Kayaba att vara den slutliga chefen för våning 100 i New Aincrad.

  1. Som Memor-X sa i sitt svar är Kayaba det död, fysiskt. Jag säger fysiskt eftersom det visades att Kayaba är det levande som en data efter att han gjorde full dyk och överförde sitt medvetande till nätverket. Detta förklarades i Light Novel av hans tidigare assistent, Koujiro Rinko. Kayaba dyste upp när Kirito gick mot Oberon vid höjdpunkten i Alfheim Online, men efter det hans vistelseort är okänt.

  2. Kayaba var ansvarig för spelarnas död i det ursprungliga Aincrad. Han var den som fångade alla inuti spelet och gjorde det så att systemet dödade alla som dog i spelet. Detta gör honom en efterlyst man. Om han lever fysiskt skulle han ha arresterats och väckts för rättegång.

  3. Att ha Kayaba som den sista chefen på 100: e våningen i New Aincrad skulle vara ett dåligt drag för företaget att göra. Hur skulle människor känna om, låt oss säga att Square-Enix använder Hitler som finalchef för Final Fantasy? Samma fall med Kayaba.

Så, Kayaba som chef på 100: e våningen i Nya Aincrad? Det är nästan omöjligt.

8
  • Jag håller med punkterna 1 och 2, men 3 är för det mesta spekulation. Det kan fortfarande vara möjligt att en "skugga" av Kayaba kan användas som chef - om än inte Kayaba själv visuellt för att undvika press / juridiska frågor. Återigen dock spekulation.
  • Även om jag håller med om att det är nästan omöjligt.
  • Punkt 3 är baserad på verklig värld. SE att ha Hitler som slutchef skulle inte betyda att de har den verkliga Hitler som slutchef. Det skulle betyda att de har en karaktär som liknar Hitler i utseende som den slutliga chefen, vilket skulle göra folk upprörda och förmodligen förbjuda spelet. Detta skulle i sin tur få deras lager att krascha och de skulle inte vilja ha det. Så New Aincrad har en man som är känd för att vara ansvarig för tusentals död som den slutliga chefen? Om inte verkställande direktören och aktieägarna har blivit nötter skulle de inte göra det.
  • sa Koujiro Rinko att Kayabas fullständiga dyk var framgångsrikt? mitt intryck från slutet av Fairy Dance var att det är okänt som när Kayaba dyker upp säger han att han är ett eko och verkar spela ner att han är den verkliga Kayaba
  • Ja, det var en framgång. Kayaba digitaliserade framgångsrikt sitt sinne.

Allt jag vet är det i filmen SAO: Ordinal Scale, Kirito och alla andra avancerade till våning 100 för att slå chefen och stoppa alla monster IRL. Jag tror att när Kayaba Akihiko begick självmord, var han inte på våning 100 i nya Aincrad. Men när Sword Art Online fortfarande var igång, var han det. Även om det såg ut som att golv 100 var lite lätt att slå eftersom det inte var så många som hjälpte.

Jag är ganska säker på att de av alla skulle vara avundsjuka på att Kirito fick ordet 100: s svärd. Även om jag försöker hålla mig på ämnet, sa man det i Aincrad, i Lizs smedbutik, att Kirito hade det bästa svärdet som ett monster kunde tappa, men Kirito får ett mycket bättre svärd från våning 100. Har du några tankar?

2
  • 1 Detta svar var överallt. Det är oklart vad du svarar, eller om du bara svarar på det (och om du bara svarar, det är inte vad svaren egentligen är avsedda för).
  • Hej, välkommen till Anime.SE. Denna webbplats är lite annorlunda än andra forum, att vi är en Q & A-webbplats, inte en diskussionssajt. Den första delen av svaret kan vara ett giltigt svar, även om vissa referenser kan förbättra det. Ser dock ut som att den andra delen om "Kirito får golvet 100's svärd" inte alls är relaterad till ämnet, och jag är rädd att det är distraherande från det verkliga ämnet "chefen för 100: e våningen i Nya Aincrad". Kan du redigera för att ta bort den sista delen och lägga till några referenser till den första delen? Slutligen, överväga att ta en snabb rundtur för att bekanta dig med hur den här webbplatsen fungerar.