Anonim

Afrika delar sig i två delar. || Bakom scenen

I Avatar: The Last Airbender är det fastställt att om du är en mästare kan du generera stora mängder av ditt valda element (eller manipulera det om vi talar om vatten / jordböjningar).

Alla tidigare avatarer visade sin skicklighet genom att böja stora mängder av sitt ursprungliga element. Jag kan ge ett exempel, Avatar Yangche sågs böja ett tillräckligt stort vindkast för att påverka landskapet i massiv skala. Den vattenböjande avataren visades med att skapa en massiv våg som han surfade på.

Varför är att skapa dessa massiva effekter ett tecken på behärskning? Kan inte någon bender göra det här? De har böjningsförmågan att göra det, så varför är det ett tecken på behärskning att göra dessa saker?

Nej, mästare skiljer sig från vanliga böjar. Kommer du ihåg när Katara undervisade i Aang vattenböjning i bok 1? Hon sa att hon arbetade med ett drag men hon kan inte generera tillräckligt med kraft för en vattenvåg (den tiden när hon blir irriterad över att Aang lär sig vattenböjning på ögonblick medan det tog hennes år) ... så ja mängden och precisionen och hur du styr ett element visar din behärskning.

Belopp: Vi kan tydligt se hur mycket eld som skapas av Zuko och Ozai skiljer sig åt. Ju mer skicklighet du har, desto mer element kan du kontrollera. Dessutom, när Azula blev galen, försvagades hennes eld (som Zuko sa) när hennes instabila sinne minskade med hennes behärskning över eldböjning.

Precision: Böjare på masternivå är mycket exakta med kontroll. Ta Toph som ett exempel: hon kan göra sprängningar med hjälp av jordböjning (att göra en av en stad med jorden till konung i den), medan när Aang var ny för att böja förlorade han kontrollen och brände Katara.

Kontroll: Böjningar på masternivå behöver färre rörelser för att böjas. Bumi kunde bara böja med sitt ansikte.

Så ju mer du behärskar böjning, desto mer av ditt element kan du styra.

Avsnittet du verkar hänvisa till är Bok 2 Kapitel 1: Avatarstaten, när Avatar Roku's anda ger Aang en kraschkurs i avatarstatens mening. Vi får en snabb demonstration av avatarstatens makt när vi ser det åberopas av Avatar Kuruk för att böja en gigantisk våg, Avatar YangChen för att orsaka en stormstorm, eld nationens avatar före YangChen för att få en vulkan att bryta ut, etc.

Tekniskt sett skulle du ha rätt att säga att alla som har behärskat att böja sitt ursprungliga element kan skapa sådana bedrifter. Jag tror inte att begreppet böjmästare någonsin har definierats formellt i showen, men tydligen innebär det stor skicklighet i bockning. Huruvida det innebär förmågan att böja X massiv mängd av elementet på en gång eller utföra ett otroligt invecklat drag sägs inte och det finns ingen hård avskärning. Det är uppenbarligen motsatt det för en nybörjare, som skulle få en känsla för det grundläggande genom att trycka / dra i sin första krusning av vatten eller generera en liten flammpust, så det är vettigt att demonstrera hur mycket av ett element kan böjas på en gång är en signal om behärskning.

Saken är att liksom kampsporten är böjningen baserad på skicklighet som blir bättre med erfarenhet och tid. Människor blir kontinuerligt bättre med övning men dessa färdigheter skalas inte nödvändigtvis linjärt; t.ex. böja sten -> böja större sten, Bumi i mogen ålder av 112 har förmågan att jordböja genom att luta huvudet.

Behärskning är mer eller mindre bara ett tecken på skicklighet eller titel av respekt och det finns inget övre lock på det. Så småningom kan en vattenböjare uppnå den färdighet som behövs för att böja en våg som Kuruk, men den färdighet som visas i scenen är förmågan att utnyttja, som Roku säger, färdigheter, krafter och upplevelser från alla tidigare liv i Avataren. Förmågan att använda färdigheter som ännu inte har lärt sig från rullar som ännu inte har lästs i sin nuvarande livstid.

Det är trevligt att storleken på prestationerna som visas för Aang är större än någon annan prestation av en icke-avatar annars, men den sanna speciella egenskapen till Avataren är inte behärskningen av ens eget böjningselement. Det som någon slumpmässig böjare inte kan göra men Avatar kan är att böja mer än ett element. Kuruk visas böjer en massiv våg, men kunde lika gärna ha böjt en vindkraftvind eller en jätte spricka eftersom vi ser tidigare avatarer göra det.

Jag har bara sett Avatar: The Last Airbender, aldrig Legend of Korra, och är inte bekant med de flesta serier som finns runt serien, kanske ett bättre svar ges någon annanstans.

1
  • Välkommen till anime stack-utbyte tack för att du svarade på min fråga +1