Anonim

NUNS Generations - The Tale of Jiraiya (2 of 2)

Jag tycker det är riktigt konstigt och förvirrande att de sex vägarna var alla människor Jiraiya hade stött på slumpmässigt under sina resor. Jiraiya kände igen dem alla under den sista striden och de var alla där i hans krönikor.

En eller två killar är desamma kan betraktas som en slump, men alla sex?

Jag tror inte att en kanonisk anledning någonsin uttryckligen har skrivits ut, men följande verkar det mest logiska för mig:

  • Jiraiya är en gammal, välreste, mycket skicklig ninja. Det är vettigt att han skulle ha stött på ett stort antal människor och byggt upp ett stort antal minnen om många av dem.

  • Efter att ha undervisats och räddats av Jiraiya skulle Nagato (aka Pain) ha haft stora chanser att bygga upp en viss förtrogenhet eller till och med besatthet med honom: Jiraiya berättade troligen många historier till honom, inklusive de olika människor han hade träffat. Så smärta kommer sannolikt att ha åtminstone en begagnad förening med dessa människor, och kan ha haft ett inneboende intresse för dem som meningsfullt är associerade med Jiraiya.

  • Nagato var tvungen att bevittna döden för sina vänner och kamrater även efter att Jiraiya lämnat. Känslan av att de kunde ha förhindrats om Jiraiya hade stannat kvar hos dem, skyller på Jiraiya och vill tillföra honom samma elände. Med andra ord vill han trycka Jiraiyas kamraters svimliga död i ansiktet.

  • Nagato har en stor medvetenhet om att Jiraiya är en av de mest kraftfulla ninjorna och förväntar sig att han är ett av de största problemen att hantera. Som sådant kommer allt som kommer att sätta honom mentalt ur balans en stor fördel. Han vet att Jiraiya är emotionell och bryr sig om sina kamrater, så vilket bättre sätt än att få honom att slåss mot dem (eller åtminstone deras kroppar)? Som jag minns fungerade detta under en kort tidsperiod. I slutet av striden säger Nagato att om Jiraiya bara hade räknat ut hemligheten med Sex smärtbanor tidigare skulle han ha vunnit. Så det är möjligt att till och med några sekunder tillbringade i förvåning eller osäkerhet om att slåss (kropparna till) hans kamrater gjorde exakt den skillnaden: om han hade varit lugn och samlat hela tiden kan han ha tänkt på saker tidigare.

1
  • 1 De två första punkterna verkar vara vettiga men jag tror inte att Nagato verkligen höll ett nag mot Jiraiya för att lämna dem. Det är uppenbart att han fortfarande respekterade honom. Det var bara att han hade tappat allt hopp och ville uppnå sitt mål oavsett vad. För det andra folket från hans tidigare möten. De var bekanta men inte kamrater. Det spelar ingen roll för JIraiya vad som händer med dem.