Anonim

Kraftfull sångmusik: DARK FIRE | av Mike Rubino feat. Ana Free (Lyrics)

Jag ser att den här säsongen streams Kabaneri från Iron Fortress av Amazon, som har exklusiva distributionsrättigheter till serien och kommer också att ha exklusiva distributionsrättigheter till andra serier i samma nätverk som Kabaneri i framtiden.

Även om jag vet att Amazon hade förvärvat exklusiva distributionsrättigheter till andra icke-anime-serier som Under the Dome, blev jag lite förvånad över att se en anime-titel utsättas för exklusiv distribution.

Det fick mig att undra: har det funnits någon annan anime som har utsatts för exklusiva distributionsrättigheter tidigare? I synnerhet av ett parti som inte är dedikerat till anime-distribution som Amazon?

3
  • Jag hörde några rykten om att en anime är helt producerad av Netflix, kanske de bara distribuerar den där?
  • Hur menar du exklusivt som med Under the Dome i Australien kan jag köpa säsong 3 från JB Hifi och den sändes på Southern Cross Ten som är fritt till luft
  • Rättigheterna är nästan alltid begränsade till ett enda land, så även om Amazon har exklusiva amerikanska distributionsrättigheter som inte påverkar vad som händer i AU. På samma sätt är det inte ovanligt att ett företag har exklusiva distributionsrättigheter utan också har rätt att underlicensiera - så det är möjligt för, till exempel Funimation, att ha amerikanska distributionsrättigheter för en anime, som sedan låter dem göra affärer med Crunchyroll för online-streaming och något annat företag för att producera DVD-skivor och BluRays, och ett annat företag för att spela showen på TV.