Anonim

Umineko no Naku Koro ni PC OP med PS3 sprites

Vi har alla hört talas om Öde / övernattning, den mycket älskade visuella romanen av Type-Moon som lärde oss att människor dör när de dödas.

Men vad gör egentligen titeln "Ödet / övernattning" betyda? Vi kan för tillfället anta att "Ödet" bara är en beteckning för serien (därmed Öde noll, Öde / Extra, osv.), men jag är fortfarande lite förvirrad över vad "övernattning" skulle kunna vara.

(Ingen på internet verkar veta det, och jag tror att det ultimata svaret antagligen är "det låter coolt", men jag trodde att jag skulle lägga ut det här ändå.)

5
  • Egentligen tycker jag att den "coola" faktorn övervägde den "sense making" -delen.
  • "människor dör när de dödas" lol, nej, det är fortfarande inte sant här, Heaven's Feel Magic kan återskapa själen, Sabre kommer tillbaka när Alter-Sabre och det faktum (nästan) mycket tjänare dog tidigare. även utanför Fate / Stay Night och i Nasuverse som helhet kan Brunestud of the Crimson Moon komma tillbaka till liv genom Arcueid eller Altrouge och The Dark Six kommer att återupplivas genom Aylesbury Valesti. och det finns Rao
  • Bara "Steins; Gate" har ingen djupare betydelse, Nasu kände förmodligen bara att använda någon omotiverad Engrish. Som "Crimson night & Celsion moon, misfiction, not save the Player is Prayer, yes, Dance Romanesque and unfinished Romancia" från Melty Blood ReAct eller "blue blue glass moon under the crimson air" från original Melty Blood.
  • @z Lustigt är en Steiner Chain en real thing i matematik - en uppsättning av successivt tangent kretsar som återvänder till dess början, ömsesidigt alla tangent till en central och yttre cirkeln. Om du känner dig poetisk kan du föreställa dig att den centrala cirkeln är en grind - en "Steinerport".
  • Jag tror också att "blåblå glasmånen" började i Tsukihime, men jag kan ha fel.

När Kinoko Nasu först skrev Fate / Stay Night på college kallades det Old Fate ( Fate) och Fate Origin och ombildades senare för att bli öde / prototyp. Nasu skrev bara vad som skulle bli spelets öde.

det spekuleras i vilken betydelse det finns bakom namnet. dvs.

  • Ödet kan hänvisa till tjänarnas öde som Sabre som accepterar hennes öde i hennes liv eller Ödet magi som slåss mot varandra i kriget

  • Bo kan hänvisa till önskan att behålla tjänarna som med Shirou och Sabre, det kan hänvisa till att göra något kvar eller stanna kvar som anledningen till att Shiro går in i kriget i både Fate / Stay Night och Fate / Hollow Ataraxia var att hålla freden i staden eller i Heaven's Feel Route som är som den ultimata klimaxen till spelet hur Zouken ville att Heaven's Feel skulle bli omoralisk men utan att hans kropp ruttnar. i öde / extra, två gånger H.Pieceman hade förändrat Moon Cell: s urvalsprocess för att vara ett krig som tror att mänskligheten kräver krig för att avancera och utvecklas, han ville ha Hakuno Kishinami och alla andra mästare som dök upp i Moon Cellens kärna för att önska krigets förvaring (stanna i krig)

  • Natten kunde hänvisa till hur striderna huvudsakligen inträffade under natten under natten eller mörkret bakom kriget (I Prototyp var Heaven's Feel-systemet tänkt att materialisera Beast eller i Fate / Stay Night Angra Mainyus korruption av graalen)

En annan teori är att Fate-delen togs från hans originalverk, / Stay Night tillsattes för att låta coolt som med Kara no Kyoukai ( ?, lit. Boundary of Emptiness) - Garden of Sinners eller Tsukihime ( , lit. Moon Princess).

ref Anime News Network Forums

2
  • 1 Har du någonsin tänkt att "Night" också kan vara snyggt (Nasu) ordspel på "Knight?"
  • @Krazer yeh, kan vara. Arthur var på något sätt kungens riddare och varje anmärkningsvärd sabel har på något sätt varit relaterad till Arturia (Nero, Mordrid, Gwain)

Detta svar är bara huvudsakligen baserat på spekulation.

Även om skaparnas avsikt egentligen inte riktigt vet så mycket, här är några vanliga teorier som sattes ihop om vad Stay / Night kan betyda.

Vissa tror att det kan vara relaterat till några av de lätta romanerna på grund av deras hentai-ish sida. Vilket var där (Stay / Night) kanske kom ifrån. Teorin tror att det kan betyda "Stanna natten" sexuellt underförstådd. [Osannolikt, men kanske]


En annan teori är att det bara lät coolt och producenterna väljer det bara för att det lät coolt. [Osannolikt, men kanske]


Teori nummer tre var att namnet kan relateras till de andra årstiderna. [Möjlig]

För det mesta eftersom detta bara är spekulation är detta svar definitivt inte korrekt men jag har inkluderat några saker som kan hjälpa till att svara på din fråga. Hoppas det hjälpte.

4
  • min spekulation: det hänvisar till ödet för de människor som var inblandade i den heliga gralstriden, Stay Night, betyder att de ständigt har (alltid stannar med dem) i ett mörkt (som Night) Öde.
  • 1 Jag läste den första teorin men jag diskonterade den ganska eftersom Ödet / Övernattningen enligt min åsikt inte är nukige och vi har sett i Realta Nua att det är lika bra utan några H-scener i det
  • Nyfiken, vad menar du med "relaterad till de andra årstiderna"? menar du som Fate / Zero, Fate / Hollow Atarxia och Fate / Extra?
  • @ Memor-X- Ja, på ett sätt. Du kan redigera den om du vill. Mitt svar är bara huvudsakligen baserat på de mest tänkta idéerna till var Fate / Stay Night kom ifrån.

Förmodligen är det relaterat till de olika vägarna i spelet. Shirou ber någon gång antingen Rin eller Sakura att stanna hemma hans den natten för att hålla dem säkra. Därav "stanna natten" i namnet. "Ödet" kan betyda hur Shirous beslut att be en av dem att stanna hemma påverkar hans öde / öde. Så det är som "ödet" bestäms av vem du ber att "övernatta" med. Men det är bara min teori.