Anonim

Obehagliga bonerhistorier

Det finns många anime som har en första säsong, men ingen andra säsong, även om det finns tillräckligt med material för att producera ytterligare en säsong. Det finns också några anime som har dubbats, men bara upp till en viss punkt i serien.

Så varför behåller anime-företagen rättigheterna till denna anime, istället för att vidarebefordra dem till ett annat företag?

Här är till exempel några anime som inte fick fler säsonger:

  1. Mayo Chiki (1 säsong) - Stor klippvägg
  2. Rosario Vampire (2 säsonger) - En annan klipphängare
  3. High School of the Dead (1 säsong)
  4. Världen som Gud bara vet (3 säsonger) - Missade mycket innehåll

Och några som bara kallas till en viss punkt i serien:

  1. detektiv Conan (130 avsnitt) - Stoppat på grund av låga betyg
  2. Zero bekant (1 säsong) - Dubbade inte längre på grund av låga betyg

Det finns många fler exempel. Varför är studiorna bakom dessa serier och dubbar ovilliga att släppa rättigheterna för andra att fortsätta serien?

5
  • För Mayo Chiki, Rosario Vampire, HOTD, TWGOK finns det alla tillgängliga i Japan. För utställningar med låg betyg är det ingen mening att fortsätta producera mer, både för företaget som innehar rättigheterna och andra företag.
  • OK men gymnasiet för de döda var populärt i västra områden.
  • HoTDs mangaförfattare håller på att ta en lång paus. Han återvände bara en gång med ett kapitel (?) Och sedan tillbaka till paus. Jag läser inte serien, så jag kan bara gissa att det inte finns något material för ytterligare en säsong eller att slutet inte skulle vara meningsfullt. (Och anime görs vanligtvis i Japan innan de dubbas i väst, beslutet att fortsätta göra en ny säsong beror i de flesta fall på om serien kan tjäna pengar i Japan)
  • Vilka anime företag pratar du om? De som producerar anime i Japan, eller de som producerar de översatta versionerna utanför Japan?
  • @nhahtdh Dessutom är anime (till viss cynisk utsträckning) reklam. Om serien är i paus och de inte publicerar något nytt, finns det mindre att marknadsföra - bara DVD-skivor och merch. Det skulle vara en dålig investnemtn att producera mer anime vid den tidpunkten.

I grund och botten handlar allt om pengar.

Många serier avbryts helt enkelt för att serien inte tjänar tillräckligt med pengar - vare sig det är för de engelska förlagen i väst eller för de ursprungliga förlagen i Japan.

Att sälja en animes rättigheter innebär att de inte kan fortsätta att få några återkommande intäkter från serien - även om det inte är så viktigt. Pågående intäkter kan inkludera licensiering av rättigheterna att strömma showen som en del av ett paketavtal till streamingtjänster. Till exempel licensierar en studio ett paket med tre shower till CrunchyRoll, när CrunchyRoll verkligen bara vill ha en. [På en sidoanteckning är det därför det finns massor av slumpmässiga filmer på Netflix]. Om det finns nya plattformar att sälja sina media på - till exempel nya onlinebutiker eller nya videosystem - får studiorna faktiskt ytterligare en försäljningsutbrott, speciellt om det är digitalt (mycket mindre kostnad för att sälja artiklarna)

Det finns inte mycket incitament för andra företag att köpa studioproduktioner som har visat sig vara förlustbringande, särskilt eftersom priset och de långa processerna för att säkra affären ofta är svåra att motivera. Det är ett mycket klokare beslut för företag att fokusera på verk som har en solid följd.

Varje säsong sjunker en shows popularitet eftersom allt färre människor håller sig uppdaterade / intresserade. Om en show är lönsam under första säsongen betyder det inte nödvändigtvis att den kan klara sig med minskad försäljning nästa gång. Å andra sidan, om huvudshowen fortfarande är lönsam, har de inte riktigt mycket anledning att sälja den heller.

Det är inte helt sant att shower aldrig kommer att byta händer dock.

Ta till exempel Yuru Yuri: den tredje säsongen kommer att animeras av TYO Animations, även om de första 2 animerades av Dogakobo.Anime-företag tenderar att vara ganska snäva om interna processer och utbyten, så jag är rädd att det är ganska svårt att få mer information om varför de bytte studio eller processen de var tvungna att gå igenom för att göra det.

Det har funnits flera västerländska exempel på "licensräddningar", som, även om de inte uttryckligen är desamma som de bara rättigheterna (men liknar din dubbningsfråga), men att publiceringen av en avbruten serie fortsätter att översättas. Tyvärr är detta ganska sällsynt - Viz Media förklarar att de tenderar att vara svåra säljer. Västerländska företag är lika snäva, men lyckligtvis mindre än deras japanska motsvarigheter

Vidare läsning

  • Anime News Network om amerikansk licensiering
0

Även om det här är en gammal fråga som återupplivas är jag här för att rensa upp lite saker.

Studiorna för anime är vanligtvis bara anställda. De kör inte eller äger serier. Om det inte är ett originalprojekt E.G: Trigger's "Döda La Kill".

Det finns saker som kallas produktionskommittéer som består av ledande producenter och företagsmedlemmar som fyller i platser för företag som: Kodansha, Kyoani och etc.

En producent kommer länge efter att få en animationsanpassning av en serie. Vanligtvis har platser som SQUARE Enix, ett stort multimedieföretag, ett produktionskontor där de hittar serier kopplade till sig själva att animeras. Såsom populär manga, tryckt av SQUARE ENIX. Som de sedan tar till finansiärer, människor med resurser, producenter och studior.

Huvudena och viktigast är de som väljer att låta serien fortsätta eller inte, oavsett om det är av ekonomiska skäl eller bara inte längre vill arbeta med projektet.

Till exempel "SNAFU 2" animerades av ett helt nytt företag. Beslutet fattades av produktionskommittén. Inte animationsstudion. Men kom ihåg animationsstudior kan vara en del av produktionskommittén antingen på toppen eller vanligtvis längst ner. Mestadels är de på topp på grund av originalproduktioner, de äger. Förändringar i studion kan hända på grund av stora scheman eller om de inte gillar deras arbete med det första projektet.

En regissör eller art director kan dock vara associerad med animationsstudion. Vilket kommer att leda i animes regi övergripande eller bara en konstriktning som produktionsstudion: SHAFT. SHAFT, även om Aniplex är huvudproducent för "Nisekoi" några producenter och chefdirektör kommer från SHAFT. Därför älskar Aniplex deras stil. Detta väver fram och tillbaka. En regissör kanske från en studio men ändå direkt för andra serier, med olika studior.

Kontrollera bara alla spelare och personal. Eller i slutet av en animes öppning kan du se vem som producerar serien. Men det är oupptäckt många gånger.