Anonim

ZW3D, skapa flexibla mönster på kortare tid

En stor del av InuYasha manga och anime-serier behandlar de känslomässiga frågorna kring den primära kärlekstriangeln

Inuyasha, Kagome och Kikyo, särskilt ur Kagome synvinkel. Det avslöjas dock att Kagome i själva verket är en reinkarnation av Kikyo, så de delar faktiskt samma själ, om än från olika tidsperioder!

Om så är fallet verkar detta ta bort all spänning och underliggande konflikt, i själva verket är Inuyasha kär i

samma person (i två former, varav den ena är en hämndlysten andas döda som vill gå vidare efter livet)!

Hur skulle denna kärlekstriangel exakt fungera, berättande? Medan jag inte kan tala för mangakans inre tankar, kanske det finns kulturella nyanser eller tropor som jag inte känner till på jobbet här?

8
  • Jag har ingen aning om vad du frågar. Mekanik är ett vetenskapligt område som berör fysiska kroppars beteende när de utsätts för krafter eller förskjutningar och de efterföljande effekterna av kropparna på deras miljö. A berättande eller berättelse är en rapport om anslutna händelser, faktiska eller imaginära, presenterade i en sekvens av skrivna eller talade ord, eller stilla eller rörliga bilder. Frågar du hur deras förhållande påverkade historien? Din fråga just nu är förmodligen för oklar eller för bred för att besvaras som den är.
  • Jag läser inte serien, men det låter som om kärlekstriangeln är möjlig om Kagome och Kikyo inte är medvetna om att de delar samma själ.
  • Jag vet att vissa bidragsgivare till det här forumet inte talar engelska som modersmål, så för att hjälpa dig, kolla in den här online-ordboken som listar några av de olika definitionerna av ordet "mekanik" ordbok. Referens.com/browse/mechanics Definitionen jag använder här är # 4, men det finns naturligtvis en del crossover med # 3. Om du fortfarande är osäker, läs hela frågan igenom så förstår du det sammanhang där ordet gäller
  • @senshin Jag är ledsen om det är intrycket jag gav. Jag förstår verkligen inte vilken typ av svar OP förväntar sig. Om du förstår, stanna vid chatt och berätta för mig.

Mekaniken fungerar så här:

Inuyasha är kär i Kikyo. Hon är den första människan sedan hans mamma som behandlar honom väl. Trots att Kikyo dödade honom och förseglade honom till det stora trädet älskar han henne fortfarande.

Kagome blir förälskad i Inuyasha vid första anblicken, men han tycker inte om henne alls. När han först återupplivar från döden tror han att det är Kikyo, men när han förstår att hon är någon annan bryr han sig inte om henne.

På grund av inramningsskäl måste Kagome och Inuyasha arbeta tillsammans för att rädda världen. Inuyasha börjar långsamt värma upp till Kagome över tiden, när hon övervinner den döda Kikyos skugga. Då får Kikyo uppståndelse (som ett gående dött lik). Detta gör att Inuyashas kylande kärlek till Kikyo flammar kraftigt igen och får honom att rivas mellan sin första kärlek (Kikyo) och har fått ny växande kärlek (Kagome). Men hans lojaliteter är först för Kikyo, så Kagome förlorar alltid när han måste välja mellan dem.

Inuyashas första lojalitet är det som hindrar Kagome från att kunna "försegla affären" med honom, och är ett hinder som hon aldrig kan övervinna så länge den animerade döda Kikyo är i närheten. Oavsett hur nära Kagome och Inuyasha blir över tiden (i huvudserien) kommer han att lämna Kagome för att springa av och rädda Kikyo om han tror att Kikyo är i fara.

0

En av de stora sakerna som skiljer Kagome och Kikyo, särskilt efter Kikyos död, är Kagomes osjälviskhet. Hon gör allt för att hjälpa dem som är i nöd, även när hon kan dra nytta av att låta dem dö istället - särskilt i scenen där Kagome hoppar in i dammen för att rena Kikyos ande. Hon tackades aldrig för det, och hon tjänade inte på det, men hon gjorde det ändå.

Det de delar är deras mod - även när de möter motgångar ser du inte Kikyo och Kagome backa ner - och om Kikyo gör det, är det mer en "Jag vill inte göra det" -saken än det är "jag" jag är för rädd. "

Kikyo är värdig och introspektiv, medan Kagome är sällskaplig och livlig. Inspektera Inuyashas uppförande, han är den typ av person som gillar att skildra sig själv som slarvig och tuff, men har ett mildt hjärta (som när Kagome säger "Jag hatar dig" efter att ha räddat Kikyos liv när Narakus onda energi hade börjat plåga henne, och Inuyasha medger att det skadade honom, medan Kagome knappt kom ihåg att säga det) vilket han avslöjar genom sin vilja att kliva upp på tallriken och försvara andra.

Kärleken Inuyasha och Kikyo var kort och varmblodig, söt och övergående som dagsljus under en arktisk vinter. Å andra sidan var det band han byggde med Kagome något de byggde via motgångar, blod och tårar som utgjutits tillsammans, skaffar och tar hand om varandra och TID.

I slutändan, medan Kikyo före hennes död var en livlig person, är hon efter döden bara bokstavligen ett skal av sig själv, eftersom hon bara har ett litet fragment av henne och Kagomes gemensamma själ lagrad inuti en lerkropp (från när häxan tog med sig ryggen från de döda och Kagomes kropp absorberade större delen av själen i sig själv).

Det är emellertid anmärkningsvärt att Inuyasha var med Kikyo ur valet och gick tillbaka till henne ur valet, som när han följde hennes träd till träd, pratade med henne och gick med på frivilligt att träffa henne vid Ages Tree för att ge upp hans demonhalva. Han har inget val där det kommer till Kagome - hon kastades in i sitt liv och till och med använder underjugationens pärlor runt halsen för hämndfulla och omogna syften och för att hålla tillbaka hans vilda natur - de var något som Kikyo slutligen bestämde att hon inte behövde för honom.

Inuyasha och Kikyo var två ensamma själar, Kikyo av den högtidliga plikten gentemot Shikon-juvelen, och Inuyasha eftersom varken demoner eller människor skulle acceptera honom som en av sina egna. De hittade släktskap, gemenskap och sällskap i varandra.

Kagome accepterade Inuyasha villkorslöst. Hon visar öppen tillgivenhet och oro för honom, som när hon sprang mot honom i avsnittet där Inuyasha stupade över klippan och hon var osäker på om han hade kunnat överleva hösten. De erfarenheter de har delat med sig är många, olika och slagkraftiga - striderna de har varit i, länderna de har rest och argumenten de har haft och löst. Ni har sett det.

Hela kärlekstriangeln gör mig också arg ibland.

Reinkarnation är knepigt och det finns så många åsikter som förändras när en själ återvänder i en annan kropp. Kön eller karaktär kan skilja sig från den tidigare versionen, så det är inte konstigt att Inuyasha behandlar de två tjejerna som olika enheter. Det finns också delad historia och minnen mellan Inuyasha och Kikyo som är mycket värdefulla för honom. Det finns också skuld att han inte kunde skydda henne och ett löfte som han gjorde och avser att hålla, medan Kagome till en början är en helt främling.

Om jag säger det är jag inte säker på att Kagome var och liknade inte var en bidragande faktor för att Inuyasha skulle falla för henne. Hon hade till och med samma talanger: båda kvinnorna har mikokrafter. Kanske på samma nivå föregick han deras förhållande som någon form av andra chans med Kikyo. Han visar inget romantiskt intresse för andra kvinnor, men han gör med Kagome ganska tidigt och till och med säger att hon luktar trevligt och när Kagome säger

"Jag trodde att du inte gillade min doft"

Inuyasha svarar med "Jag ljög". Vilket är nyfiken, särskilt när han vid deras första möte förvirrar henne med Kikyo baserat på hennes doft. Han säger:

"Vem skulle ge bort en doft som du?"

Inu är en hund hanyou, så olfaktorisk uppfattning är extremt viktig för honom, och om hans näsa känner att Kikyo och Kagome inte är så annorlunda kanske han föregick Kagome som Kikyo. Men sedan återvände den '' riktiga '' Kikyo, som förstörde Inuyasha ganska mycket.

Mitt intryck var att han i vissa fall föredrog att stanna hos Kagome och inte säga dö med Kikyo, men han kände att det inte skulle vara rättvist att överge henne.

Medan Inuyasha tenderar att bryta Kagomes hjärta mer än en gång i början och genom serien, kommer hon alltid tillbaka. Och igen är det sant att han älskade Kikyo.

Men ur min synvinkel var det sällskap som han misstog för att älska Kikyo. Med Kagome tyckte han inte om henne först, men med tiden blev hon hans vän, sedan in InuYasha: Final Act, hon blir hans fru (och möjligen kompis).

Om vi ​​spolar tillbaka till Band of Seven när Kagome, Sango och Miroku förgiftades, grät Inuyasha och tänkte att han förlorade Kagome, och om vi spolar tillbaka igen till föregående avsnitt, kan vi tydligt se att han är orolig att hon inte kommer att göra det vilket fick honom att använda vindärret för att släcka elden för att få dem ur fara.

Ärligt talat, ja, det är sant att Kikyo och Kagome delar en själ, men de har olika personligheter. Kikyo var någon som Inuyasha en gång litade på och blev knuten till henne på grund av sin personlighet (inte bara för att hon höll den heliga juvelen).

Kagome, å andra sidan, kommer från en helt annan värld. Inuyasha blev knuten till Kagome för sin personlighet och många andra aspekter. Inuyasha glömde bort Kikyo tills hon återuppstod från lera och ben.

Ja, det är en mycket förvirrande triangel av kärlek.

Inuyasha var kär i Kikyo och när du verkligen älskar någon, kan en dålig upplevelse från den personen inte få känslorna att bara försvinna --- MEN det betyder inte att det inte kommer att bli smittat.

När han träffade Kagome hatade han henne för att han trodde att hon var Kikyo som förseglade honom till trädet. Det är faktiskt möjligt att hata någon du älskar. Kärlek tänder hat.

Med tiden glömde Inuyasha långsamt Kikyo och blev nära Kagome. Vänskap är grunden för deras förhållande. Och vänskap är starkt.

Tyvärr tog det inte lång tid, Kikyo återuppstod av Urasue. Ja, Inuyasha blev förvirrad. Men ändå var Kagome i gott skick eftersom Inuyasha redan var förtjust i henne den gången de först upptäckte att Kikyo fortfarande fanns med döda själar.

Och Kikyo var en förändrad kvinna. Hennes beteende hade ingenting att göra med den lilla mängd själ hon fick från Kagome. Kom ihåg att hon återvände det till fullo men hon är fortfarande väldigt arg. Det är normalt eftersom hon trodde att hon förråddes av den enda mannen han älskade. Och förändring sker hela tiden för varje kvinna som kände sig förrådd.

Efter uppståndelsen var hon inte samma Kikyo som Inuyasha en gång älskade.

Föreställ dig det i verkligheten.

Du känner bara till personens ansikte och namn men allt inklusive hennes handlingar och hur hon pratar var oigenkännlig.

Inuyasha kommer ihåg det förflutna. Så som det kändes. Varken mer eller mindre.

Att komma ihåg skiljer sig från vad du faktiskt känner. Du kan ibland hoppa tillbaka till minnesfältet men det kommer bara att ta några ögonblick.

Han lämnar aldrig Kagome.

MEN Inuyasha är en bra person. Han måste ha känt sig skyldig varje gång han kommer ihåg att Kikyo fick leva, dog och fortfarande lider ensam - medan han inte är det längre.

Han försökte knyta slips med Kagome, eftersom han tyckte att han är skyldig Kikyo sitt eget liv men inte helt kan bestämma sig för att göra det. Han var tveksam. Sedan träffade han Kagome och erkände att han inte borde ha kul eftersom Kikyo lider.

Coz han lider inte. Betyder att han var över sin kärlek till henne.

Alla känner känslan av ensamhet när du och den du älskar är åtskilda? Men han var inte ensam.

Inuyasha lider inte.

Han har kul med sina nya vänner, speciellt med tanke på att Kagome är runt och säker.

En sak är jag säker på att han blir riktigt ensam om det är Kagome som är borta.

Han älskade Kikyo. Det är en sak från hans förflutna och en del av honom som aldrig kan raderas. Han vill att hans första kärlek ska komma ihåg en stor kvinna. Han vill skydda henne, inklusive hennes minnen.

Och att titta på Inuyasha om och om igen fick mig att inse att de tre av dem alla är bra människor - Kikyo, Inuyasha & Kagome.

Kikyo pratade inte mycket om sina känslor men du kommer att se genom hennes handlingar att hon senare bestämde sig och bestämde sig för att inte göra något åt ​​sina känslor med Inuyasha, utan istället tjäna andra människor.

Kikyo vill inte heller att Kagome är borta. Hon vill inte att Kagome ska ersätta henne som Inuyashas förflutna eftersom hon inte heller kan vara hans framtid. Hon tänker rationellt. Hon och Kagome är desamma på det sättet. Och hon älskar Inuyasha för mycket, hon vill inte att han ska vara ensam.

Å andra sidan blir Kagome avundsjuk och allt för att hon bara är mänsklig men ändå räddade Kikyo några gånger. Hon respekterar henne som den första kvinnan i Inuyashas liv. 1. Kagome lät inte Miroku bära Kikyo till Mt. Hakurei barriärens gräns. 2. Hon lät Inuyasha lämna för att leta efter Kikyos kvarlevor.

Hon är den perfekta versionen av Kikyo. Hon är precis vad Kikyo omedvetet ville vara. Båda trevliga tjejer.

Jag är inte säker på hur mycket av det som följer egentligen var tänkt att vara en del av triangelns / showens berättelse och hur mycket som bara är min egen takeaway, men:

Med tanke på att en persons själ i huvudsak är den faktiska personen: Kagome som Kikiyos reinkarnation är i princip samma person som Kikiyo. Varför reinkarnerar en själ nu? Att utveckla. På många sätt är Kagome Kikiyo-som-borde-ha-varit: hon är en naturlig utveckling och förlängning av Kikiyos utveckling mot att vara en bättre person.

Därför är Inu Yasha kär i samma person: Kagome och Kikiyo är desamma. Kagome är Kikiyo utvecklat medan Kikiyo post-resurection är en konstgjord konstruktion av häxkonst som egentligen inte borde existera. Tänk på det som: ditt nuvarande jag och ditt barnjag existerar på något sätt samtidigt. Ni två är verkligen samma person ... och ändå så annorlunda. Det skulle vara ett sådant besvär, eller hur?

Om du redan har läst mangan från början till slut bör svaret vara klart: Inuyashas sanna kärlek är Kagome. Några av de här klagande är fortfarande bittra över att Kikyo dog och att Inuyasha hamnade med Kagome istället för sin känslolösa prinsessa. Titta på fakta: Kagome är den enda som får Inuyasha att känna sig lugn, glad och bekväm; Kagome är den som lärde honom att tappa tårar och visa vänlighet mot andra; Kagome är den som hjälpte honom att få vänner och avslutade sitt liv av ensamhet; Kagome är den som accepterade honom 100%; Kagome är den som förändrade honom; etc. Listan fortsätter och fortsätter. Ännu viktigare, de flesta av dessa fakta påpekades av Inuyasha själv, som i slutet uppgav att han bara var född för henne och hon för honom. Kikyo är strikt en dramaenhet. Hela syftet med hennes karaktär är att orsaka drama mellan Inuyasha och Kagome. Hon driver faktiskt aldrig eller initierar Narakus död.

När det gäller triangeln hade Inuyasha känslor för henne, och efter hennes återfödelse övergick dessa känslor mestadels till skuld. Han kände sig ansvarig för hennes första död och synd om det faktum att hon inte har någon annan än sig själv medan han har ett nytt besättning att vara med. Under den senare delen av serien är detta och målet att lära sig mer om Naraku två skäl till att han springer till henne. Den andra anledningen är att Kagome låter honom. Han går nästan alltid först efter att Kagome har berättat för honom. Om han känner att hon inte är bekväm med det stannar han vid hennes sida, helt enkelt för att han värdesätter Kagome mer. Det är också därför han alltid stannar vid hennes sida. Först var det för juveljakt, men senare för fred, lugn och kärlek hon ger honom, en nivå av lycka som han aldrig kände med Kikyo. Om vi ​​var tvungna att bryta ner det ytterligare, kunde Inuyasha och Kikyo s förhållande betraktas som lust medan hans och Kagome representerar kärlek.

Och nu är triangeln avgjord eftersom Kikyo är död för gott och var aldrig tänkt att vara med Inuyasha oavsett hur mycket människor försöker övertyga sig om det. Vad han inte inser är att han inte längre behöver känna sig skyldig. Han led mycket mer än henne, sedan han hela sitt liv har undvikits av två arter. Den enda personen som älskade honom dog när han var barn, och överallt han går bedömer folk honom utifrån hans utseende, medan hon är vördad som en vacker prästinna och hjälte nästan hela tiden.

Och nej, Kagome och Kikyo är inte samma person. Mangaka Rumiko Takahashi gjorde detta uttalande flera gånger genom hela serien men ändå får människor det inte. Dessa två delar en själ. Det är det. Det skulle inte ens vara rättvist att betrakta deras kärlek till Inuyasha som lika eftersom Kagome har gjort det klart att hon älskar Inuyasha mycket mer. Hon ställer konsekvent hans behov över sina. Det är en ovillkorlig kärlek. Hon hanterar också många situationer annorlunda än Kikyo, och det beror på att de två har polar motsatta personligheter och bakgrunder. Kagome utvecklar till och med andra krafter än Kikyo senare och behandlar Kikyo annorlunda än Kikyo behandlar henne. Hon kunde ha någon själ placerad i sig och hon kommer fortfarande att behålla dessa olika egenskaper, så nej: Kikyo och Kagome är INTE samma person.

2
  • Välkommen till Anime.SE! Skulle du kunna dela upp detta i stycken så att det blir lättare att läsa?
  • @ F1Krazy Tack och tack för tipset! Jag tog ditt råd 👍

Jag håller med de befintliga svaren, förutom att Kagome inte bara är Kikyos reinkarnation. Om du går djupare kommer du att upptäcka att hon är en multi-reinkarnation, även om det verkar som om Inuyasha följer Kagome eftersom hon har några likheter med Kikyo.

En del av det är sant, han gillar henne också för att hon är hon själv. Kagome har övertygat sig själv om detta, så hon har bevisat att hon inte lever i Kikyos skugga, hon överträffar faktiskt Kikyo på något sätt.

Det är sant att Kikyo är den första människan förutom sin mor som behandlar honom vänligt, men hon älskade också bara hans mänskliga sida eftersom det var den första sidan hon träffade honom i, så hon föreslog att han skulle bli en människa och att de bor tillsammans.

Men i den andra filmen säger Kagome tydligt "att vara den du är" och att "hon älskar honom som en halv demon", och hon valde till och med att stanna hos honom när han hade problem med sin fulla demonsida.

Kagome älskar Inuyasha som han är, men Inuyasha ser henne ibland fortfarande som Kikyo.