Anonim

Dragon Ball Xenoverse 2 - DLC Pack 6 - NYHET Mastered Ultra Instinct Gameplay Screenshots Story! (HD)

I Dragon Ball Resurrection of Freezer dödas Goku nästan av en laserstråle från Sorbet när den förvandlas till Super Saiyan God Super Saiyan. Hur kunde detta hända nu? Var hans ki så låg även när han var SSGSS? Senare i Dragon Ball Super-serien verkar detta korrigeras eftersom han inte förvandlas när han träffas. Men igen, jag vet inte vilken version som räknas, förmodligen är mangan över filmen och serien men mellan något som händer i filmen och serierna vet jag inte.

Då är frågan om detta ämne: kan en transformerad Saiyan (Super Saiyan, Super Saiyan Gud, etc.) sänka sin ki till basmänsklig nivå när han transformeras? Var detta bara ett misstag eller vad?

Det finns typ av flera problem inslagna i en här. För det första,

Kan en super saiyan deras ki till den punkten att det är mänsklig nivå?

Nej det är omöjligt. Varför? Eftersom det tar mycket energi att genomgå och upprätthålla en fysisk omvandling. Om du släpper din ki under en viss punkt. Du återgår till din basformulär.

Goku död genom stråle?

Ja det kan också hända. Det verkar nästan omöjligt i teorin men kom ihåg att sajianer i själva verket är humanoida utomjordingar och som sådan kan de falla sårbara för att skjutas i ryggen om de sänker sin ki-känsla. Whis varnar Goku för detta när han berättar för honom under deras träning och i mangan att han lätt blir för övertygad och sänker sin vakt och det är hans svaghet som är den polära motsatsen till Vegeta som är för vakt och därmed saktar ner. (Jag kan länka mangapanelen senare).

Poängen är. Goku var säker på segern och det var därför han kunde skjutas.

2
  • 1 Jag menar inte att plocka för mycket här, men hans självförtroende var inte den verkliga orsaken till skadan. Hans förtroende fick honom direkt att tappa sitt försvar, och det var det som lämnade honom sårbar för attacken. Utan hans försvar uppåt har han bara sin råa kroppsstyrka för att motstå attacken, och även om vi alla vet att han lätt kunde ta kulor med den kroppen, kan det inte hantera alla Ki-attacker.
  • Men han sköts inte med en ki-baserad attack. Han sköts med ett plasmagevär av Friezas handleder.

Kommentaren markerad som svar är FEL. Titta igenom Cell Saga, särskilt efter att Goku och Gohan lämnat tidskammaren. Huruvida deras avstängda super saiyan-form är på nivå med en "människa" är diskutabelt, men karaktärerna nämnde Goku och Gohan verkade som vanliga människor. Senare såg vi att för Gohan att komma till SSj2, var att få SSj1 att kännas som ditt normala tillstånd.

* tog bort ordet Nödvändigt. Det finns DBZ-uppslagsböckerna där ute, det sa att du behövde mer ilska för att nå SSJ2 från SSj1-så jag ber om ursäkt för det.

9
  • När konstaterades att du behöver SSJ1 för att vara nästan ditt normala tillstånd för att uppnå SSJ2. Vegeta kunde inte göra det när han åkte Majin och uppnådde SSJ2. Goku och Gohan tränade för att underhålla SSJ1 under längre perioder så att de kunde spara energi för kampen mot cellen. Goku var på samma nivå som Gohan när det gäller SSJ1 som kände sig normal, men han var inte i närheten av att kunna gå SSJ2, medan Gohan var.
  • Fram till den första SSJ2-transformationen gick INGEN från normalt till SSJ2. De var alltid i SSJ1 först, sedan SSJ2, sedan SSJ3. Efter första gången någon transformerade, "lärde" de sig hur man gjorde det och kunde sedan hoppa över nivåer. \
  • Du svarade inte på frågan. Varför Gohan kan hoppa över SSJ1 och gå till SSJ2 är helt oberoende av kraven för att få SSJ2, vilket du verkar känna till mer än wiki eftersom det direkt inte håller med dig och kravet du listade.
  • Gohan hoppade aldrig över ssj1 ........ tittar du på showen eller läser du bara?
  • "de" lärde sig "hur man gjorde det och kunde sedan hoppa över nivåer" Det skulle vara din tankegång, inte min. Din den som pratade om att hoppa över nivåer. (och du borde veta att jag pratade om att slå på vilket är exakt vad du pratade om, inte uppnått nya nivåer. Endast Gotenks fick hoppa över SSJ2 på något sätt så, men det berodde på fusionen). Du har fortfarande inte heller tagit upp min ursprungliga oro, utan istället valt att tvinga utökad diskussion, vilket strider mot Stack Exchange-reglerna.