Anonim

De yttre världarna borde skrämma Bethesda

När människor förvandlas i Sailor Moon ser de fysiskt ut identiska med sina mänskliga former. Till och med andra magiska varelser kan inte berätta en persons identitet om de inte bevittnar omvandlingen.

Finns det en förklaring i universum för detta?

1
  • Jag tittade just på EP 3 av Sailor Moon Crystal. Rei (sp?) [Sailor Mars] kände igen Sailor Moon som Usagi från bussen.

Det är en vanlig trop i mycket superhjältefiktion. Det är bara en av de saker som skaparna ber publiken att stänga av misstro för. Även om det inte egentligen är tänkt som en förklaring, gör många karaktärer kul på olika scouts papperstunna förklädnader i universum och säger saker till effekten "Hon kan inte vara Sailor Moon; Sailor Moon är för vacker för att vara det köttbullhuvudet . " (Det måste vara tiaran.)

1
  • 1 Jag hade inte lagt märke till nämnden förut. Bra hitta!

Även om det är en gemensam trope dessa dagar var det inte så i genren av mahou shoujo (magisk tjej) manga och anime innan Sailor Moon. I den långvariga genren, många av de klassiska magiska tjejerna såg väldigt annorlunda ut i deras förvandlade stat jämfört med deras civila stat (till exempel Maho no Mako-chan, Creamy Mami, Mahou no Yousei Persia, Magical Emi, Fashion Lala, etc.). Sailor Moon hjälpte till stor del att sätta en ny standard som höll på i genren (även om det fortfarande finns serier som använder den äldre klassiska stilen med mycket olika utseende för civila kontra transformerade former, som Pretty Cure gör).

Att döma av mangaka Takeuchi Naokos tidiga konceptkonst för karaktärsdesignerna hade hon inte tänkt dem att se uppenbarligen identiska ut i båda formerna. Alla sjömansoldater bar en mask av något slag så att de, som Tuxedo Kamen, skulle vara svåra att identifiera av fiender och åskådare. Det tidigt publicerade konstverket innehöll också en mask för [Sailor Moon] i stil med Sailor V's.

I konceptkonsten ritades Sailor Moon med rosa hår och Sailor Jupiter med olivgrönt hår; detta kanske eller inte har varit i samma nyans som deras civila hårfärg: det skulle ha matchat den magiska tjejstandarden för Usagis hår att byta från hennes civila vita (platinablond) eller blonda hårfärg till en annan nyans, som rosa ( den vanligaste och mest symboliska färgen för magiska tjejer).

När det gäller en förklaring i universum för fenomenet ges man inte, men den är visade att medan människor i allmänhet inte känner igen dem, finns det inte någon magi som helt förhindrar det, som det finns vissa tillfällen där någon känner igen en person som förvandlas. I avsnitt 183 tittar Sailor Star Fighter på Sailor Moon och plötsligt blinkar en bild av Usagi genom hennes sinne. hon skakar av det snabbt och säger att det är omöjligt (hon vill inte erkänna det eftersom det är lättare för henne personligen om Sailor Moon och Usagi är olika människor, så hon ignorerar medvetet det hon märkte). Som ett annat exempel förvandlas i avsnitt 190 Sailors Uranus, Neptune och Pluto avsiktligt framför Taiki Kou och Yaten Kou eftersom de är säkra på att Taiki och Yaten är Sailor Star Maker respektive Sailor Star Healer. Neptunus frågar, "Så du blir inte lätt förvånad, eller hur?" och svaras med "Vi förväntade oss det på något sätt."

I Sailor Moon Crystal, erkännande verkar vara lättare än i den klassiska anime. Tuxedo Kamen verkar inte ha några problem med att identifiera Usagi som samma person som Sailor Moon när hon förvandlas till sina olika utseende med sin Hensou Pen (Transformation Pen). När Rei ser Sailor Moon i avsnitt 3 inser hon snabbt att det är Usagi. Vi kan krita dessa upp till Reys intuition eller soldatförmåga och Mamorus krafter, men även Usagis far kan märka henne när hon är i en förvandlad form i avsnitt 4. Hon går förbi honom på en fest i sin förvandlade form och han gör en dubbeltag och tänkte att han såg sin dotter och drar först därefter slutsatsen att han måste ha gjort ett misstag.

4
  • 4 Jag gillar svar som åtminstone tar hänsyn till perspektivet i universum, som de gör på SFF.SE, snarare än att bara säga "Det är en lama trop av genren", så +1 från mig.
  • +1 Snyggt skriven och väldokumenterad. Som en sida, bilden som du identifierade som Sailor V faktiskt har henne att presentera sig själv som Sailor Venus. Hennes utseende liknar slutresultatet för Sailor V, men detta är i linje med konceptkonsten du visade tidigare där alla senshi bar masker.
  • @Paul Rowe, du har rätt i att hon presenterar sig själv som 「セ ー ラ ー ヴ ィ ー ナ ス (Sailor Venus) på den här sidan, men det är en sida från kapitel 1 i Codename ha Sailor V manga. Den serien är en prequel till Sailor Moon men det skrevs delvis samtidigt.
  • 1 FWIW i kap. 3 av mangan märker Usagi att Mamoru ser ut som Tuxedo Mask när hon också pratar med honom på bussen.

Men det finns många människor som känner igen henne.

I mangan känner Usagi och Mamoru igen varandra precis efter att de känner varandra. I anime, kanske 1992-animes Usagui är för dumma för att märka det, (I 1992-anime vet Mamoru själv inte att han var Tuxedo Kamen tills Sailor Venus framträdde).

Senshi försöker inte visa sig själv på allmänheten, men Naru Osaka misstänker att Usagi var Sailor Moon, Rei Hino känner igen henne i bussen, de flesta av fienderna känner till hennes civila former.

På det beviset har inte Sailor Moon's Transformation makten att göra de människor som glömde användarens ansikte eller något liknande.