Anonim

Children's Make A Wish Foundation och Saabkyle04 arbetar tillsammans

Vi har sett Light manipulera rånaren helt i fallet med bussolyckor (där han räknade ut FBI-förföljarens identitet). I slutet, även om rånaren dog, men allt gick enligt boken eller med andra ord rånaren var helt manipulerad.

Så min fråga är, är det möjligt för Ljus att få absolut lydnad över offret utan att döda honom? Om så är fallet, varför använder han inte denna kraft?

Ett möjligt sätt att få absolut lydnad är att skriva en uppgift för personen och få personens död att inträffa efter en lång period (säg femtio år)

Det finns några praktiska gränser.

I filmen måste döden inträffa inom 23 dagar.

I anime experimenterade Light med vad han kunde få offren att göra. Om det var fysiskt omöjligt för dem att göra något skulle inget hända.

Kom också ihåg en av reglerna:

Efter att ha skrivit dödsorsaken ska dödsuppgifterna skrivas under de närmaste 6 minuterna och 40 sekunderna.

Det är inte mycket tid att skriva ner vad någon ska göra.

Bortsett från det skulle offret tvingas göra det som skrevs, som Light upptäckte när han gjorde sina experiment.

Det verkar också bara påverka målet för döden. Det påpekades någonstans tidigt i anime att andra inte kunde tvingas. När Light försökte hitta Ray Penbar, var han tvungen att skapa ett ganska komplicerat scenario. Han kunde inte bara skriva "någon FBI-agent kommer nu att avslöja sig själv".

1
  • 2 Tidsgränsen för döden är specifikt 23 dagar (se anime.stackexchange.com/a/909).

Det är möjligt att få någon att göra allt som skulle ligga inom hans / hennes normala beteende men bara inom 23 dagar före döden. Vad som händer under denna tid får inte heller döda andra personer.

Den korrekta tiden du har för att ange dödsåtgärderna och omständigheterna är 19 dagar om du först skriver dödsfallet och dödsförhållandena och än namnet (regel VIII).

Så om du vill att en clown / akrobat ska uppträda på din födelsedagsfest, som visar detta och det där tricket och så vidare, är det inget problem så länge du skriver det flera dagar i förväg och får honom att dö strax efter detta - han kommer att göra andra arrangemang och kom till din fest. Prova samma sak med en munk och han får en hjärtinfarkt eftersom jag inte kan åka enhjuling över en hög tråd medan han spelar trumf.

Eller så kan du skriva namnet på några hundra arbetare som får dem att göra uppror och bli skjutna av polisen. Det borde vara bra så länge som ingen annan dör på grund av det.