Anonim

NARUTO och SASUKE VS JIGEN !! Boruto kapitel 37 granskning

Shinobi som använder Rasengan kan ofta använda det flera gånger i en strid jämfört med en shinobi som använder Chidori. Kakashi å ena sidan kunde bara använda Chidori upp till högst fyra gånger om dagen i del 1. Naruto har dock fortfarande, även när han använder Shadow-kloner (vilket innebär att han bara skulle ha en bråkdel av det chakra som han normalt har) inga problem med att använda Rasengan mer än så och har fortfarande gott om chakra.

Rasengan är nästan lika, om inte mer, kraftfull än Chidori. Så Rasengan borde kräva samma eller mer mängd chakra än Chidori. Naruto sägs också vara mycket ineffektivt när det gäller att använda jutsu. Så även om han har mer chakra än Kakashi, skulle hans Rasengan vara mindre effektiv än Kakashis Chidori. Jag tror inte att Naruto-chakranivåerna är så stora att han, även med användning av skuggkloner och är ineffektiv när han använder jutsu, kan använda den flera gånger samtidigt som han behåller gott om chakra.

Så varför kan Naruto använda Rasengan mer än Kakashi med Chidori?

6
  • Naruto utökas med Krazers kommentar och är av Uzumaki-släkt. Och Uzumaki-klanen är känd för sina stora chakrareserver.
  • Tajuu Kage Bunshin no Jutsu, kinjutsu (förbjuden jutsu), naruto som kan utföra den innan akademin examen bevisar perfekt att hans klon har bort mer chakra än Kakashi själv. Jag kan inte bekräfta det men IIRC hans multipla skugga använde rasengan.
  • Väl!! Vi jämför Kakashi med en reinkarnation av Ashura Ootsutsuki, den yngre sonen till Hagoromo Ootsutsuki. Även Naruto tillhör Uzumaki-klanen som är känd för att ha större chakra reserver än andra shinobis. Bortsett från dessa teorier är jag inte säker på chakraförbrukningen när man jämför naturmanipulation (chidori) med formmanipulation (rasengan).

Om jag minns rätt, kommenterade Kakashi vid ett tillfälle att Narutos chakra är ungefär fyra gånger högre än vad han har. Förutom Kyuubis chakra har Naruto cirka 100 gånger vad Kakashi har. Antag att Kakashis chakra är 4, så kostar Chidori 1 chakra för varje användning. Naruto har fyra gånger vad Kakashi har så han har 16. Kage Bunshin kostar faktiskt liten mängd chakra. Problemet med Kage Bunshin är att det delar upp användarens chakra vilket får det att se ut som om det kostar mycket.

Men när jutsu avbryts antingen av när Bunshin träffas eller om hjulet avbryter det, kommer chakrat tillbaka till hjulet tillsammans med sin erfarenhet. Antag att Naruto inte avbryter och kastar om Kage Bunshin, kommer det inte att finnas några extra chakrakostnader för gjutning av jutsu.

Chidori-kostnad = 1

Rasengan kostnad = 1

Kage Bunshin kostnad = 0,5 <- förutsatt att det kostar lägre än Rasengan

Kakashi Chakra = 4

Naruto Chakra = 16

Ineffektiv chakraanvändningsmodifierare = 200% (var 125% men ändrades enligt ThatOneGuys kommentar)

Kakashi Max Chidori = 4/1 = 4

Naruto Max Rasengan = (16 - 0,5 * 200%) / (1 x 200%) = 15/2 = 7,5 -> 7 (avrundat nedåt)

Utan att använda Kyuubis chakra kan Naruto göra ungefär två gånger mer Rasengan än Kakashi kan använda Chidori. Med Kyuubis chakra skulle Naruto kunna göra ungefär 100 gånger mer. Naturligtvis, eftersom Naruto med utbildningen förbättrade sin chakrakontroll kan den nuvarande Naruto göra mer Rasengan än den här enkla beräkningen visar.

Referensen om Narutos och Kakashis chakrapoolstorlek och faktum om att Kage Bunshin delar upp användarens chakra och returnerar det när jutsu avbröts är från avsnittet där Kakashi tränar Naruto för att utveckla Rasen Shuriken.

3
  • I ett avsnitt berättas för Naruto att hans jutsu är ineffektiva och detta uttrycks med en kort tecknad film som jämför Naruto med Sakura och Sasuke med Shadow Clone Jutsu. En bar visade hur mycket chakra som konsumerades och Narutos bar var betydligt högre än 125% Sakura och Sasuke's barer. Naruto gjorde inte lika många kloner som Sakura eller Sasuke. Kakashi är ännu effektivare än Sasuke eller Sakura när man gör Shadow Clones. Till exempel efter att Zabuza besegrats säger Kakashi att han har lite chakra kvar och fortfarande producerar många kloner. Jag tror att 125% är lite generöst.
  • Detta är mycket meningsfullt, men problemet är Naruto utan att direkt använda Kyubbis chakra har haft masskloner använda dussintals Rasengans. Det är verkligen en av få fånghål i Original-serien, siffrorna läggs inte upp varje gång.
  • Han är en Uzumaki, så han har redan stora chakra reserver till att börja med. Det är inte en plothole.

Naruto har inte bara en naturlig stor chakrapool utan han har till och med Kyuubi som uppfyller honom med nästan obegränsade chakrabelopp.

och även Kakashi kunde använda Rasengan ganska enkelt

Även om det i manga och anime sägs att Narutos chakraförvaltning är dålig

eftersom tätningen på hans mage

Efter mycket träning och att bli av med vissa begränsningar förbättrade han sin chakrahantering avsevärt och till och med lärde sig att återställa chakra i strid.

tack vare Sage-läget

Dessutom anges det flera gånger i manga / anime att Rasengan, även om den använder mycket chakra, inte kan jämföras med mängden chakra som Chidori använder. Böjning av chakra är mycket mindre beskattande än att ge en böjning en naturlig karaktär

Narutos Rasenshuriken är en Rasengan genomsyrad av sitt Wind-element.

Jag antar att narutos enorma kraft kommer från de nio svanschakra som är förseglade i honom och på grund av detta har naruto uppenbarligen mer chakra än kakashi på grund av vilket han kan göra mer rasengan än kakashi kan göra chidori

Det beror på att rasengan är en ofullständig jutsu. Och naruto var den som gjorde det perfekt. Hans pappa uppfann det men behärskade det aldrig

1
  • Kan du utarbeta hur detta svarar på frågan.

Kakashi gjorde en grov uppskattning när han jämförde Narutos chakra med sin egen. Först och främst av del 2 är jag ganska säker på att Kakashis chakrapool hade vuxit så långt att han kunde göra 6 blixtbladen varje dag eller lite mer. Plus Rasengan sägs aldrig ta upp mycket chakra. Jätte Rasengan angavs att ta upp mer chakra på grund av dess densitet så jag tror att ett blixtblad kan jämföras med en jätte Rasengan. Men även då har Naruto helt klart mer än fyra gånger Kakashis chakra. Han har skapat dussintals kloner och var och en kunde ha gjort flera Rasengans.

Dessutom när Naruto lär sig salvia-läge kunde Naruto ha gjort cirka 6 Rasenshurikens med andra Rasengan-varianter och verkar fortfarande inte ha någon märkbar chakrautmattning. Jag skulle säga att Narutos chakrareserv är minst 6-8 gånger Kakashis för att han ska kunna göra så många Rasenshurikens när de tar upp mycket mer chakra än ett blixtblad.