Anonim

Billy sjunger en låt ('The Loser Club Song' Ft. Pennywise)

Jag har undrat mellan Fate / Zero, Fate / Stay Night Realta Nua, Fate / Stay Night (anime), Obegränsad Blade Works (film), Fate / Extra, Fate / Extra CCC och Fate / kaleid liner PRISMA ILLYA (och i viss mån Carnival Phantasm), har samma japanska röstaktörer använts för att återvända karaktärer (t.ex. Sabre-Arturia, Gilgamesh, Rin, Ilya, EMIYA)?

Om de har förblivit desamma, finns det någon bekräftelse på att Fate / Hollow Ataraxia på PS Vita kommer att följa samma trend?

Detta kommer bara att vara ett partiellt svar som adresserar några av huvudpersonerna, för det finns för många karaktärer i Ödet-universum för att jag ska bry mig om att spåra dem alla. Men i stort sett, med undantag för manliga karaktärer som Shirou och Kiritsugu som spelas av kvinnor när barn och män när vuxna, känner jag bara till ett fall där olika VA har spelat samma karaktär i olika poster i Ödet-universum .

Det här fallet är Sapphire i Prisma Illya. Den olyckliga bortgången av Matsuki Miyu efter sändningen av 2wei Herz ledde till att hon ersattes av Kakazu Yumi i 3rei.


Re: Fate / stay night - rollerna från 2006-anime, UBW-filmen, Realta Nua och 2014-anime är alla desamma, åtminstone för huvudpersonerna, så jag har inte specifikt noterat det i listan nedan.

  • Sabre (Arturia)
    • uttryckt av Kawasumi Ayako i Fate / Zero, Fate / stay night, Prisma Illya, Carnival Phantasm
    • visas inte i Fate / Extra, Fate / Extra CCC, Carnival Phantasm
  • Gilgamesh
    • uttryckt av Tomokazu Seki i Fate / Zero, Fate / stay night, Fate / Extra CCC
    • i Prisma Illya uttrycks hans barnsform av Endo Aya, men det gutturala skriket av hans svarta form i de sista paragraferna av 2wei Herz är också av Tomokazu Seki
    • visas inte i Ödet / Extra
  • Rin
    • uttryckt av Kana Ueda i Fate / Zero, Fate / stay night, Fate / Extra, Fate / Extra CCC, Prisma Illya, Carnival Phantasm
  • Illya
    • uttryckt av Kadowaki Mai i Fate / Zero, Fate / stay night, Prisma Illya, Carnival Phantasm
    • visas inte i Fate / Extra, Fate / Extra CCC
  • Bågskytt (EMIYA)
    • uttryckt av Suwabe Junichi i Fate / stay night, Fate / Extra, Fate / Extra CCC, Carnival Phantasm
    • visas inte i Fate / Zero, Prisma Illya

Denna Crunchyroll-artikel listar några av röstaktörerna för Vita-hamnen i F / HA; alla de som är listade är samma personer som spelade dessa karaktärer i tidigare ödet. Den japanska Wikipedia-artikeln för F / HA listar också några fler VA för F / HA med hänvisning Type-Moon ACE Vol. 9; alla dessa matchar också korrekt.

Dessutom tror jag inte att det skulle vara i Type-Moon bästa intresse att byta VA för någon av de stora karaktärerna - föreställ dig vad passande fans skulle kasta om deras waifu / husbando fick en ny VA!


Du frågade inte om Tsukihime, men notera att röstaktörerna för Tsukihime under anime 2003 skiljer sig alla från deras röstaktörer i Carnival Phantasm. Om Tsukihime-remaken någonsin händer, misstänker jag att de kommer att hålla fast vid Carnival Phantasm VAs snarare än 2003-anime-VA.

3
  • För att korrigera dig visas Archer (EMIYA) i Fate / Extra som Playable Archer men hans namn glömdes redan när han dyrkades som en hjälte. Han känner igen Rins kommentarer om hennes familj och säger att även om Shinji inte är densamma som den han vet att han fortfarande är mycket densamma, visar han också en misstro mot Kotomine. Hans legend i Fate / Extra kommer att skilja sig från EMIYA från Fate / Stay Night på grund av att världens Prana redan torkade upp från 1970-talet så att Greater Grail i Fuyuki kanske inte har fungerat på samma sätt (om alls)
  • @ Memor-X Whoops, du har helt rätt. Mitt fel.
  • Jag nämnde inte Tsukihime-orsaken då skulle svaret bli ännu större med jämförelser med karaktärer i anime, Carnival Phantasm och in-game-rösterna i Melty Blood. Jag nämnde inte Mahou Tsukai no Yoru också för jag är osäker på om den har Voice Acting och det finns bara 2 karaktärer i det finns Aoko (Melty Blood) och Touko (Kara no Kyoukai) som vi kan jämföra också

(Mycket sent svar vet jag, men jag ville ändå säga detta) Det här kan ta ett tag, så gör dig redo:

När det gäller ödet har röstbesättningen överraskande konsekvent sedan anime 2006 ... med det lysande undantaget för Bediviere. Killen har gått igenom (I kid you not) fyra olika röstaktörer. Den första var Mamiko Noto i anime 2006, sedan i PS2-versionen av Realta Nua Shinichiro Miki (Assassin's VA) tillträdde rollen, sedan i PS Vita-versionen av Realta Nua överfördes rollen till Mitsuaki Madono (Isseis VA ) och slutligen, i Fate Grand Order, gick rollen igen, den här gången till Mamoru Miyano, och den kommer förhoppningsvis att vara konsekvent från och med nu.

Det finns bara två andra karaktärer som har ändrat VA så långt jag kan säga. Den första är Kuzuki, som är ... lite svårare att förklara. I grund och botten uttrycktes han för alla Studio DEEN-produktioner, PS2-versionen av Realta Nua och Carnival Phantasm av Kazuhiro Nakata. Jag vet också för ett faktum att han i den andra UBW-anpassningen, PS Vita-versionen av Hollow Ataraxia and the Heaven's Feel-filmer, röstades av Masaki Terasoma istället. Slutligen är jag också medveten om det faktum att den sena stora Unsho Ishizuka uttryckte honom i Unlimited Codes och Tiger Colisseum-serien. Men jag har ingen aning om Nakata eller Terasoma gav honom uttryck i Emiya-San eller PS Vita-versionen av Realta Nua. Jag ska kasta en satsning och säga att det var Terasoma för konsekvensens skull, men citerar mig inte om det.

Slutligen är frågan om Luvia. Hon uttrycks av Yukari Tamura i Realta Nua och Shizuka Ito i allt annat. Jag vet, förvånansvärt lätt att förklara, eller hur?

Bortsett från det har Fates rollbesättning faktiskt stannat mycket konsekvent.

När det gäller Tsukihime, jag tror inte att jag ens behöver nämna den massomarbetning som gjordes för Melty Blood-spelen och hur vi nu håller fast vid dem. Den enda karaktären att notera är Hisui. Som ett resultat av Miyu Matsukis bortgång har rollen återgått till Yumi Kakazu, som tidigare hade uttryckt henne i den anime som inte finns.

Jag undrar dock vad de ska göra med Capslock-Kun. Han har inte haft en uttalad uppenbarelse på ett tag, så jag vet inte om de kommer att omarbeta honom eller de faktiskt bestämmer sig för att få tillbaka Hiroyuki Yoshino (vilket inte skulle vara så dåligt med en idé. Jag menar, Yoshino platt sugd ut som Roa, men jag tror faktiskt att han kunde dra av Capslock-Kun). Den förstnämnda är mycket mer sannolikt, men vem vet (och om de omarbetar honom, borde de ta in Nobuhiko Okamoto).

Slutligen är Kara No Kyoukai-rollen, som tack och lov är lätt att förklara. Från vad jag har kunnat ta ihop var alla rollerna som användes i Drama-CD-skivor före filmens släpp olika. Det var mer i linje med detta:

Den sena stora Tomoko Kawakami som Shiki (vidarebefordrad till Maaya Sakamoto).

Kentaro Ito som Mikiya (vidarebefordrad till Kenichi Suzumura).

Kikuko Inoue som Touko (skickas vidare till Takako Honda).

Yukari Tamura som Azaka (skickas vidare till Ayumi Fujiwara).

Och slutligen Miki Ito som Fujou Kirie (vidarebefordrad till Rie Tanaka).

Bortsett från det har Type-Moon faktiskt lyckats få en ganska konsekvent roll. Det är inte det yttersta av, säg Square-Enix, men jag är faktiskt förvånad över att den har hållit sig så konsekvent genom åren (utan att nämna anime som inte finns).