Anonim

Vad finns i ett OP? - Mognaden av Hachikuji Mayoi

Jag avslutade precis avsnitt 8 i Bakemonogatari-serien och är lite förvirrad över hur Kanbaru räddades. Om jag inte tar fel säger Oshino att det finns två sätt att rädda Kanbaru:

  • Skär av armen
  • På något sätt gör kontraktet med den regniga djävulen ouppnåeligt och ogiltigt

Uppenbarligen togs det andra alternativet, men jag är inte säker på hur utseendet på Senjougahara och hennes efterföljande handlingar gjorde att kontraktet ogiltigförklarades. Det verkar tydligt för mig att "ogiltigheten" i kontraktet härrör från det faktum att Kanbaru faktiskt inte kunde döda Araragi permanent. Men jag är inte helt säker på hur detta skulle bryta mot villkoren i hennes kontrakt mot bakgrund av Senjouharas kommentar till "Jag skulle döda dig om du dödade Araragi". Är det helt enkelt för att det också finns några andra "villkor" i kontraktet (t.ex. Kanbaru måste leva) eller är det kanske för att både hennes "medvetna" (att vara med Senjougahara) och "omedvetna" (för att döda Araragi) önskar har att beaktas?

1
  • den regniga djävulen är rädd för Senjougahara: s

Ett sätt att förklara detta skulle vara att det är omöjligt för Rainy Devil (besatt Kanbaru) att döda Araragi, och så är kontraktet automatiskt omöjligt att slutföra. Hade den regniga djävulen visst det, hade den inte kommit överens om ett sådant tillstånd. Men eftersom det verkar för enkelt och det finns många saker som antyder att det här inte var affärsbrytaren, här är ett annat sätt att förklara detta:

Hela affären med den regniga djävulen är att den är en snuskig varelse och kommer att försöka uppfylla ägarens önskan så slarvigt som möjligt. Kommer du ihåg hur första gången Kanbaru ville vara snabbare än sina klasskamrater? Rainy Devil slog dem så att de inte kunde tävla. Gissa nu vad Kanbaru ville ha angående Senjougahara.

Eftersom Kanbaru ville vara nära vänner med Hitagi och sedan plötsligt dök upp Araragi i horisonten och blev Hitagis pojkvän, bestämde Rainy Devil att för att få Senjougaharas kärlek (och låt oss inte glömma exakt hur mycket Kanbaru föredrar flickor framför pojkar) skulle Araragi måste tas bort från bilden. Naturligtvis för döden för att det är regnigt Jäkel.

Så efter att Senjougahara valt in i Rainy Devil och Araragis ensidiga strid och förklarade att om Koyomi skulle dö, skulle hon aldrig sluta förrän Kanbaru, som orsakade allt detta, var död, vilket skulle göra Kanbarus önskan att bli nära vän med Senjougahara omöjligt att uppfylla genom att döda Koyomi.

4
  • 1 Rainy Devil ger inte önskan på ett falskt sätt, utan ger önskemål med hänsyn till de djupaste önskningarna hos den person som är besatt, vilket antyds i denna bild, och som nämnts här.
  • Jag är ledsen att jag inte kunde få det. Enligt mig är det mot alla vanliga människor att tänka på att döda någon annan på grundval av atletiska led eller interaktion med andra.
  • Att fuska eller delta i fysiskt våld är helt annorlunda än att önska döden.
  • Du nämnde att det är naturligt att ha dessa tankar och jag är emot det, jag kunde inte heller få något från din första kommentar. Det är den människa som önskar men inte agerar, åtgärderna vidtas av den regniga djävulen.

Efter att ha tittat på avsnittet får jag att det var två önskningar:

  • Medveten: Var med Senjougahara
  • Omedvetna: Döda Araragi

Planen var att göra det så att kontraktet blir ogiltigt (vilket innebär att båda önskningarna inte kan uppfyllas). De gjorde det genom att se till att,

  • omedvetna önskan inte uppfylls genom att låta Araragi bli biten av Shinobu Oshino. Shinobu suger en del av Araragis blod och låter honom utnyttja sina vampyrkrafter inom en begränsad tidsperiod. Hennes bidrag hjälpte honom knappt att underkasta Rainy Devil, men det räckte för honom att överleva under hela prövningen innan Senjougaharas ingripande.

  • Senjougahara är inblandad i handlingen. Efter att ha skälgat ut Araragi för att hantera saker utan hennes vetskap konfronterar hon Kanbaru och säger till henne att hon inte kommer att förlåta någon som skulle döda Araragi, vilket gör det omöjligt för den medvetna önskan också.