Anonim

Lianne La Havas - \ "Elusive \" (officiell video)

Hans anklagade ursprungligen Adlet för att vara falsk för att undgå misstankar.

När Adlet återvände lät han honom medvetet leva för att bibehålla sin alibi. På grund av detta misstänkte Adlet inte längre Hans, som fungerade enligt hans plan.

Men Nachetanya misstänkte fortfarande Hans och påpekade hans inkonsekvenser. Är det säkert att säga att Hans är en falsk modig eller åtminstone en potentiell falsk modig? Finns det några bevis som bevisar att han är oskyldig?

10
  • Jag är för närvarande på den femte volymen av Rokka no Yuusha. Det verkar som om Hans sannolikt kommer att vara en falsk baserad på historiens ledtrådar medan Chamot möjligen är en falsk, men mycket osannolik.
  • Vanligtvis i den här typen av serier är den som är mest osannolik den som är falsk. Kommer du ihåg Ichimaru Gin från Bleach och Enoshima Junko från Danganronpa? Gin siktar faktiskt på att döda Aizen (det största onda) medan Junko, som förmodligen var död, faktiskt fejkade sin död och är den främsta antagonisten. Med samma logik kan Hans faktiskt vara en riktig modig.
  • @SakuraiTomoko Hmm vem är de mest osannolika människorna? Adlet och Maura?
  • Jag skulle säga att Adlet är ute eftersom han är huvudpersonen och hans bakgrundshistoria redan har lagts ut. Gin och Junko hade inte hans bakgrundshistoria redo förrän nära slutet. Jag misstänkte personligen Maura, även om jag inte har några bevis alls.
  • Jag skulle följa med Maura. Alla försöker ta reda på hur någon kan komma in utan att bryta förseglingen, men alla ignorerar att Maura har nyckeln ... Jag har tyvärr inte tillräckligt med poäng att lägga till som kommentar ...

Spoilers framåt, läs om du verkligen vill veta. Jag kom till Japan för en affärsresa förra veckan. Så jag gick och köpte alla 6 volymerna av Rokka no Yusha och började läsa om dem medan jag slackade på jobbet och började Volym 6 idag. Därför kommer jag den här gången att lägga in en kort förklaring av varje volym och bevisa varje Braves oskuld en efter en och sedan bevisa att Adlet är skyldig och Hans är oskyldig. Antagandet är dock att det bara finns en falsk i de sju som finns nu.

Volym 1: Nashetania Arc

Titta på anime.

Volym 2: Moras dotterbåge (Inte riktigt kallad detta men jag kan inte tänka mig ett bättre namn)

I denna volym avslöjas att Tgurneu har hållit Moras dotter som gisslan genom att få en av sina Kyoma-underhuggare som är en parasitmask för att bygga ett bo i Shenillas bröst. Genom ett brev som han förfalskade med Saint of Medicine, Toulo Maynes handskrift, bjöd han in Mora till en gränd för att diskutera villkoren för Shenillas frigivning. Mora tog med sig Saint of Words, Marmanna Keynes och ropade också till Saint of Salt, Weylynn Coteau, men hon gjorde det inte i tid. Utan Weylynn inledde de två helgonen och Tgurneu diskussionen. Till slut gjorde de affärer som inte kan upphävas eftersom Marmannas befogenheter tvingade dem att följa kontraktet eller så dör de. De viktiga erbjudandenen är som följer:

  • Tgurneu skulle aldrig ljuga för Mora, annars skulle han dö.
  • Tgurneu skulle befalla masken i Shenillas bröst att begå självmord om han dödades eller Mora dödade en av de andra Braves.
  • Om Mora dog innan hon dödade en annan modig eller om Tgurneu inte dog samtidigt, skulle Shenilla dö.

Dessa affärer tvingade Mora att genomgå hård träning och implantera en vulkankristall i hennes bröst som den sista utväg för att döda Tgurneu. Hon utbildade också Rolonia Manchetta, Saint of Fresh Blood för att kunna återuppliva de döda genom att låta henne testa sina förmågor om blodkontroll på Mora när hon implanterades med kristallen. Sedan testade de hennes förmåga att återuppliva någon på en döende gammal man. Det här är Moras plan B, där hon skulle döda en modig och sedan återuppliva honom igen.

Många saker hände och Tgurneu, medan han använde kroppen av den trevingade Kyoma, berättade en lögn för Mora och sa att hon var den sjunde modiga. Tgurneu flydde sedan genom Moras barriär i en manet Kyoma för att dölja att hans värd hade dött på grund av lögnen. Denna lögn fick Mora att byta till Plan B eftersom hon trodde att hon var den sjunde. Mora slog ut Fremy och Chamo och hans dem i grottan i barriären för Saint of the Single Flower. Hon använde sedan sin ekokraft för att ringa till Adlet och Rolonia att gå till grottan och bad Goldof och Hans att jaga Fremy, som hon ljög att Fremy sprang iväg och ledde dem till en grupp Kyoma under hennes befäl som skickades av Tgurneu. , Hans gick istället för Adlet som han såg igenom Moras planer. Sedan slogs Hans och Mora, Mora slog Hans hals med kniven och dödade honom. Sedan bad hon Rolonia att återuppliva honom när hon hade utbildat henne.

När Hans dog insåg Adlet att ett kronblad försvann från hans hand, detta är beviset som bevisar Hans oskuld. Senare bevisade Adlet också Moras oskuld genom att bevisa att Tgurneu bara använde den trevingade Kyoma som värd och endast värden dog på grund av lögnen. Poängen är att om Mora var falsk hade värden levt. Adlet avslöjade också att Tgurneu var en fikonliknande Kyouma, som hans spray hade avslöjat genom att spruta den på en bit av fikonfrukten som värden åt i sitt möte när de alla kom in i Wailing Demon Territory. Dessutom avslöjade författaren detta för oss genom att säga att Tgurneu var i en ny värd framför liket av den trevingade Kyoma.

Därför visade sig Mora och Hans i denna volym oskyldiga.

Volym 3: Nashetanias armförlustbåge (Hade inte riktigt det här men jag tycker det är roligt)

I denna volym kommer vi att bevisa att Goldof och Chamo är riktiga Braves. I denna båge har Tgurneu och Dozzu samarbetat för att döda Chamo. I sanning var det en plan från Nashetania att använda Tgurneu för att rädda sig från Cargikk, sedan använda Braves för att sedan rädda sig igen från Tgurneu. Naturligtvis förrådde Tgurneu dem. De gjorde det genom att få Nashetania att aktivera Blade Gem som hon implanterade i Chamos mage, men användningen av Dozzu under en duell de hade för några år tillbaka. Goldofs hjälm, som är ett heligt instrument, känt som sanningens hjälm, skapad av en helgon av ord aktiverad som Nashetania fångades av Tgurneu och hölls fången i mage för specialspecialist nr 26, gömd i ett lavaområde inom 1 km Chamo för att hålla Blade Gem aktiverad. Nashetania fick sin vänstra arm amputerad av Tgurneu för att fästa den på en apa Kyoma för att läcka hennes blod för att lura Braves att tro att de jagar den verkliga Nashetania när han försöker köpa tid tills 3 timmar går för att döda Chamo med Bladpärla. Goldof hör Nashetanias rop om hjälp och leder för att rädda henne medan de andra Braves försöker döda honom eftersom de nu tror att han möjligen är den sjunde. Emellertid närmar sig Tgurneu, i en ny kropp, Adlet, Rolonia och Fremy för att be om vapenvila och samarbeta tills Nashetania dödas. Naturligtvis frågade de honom och försökte döda honom efter att de fick information från honom. I det här samtalet hävdade han att Goldof inte är hans sjunde modiga eftersom hans modiga försöker rädda Chamo, inte Nashetania.

Inte viktiga saker inträffade och Goldof upptäckte att Nashetania hölls i fångenskap av Tgurneu efter att Dozzu antydde honom om nr 26: s förmåga, vilket liknar Nashetanias gömningsförmåga. Han hittade henne i lavaområdet och stal en helig nål från Adlet och använde den för att döda nr 26 för att rädda Nashetania under striden med Adlet, Rolonia och Fremy vid lavaområdet.

Viktiga saker att ta bort:

  • Tgurneu gjorde ett avtal med Dozzu för att inte skada Nashetania respektive Fremy.
  • Goldof är en riktig modig då Tgurneu lekte med honom och till och med berättade för honom massor av sanning som affären Cargikk, Dozzu och honom gjorde för 200 år sedan.
  • Chamo är en riktig modig eftersom både Dozzu och Tgurneu försökte bli av med henne och de försökte helt klart.

Volym 4: Fremys mamma är en myrbåge (Jag kan inte sluta skratta åt det här.)

Raina Milan, Adlets bästa vän är huvudpersonen i denna båge, även om Rolonia också har visat sig vara oskyldig i denna båge. De flesta detaljerna om denna båge kan erhållas genom att läsa Raina och Nia Grasta karaktärsbiografi på wikien. Därför är den viktiga poängen att Rolonia, Hans och Adlet lärde sig Fremy var den svarta karga blomman och Adlet höll detta faktum från de andra Braves till nästa volym och avslöjade bara existensen av det heliga instrumentet och dess funktioner. Rolonia bevisade sin oskuld genom att verkligen försöka rädda liksoldaterna och dog nästan på grund av hennes naivitet. I det sista kapitlet i denna volym avslöjades att Fremys mamma var en myra och beordrades att uppfostra Fremy med kärlek, men det slutade verkligen älska Fremy och fortsatte att uppfostra Fremys hund och väntade på Fremys återkomst. Detta strider mot vad Fremy sa i första volymen men detta rensas upp i femte volymen så jag kommer att förklara det senare. Inte mycket att ta bort i den här volymen så jag går bara vidare till Volym 5.

Volym 5: Adlet är falsk båge.

I denna volym utforskar de Temple of Fate som byggdes av Tgurneu, här upptäcker de funktionerna i Black Barren Flower genom att dechiffrera de heliga orden huggen på golvet runt den mumifierade kroppen av Saint of the Single Flower. Här är där de upptäcker att vapnet från den sjunde skapades med hjälp av helgen av den enda blomman och därmed skulle döda den sjunde kan visa sig katastrofalt. Fremy tänkte också på att hon är den svarta karga blomman genom att komma ihåg att hon gick in i templet och såg Saint of the Single Flower innan. Detta ledde till en splittring mellan Braves, där Adlet ville hålla Fremy vid liv medan resten ville ha henne död, till och med Fremy ville begå självmord. Detta ledde till att Adlet samarbetade Dark Specialist No. 30, som också tyckte att Adlet var den sjunde eftersom han var den enda som försökte skydda Fremy, som skulle driva dem alla till döds genom att tappa krafterna. Han beordrade nr 30 att försöka döda Fremy med full kraft och att svälja en lätt pärla som har sekundära funktioner och hitta ett sätt att få det till andra Braves på något sätt, som att kräka ut det efter att ha träffats eller få sig själv uppskuren. Detta beror på att han berättar en lögn att han såg ett meddelande om att inte döda Fremy i ett av rummen i templet. Naturligtvis såg Hans genom lögnen när Adlet berättade det och började jaga i templet för några kapitel sedan. Poängen är att Adlet lyckades lura Mora, Nashetania, Rolonia och Fremy att tro att Hans var den sjunde och det var oklokt att döda Fremy för att stoppa Black Barren Flower eftersom den har en mer katastrofal sekundär funktion om Fremy dödades. Hans och Chamo delade sig från den andra eftersom de trodde att Adlet var falsk. Goldof trodde också det men stannade kvar för att skydda Nashetania.

I det sista kapitlet avslöjade en flashback till en chatt mellan den trevingade Kyoma och Tgurneu att Adlet var falsk och Tgurneu hade makten att uppmana kärlek till någon. Tgurneu använde denna kraft för att få den heliga blomman att bli kär i honom och övertala henne att ge den sjunde vapen till honom som skulle ges till Adlet. Han använde också denna kraft för att få Adlet att bli kär i Fremy för att säkerställa att han till varje pris skulle skydda henne. Detta beror på hans tro på, vänta på det "KÄRLEK ÄR DET MEST KRAFTFULLA DET FÖR!".

Volym 6: Tgurneus dödsbåge

I den här bågen upptäcker Adlet att han är falsk genom att Tgurneu tar ut ett kronblad från kroppen. Detta kronblad innehåller ett meddelande från Saint of the Single Flower som spelas till Adlet genom hans Crest trots att Tgurneu är 2 km från hans plats. Endast en del av meddelandet spelades men det går så här: "Krigare om tusentals år framöver, härmed skänker jag er den sjunde vapen till ...". Tgurneu tillät bara meddelandet att spelas fram till här. Genom detta insåg Adlet själv att han var den sjunde. Fremy blev också ett gisslan i Tgurneu genom att han aktiverade en tumör som implanterats i hennes bröstkorg. Denna tumör är speciell genom att om Tgurneu dödades, dör Fremy också, aktiverade han den på avstånd genom att sticka sig själv med sin egen vinstock. Han vidarebefordrade också ett meddelande till Adlet och sa att om han inte dödade de andra Braves, kommer den han älskar att dö. Efter detta bytte han ut sina planer för att hjälpa Tgurneu att döda alla utom Fremy. Han ville också att hon skulle återvända till Kyoma eftersom armén har ropat på Fremy att gå tillbaka till dem.

Chamo och Hans dök upp i kapitel 3 för att stoppa Braves. Här antar Hans sin plan att låtsas att han var den sjunde som lockade ut Adlet för att förhandla fram ett avtal med honom eftersom han gissade att Adlet gjorde allt för att skydda Fremy och inte riktigt på Tgurneus sida. Chamo kände inte till planerna och Hans stal också Chamos övervakning Juuma för att kunna använda den senare. Han sårade Chamo för att låtsas att han var den sjunde och kastar knivar mot Adlet, dessa knivar hade skickat meddelanden på dem för att locka Adlet bort från de andra med en lögn som han kan döda Fremy genom att använda Chamo. Hans plan efter att ha inaktiverat Adlet och utfrågat honom är: Adlet kommer att ljuga för Tgurneu att Hans har neutraliserats, sedan berätta för Tgurneu en falsk plan som en täckmantel för hans verkliga plan att döda Tgurneu, denna plan var planen som Adlet kom med i kapitel 1, som skulle sätta eld på skogen och få en cheetah Kyouma att rapportera tillbaka till Tgurneu efter att Dark specialist 24, vilket jag skulle vilja kalla "The Telefoon Kyouma" har eliminerats, vilket leder Braves till honom. Men istället för att döda Tgurneu, nu kommer de att fånga honom och därmed förhindra Fremys död på grund av Tgurneus död. Sedan uppenbarade sig Tgurneu när Adlet bestämde sig för att använda Hans plan och använde sanningens bok för att upptäcka att Hans ljög för att kunna döda Fremy.

I kapitel 4 upptäcker vi att Tgurneu önskar, han längtar efter att se människor i smärta på grund av kärlek. Hans lust för detta har drivit honom att skapa det perfekta paret för att se dessa känslor i människors ansikten. Paret är: flickan som vill bli älskad, Fremy. Pojken som har ett okrossbart hjärta att älska henne, Adlet. På grund av hans girighet att se dessa känslor ville han inte komma med mer effektiva strategier för att döda Braves, utan ville bara se Fremy och Adlet lida. Detta kapitel är egentligen bara Tgurneu som sadistiskt torterar Adlet genom att berätta för honom att anledningen till att han älskar Fremy beror på att han älskar inducerande krafter, inte av sitt eget hjärta. Adlet förtvivlar efter att ha hört detta och trots Hans vädjanden gentemot honom medan Hans själv blev jagad av 40 Kyouma, svarade han inte Hans förlorade också sin Juuma som han ville släppa för att ringa efter Chamos hjälp (den blev knivhuggen av Adlets nål och var då bunden av Tgurneu). Fremy antog å andra sidan en plan för att bli av med tumören i hennes bröst. Hon skulle låtsas att förråda Braves och medvetet få ut sitt hjärta av Rolonia så att Dark Specialist 14 skulle läka henne och därmed befria henne från tumören. Men naturligtvis känner 14 till tumören och han tror att den inte bara kan "helas bort" eftersom den integreras med värdens cellulära struktur. Vridningen är att Fremys mamma utvecklades på ett sätt som gjorde att hon kunde befria Fremy från tumören efter att hennes hjärta hade regenererats. Detta gjordes genom att alltid gnugga Fremys bröst när hon höjde henne. Adlet var dock en idiot, efter att han hörde Fremys falska svek genom 24, trodde han det och berättade för Tgurneu de verkliga planerna. Den ljusa sidan: han fick reda på att Fremy älskar honom. Mörk sida: han föll i förtvivlan efter att ha fått veta att även Atro Spiker manipulerades av honom, för att brudga Adlet till den starkaste mannen för att skydda Fremy. Detta gör att Adlet går in i ett tillstånd som inte svarar och vill dödas eftersom han förrådde alla.

Kapitel 5, Dark Specialist 13 använder sin Poison Gas-attack (Pokémon-referens av mig). Han producerade toxiner som tvättades in i det underjordiska dräneringssystemet för ruinerna och använde sina "små barn" för att förånga vattnet och släppa ut gasen på marken. Adlet svälldes av en flodhäst Kyouma så att Tgurneu senare kan släppa kontrollen över honom och få honom att döda Fremy, för att han ska uppnå en högre form av extas genom att titta på förtvivlan som Fremy kommer att visa för honom. För att motverka giftgasen kollapsar Mora marken under henne och dödar 13. Efter att ha återvunnit sin vilja att slåss genom meddelandet: "Jag kommer definitivt att göra dig lycklig!" graverad på ett krutgaller som Fremy gav honom, slog Adlet sig ut ur Kyoumas mage och hörde Moras ekobudskap om Fremy har sparats. Han tittar på Tgurneu och avser att döda Tgurneu efter att ha vetat att Fremy inte längre kommer att vara bunden till honom. Han tänkte: "Gryningen kommer när solen går upp, Man ska stå. Man ska falla.' Det är uppenbarligen inte vad boken sa, men det var vad den tänkte säga.

Kapitel 6, Adlet och Hans samarbetar och försöker sitt bästa för att inte bli förintade av Kyouma. Chamo känner att något är fel och upptäcker att en av meddelandeknivarna som Hans kastade till Adlet i kapitel 3 och lyckades resonera att Hans inte riktigt försökte döda henne när han sårade henne. Mora och Goldof försöker samlas på slagfältet efter att Mora utmattat sig för att döda 13. Rolonia och Nashetania höll av Kyouma medan Fremy gick till Adlet. I denna strid i några ruiner möter Adlet, Chamo, Fremy, Hans, Dozzu mot Tgurneu och Dark Specialist 1, Kyouma som består av fyrtio Kyoumas och en ledande fågeltyp Kyouma som Tgurneu bebodde. Denna Kyouma är den starkaste mörka specialisten eftersom det praktiskt taget tillät Tgurneu att vara på 40 platser samtidigt och samordna de perfekta attackerna. Efter ett spel med katt och mus, räknade Adlet ut att Tgurneu kontrollerade hela Kyouma som de kämpade samtidigt. Således lurade han Tgurneu att titta på honom genom att erkänna sin kärlek till Fremy när han insåg att visionen inte delas av Kyouma trots att de kontrolleras av Tgurneu. Adlet laddade vid Tgurneu men blev spetsad av Tgurneu. Men i stället spottade han sitt blod i 1: s mun, detta fick 1 att falla till marken och rulla av smärta. Adlet hade knivhuggit sig med helgonens nål och gjort sitt blod giftigt för Kyouma. Fremy sköt 1 och tvingade Tgurneu ut ur 1. Adlet tog tag i Tgurneu medan hans underjordiska försökte rädda honom. Adlet blev bedrövad över att det som tränade honom att vara den starkaste i världen var en så ynklig tillvaro och sa: "Jag är inte din leksak som du hade hävdat! Du existerade för mig. För att jag skulle kunna träffa Fremy var du låt leva av mig! " Tgurneu, som trodde att kärleken var tänkt att trampas av honom, ville desperat avvisa det faktum att han besegrades av Adlets kärlek, ville såra Adlet och Fremy mentalt innan Adlet dödade honom. Han använde sanningens bok på sig själv och sa till Fremy: "Din mamma älskade dig verkligen!". Till Adlet viskade han: "Din syster dödades av Fremy." Efter att Adlet dödade Tgurneu flög sex ljusskott ut ur Fremys krön, varav en landade på Chamo, Hans, Mora, Rolonia, Nashetania, Goldof. Bara Adlet fick inte detta eftersom hans sjunde vapen är mycket speciell och inte fick sin makt stulen av den svarta karga blomman, till skillnad från Nashetanias vapen, som är en riktig vapen men från andra generationen. Adlet gick ut efter att ha dödat Tgurneu och vaknade senare med Braves som diskuterade vad de skulle göra med honom eftersom de nu måste möta Cargikk, som ursprungligen undertrycktes av Tgurneu och inte attackerade dem. Adlet, befriad från Tgurneus kontroll, älskade inte längre Fremy och återvände till mannen som ville hämnas på Kyouma och inget annat.

Epilog: Cargikk vandrar genom den brända skogen som Braves mötte Tgurneus armé. Han brusade i förtvivlan och bad sina fallna kamrater om ursäkt och uttryckte sin ånger över att inte kunna rädda dem. Under tiden frigörs den mumifierade kroppen av Saint of the Single Flower från hennes kedjor, antagligen av hennes egna krafter, eftersom kedjorna bara ångrades utan att beröras. Hon teleporterade till taket på ödet templet från volym 5 och låt sig föras av en fågel Kyouma. Hon bar sig till Majin, en lerpöl. Lerpölen grodde tentakler och slukade Kyouma och drog långsamt den heliga blomman i sig. När det drog helgonet växte det vackra läppar och tackade tacksamt Maon, oroa dig inte, Adlet kommer att ta med den sjunde toppen som gjorts åt mig och rädda mig. Maon är namnet på Saint.

Äntligen gjort, för att vara ärlig är detta inte en särskilt bra serie. Jag köpte och läste det ursprungligen bara för att bevisa för krikara att Adlet var falsk och Hans var en riktig modig. Efter att ha bevisat det hade jag tappat all enhet för att avsluta Volym 6. Men till min förvåning var Volym 6 den bästa av alla 6 volymer och jag kan överväga att köpa Volym 7 när den släpps. Övergripande betyg 5/10, acceptabel läsning.

15
  • @Michael McQuade Tack för den redigeringen och också tack för att du visade mig hur man gör saken för att blockera spoilers.
  • Inget problem! Om du vill läsa mer om det kan du kolla in: anime.stackexchange.com/editing-help
  • Vilken volym är ditt sista uttalande från?
  • Det finns dock en brist i ditt svar. Ingen vet hur vapen reagerar på en falsk modig som anges i romanen och här rokkanoyuusha.wikia.com/wiki/Crest_of_Six_Flowers. Så vi måste bevisa svaret. Kan du ge mer förklaring bakom din falska mod?
  • På grund av att Adlet inte har dött ännu finns det faktiskt inget sätt att berätta hur det skulle svara som wikien säger. Det enda vi vet är att Tgurneu skapade vapnet från helgonens krafter och Adlet är en falsk. Men det skulle vara säkert att anta att eftersom det fortfarande är en falsk topp, skulle ett kronblad inte försvinna. Din fråga är dock om Hans är falsk och jag tror att jag helt har svarat det genom att bevisa att han är en riktig modig.

Mot bakgrund av det nyligen sända anime-avsnittet är det lätt att säga att den 7: e modiga är:

Nachetanya. Hennes mål är att människor och fiender ska leva tillsammans i ett tillstånd av absolut fred.

Mer information finns i antingen den första volymen av ljusromanerna eller på wikia

1
  • 2 Dina fakta i ditt svar är korrekta, men det svarar inte på frågan. Dessutom avslöjade finalen något nytt, vilket gör frågan relevant.