Anonim

STAR WARS LEKSAKER 1999 FAO SCHWARZ LEKSAKSBUTIK av IRA GALLEN

I den här videon argumenterar Digibro för animes internationella överklagande är att medan Western TV inklusive dess animering är utformad av ekonomiska skäl för att möta en måldemografisk befintlig intresse, kan anime vara mer varierad och ge oss "något som vi aldrig skulle ha känt vi ville". Jag är säker på att jag har förenklat argumentet (transkript här), men min uppfattning är att Digibro känner att ekonomiska motiv inte har homogeniserat anime lika mycket som de har animationer från andra nationer. Men varför skulle det vara så?

4
  • Jag måste titta på videon för att få ett riktigt argument, men min knäreaktion är att ringa BS på det resonemanget. Anime är, om något, ännu mer sett till ekonomi än västerländsk animation. Det känns friskt och nytt och originellt först eftersom det är gjort för måldemografi som vi inte har i väst, men när du tittar på anime tillräckligt länge börjar du se samma ekonomiskt motiverade homogenitet som du ser i Western TV. Detta kan ha varit mer sant för äldre anime från 70- och 80-talet, varav mycket har en art-house smak, men det har verkligen inte varit sant åtminstone sedan mitten av 90-talet.
  • @Torisuda Tack för det. Kanske borde frågan istället vara varför anime före 1990 var så "arthouse". Liksom du, misstänker jag att animes internationella överklagande beror på att det passar en utländsk uppsättning konventioner, så det känns uppfinningsrikt. (En nyligen genomförd undersökning av japanska fans favoritanime föreslår att de inte utvärderar dem på samma sätt som västerländska fans gör.)
  • Nej, jag personligen tycker att sättet du formulerade frågan är bra. Påminner mig lite om hur frågor om skeptiker brukar ställas. Det är också en förenkling att hävda att det inte finns någon art-house-anime idag eller att all anime på 80-talet var art-house, eller bra för den delen. Det fanns kommersiella grejer på 80-talet, och det fanns konsthussaker som var hemskt, och vi har fortfarande några konsthussaker idag. Hela fordran är alltför generaliserad IMO. Jag skulle vara intresserad av att se den enkäten, om du har en länk.
  • Tack för ditt godkännande. Skeptikernas jämförelse är vettigt! Här är två länkar: goboiano.com/… & goboiano.com/…