Anonim

MattyBRaps - Low Key

I avsnitt 5 av Uchi no Maid ga Uzasugiru!, runt 12:04, det finns en kille som handfängslades efter att ha upptäckt att han bad om lågvinklade bilder från unga barn. Men handcuffen censurerades med mosaik.

Ska inte barn / tonåringar se folk bli arresterade eller är det bara en överdrift? Eller gömmer de sig annat än handbojorna?

0

Det finns förmodligen ingen anledning för in-universe, men detta representerar den nuvarande normen i Japan: I japanska sändningar censureras vanligtvis handbojor för att förhindra den arresterades skuldkänsla.

I Japan, när en person arresteras, betraktas de alltid som en misstänka först, oavsett om de själv erkänner brottet eller inte. Handfängsel som andra människor ser kommer att göra den arresterade personen ser skyldig ut och kan påverka rättegången. Även om det finns antagandet om oskyldighet (en misstänkt antas alltid vara oskyldig tills den bevisats skyldig), kan handfängslarna antyda att den misstänkte redan är skyldig. Även om den misstänkta bedöms som inte skyldigkan det skyldiga intrycket från handbojorna fortfarande dröja kvar vid observatörerna.

Denna norm började efter fallet med Kazuyoshi Miura som hade arresterats men framgångsrikt väckte ett ärende till domstolen om att han avbildades i handfängslar innebar skuld och hade fördömt rättegången.

Detta är också anledningen till att en misstänktes huvud och händer vanligtvis är täckta med en trasa / handduk när de arresteras i Japan.


Källor:

  • Wikipedia - Nationella regler för skildring av handbojor
  • UI Junkie - Vad är det med suddiga eller pixelbundna handbojor i Japan, Frankrike och Sydkorea?
  • Everything2 - Varför japanska TV-mosaiker ger handbojor
  • Quora - Varför täcker poliser ibland händerna på den handfängda personen med en trasa eller handduk (som ses i många arresteringsscener i japanska och sydkoreanska filmer / drama)?
0