Anonim

JoJo-fansperspektiv när de hör Dios röstskådespelare i en annan anime del 2

Röst skådespel är en av de många saker som kan göra en animefilm, OVA eller TV-serie framgångsrik eller inte, och vissa seiyuu får sina egna följder eller behandlas som idoler.

Vad händer om, säg, en huvudpersons seiyuu har en olycka, dör eller slutar innan produktionen är klar?

Har detta någonsin hänt, och om så är fallet, vilka konsekvenser, vidtagna åtgärder och reaktion från fans på dessa åtgärder?

Detta händer ibland. Det senaste exemplet som jag kan tänka mig är när Kawaragi Shiho, säsongen av Nishizono Mio från Little Busters!, Blev gravid. I själva verket är detta väldigt nyligen, eftersom hon precis föddes förra fredagen (7 december). Naturligtvis är inte Mio huvudpersonen, men hon är inte heller någon mindre karaktär.

I det här fallet ersatte de henne (med Tatsumi Yuiko). Det är ungefär det enda riktiga alternativet de har för det mesta. Om inte problemet bara är under en mycket kort varaktighet kommer inte hela showen att försenas under en säsong. Om det händer i god tid i förväg och karaktären är ganska viktig kan de förmodligen kringgå det. Gotou Yuuko (seiyuu för Hiro från Hidamari Sketch), som avbröts ett tag i år av hälsoskäl men är tillbaka nu i Hidamari Sketch x Honeycomb, är ett bra exempel på detta. Detta är dock en ganska atypisk situation, och de andra visar att hon var mest fick ersättare.

I slutändan, om inte karaktären är av avgörande betydelse, är det mycket troligt att de får en ersättare, eftersom det är ganska mycket det enda realistiska alternativet. Om något liknande händer för en populär karaktär under lågsäsong kan det också påverka möjligheterna till uppföljare (t.ex. de flesta shower med Aya Hirano-ledare finns förmodligen inte på uppföljarmarknaden). Det skadar vanligtvis inte seiyuus karriär för mycket om det inträffar av goda skäl, t.ex. hälsa, men en viss påverkan är oundviklig.

3
  • Aya Hirano är verkligen ett bra exempel, med tanke på populära shower som Suzumiya Haruhi och Lucky Star. Det kan vara relevant att notera fläktens reaktion på fall som hennes, där hon oftast överger sin karriär (jag tycker inte om det ämnet eftersom jag verkligen inte är säker, men det verkar vara så att hennes karriär som seiyuu är över ).
  • ^ Jag hoppas verkligen inte. Hon utför några fantastiska röster, och varför skulle den händelsen överraska någon ändå; vi vet alla att saker händer.
  • Seyuu för Soi Fon (Bleach) ersattes efter att den ursprungliga seiyuu dog.