Anonim

[Connor l Detroit Bli människa] Varför är jag så här?

I Death Billiards skickas den gamle mannen till tomrummet och den yngre skickas för att reinkarneras. Men varför? Vad var grunden för detta beslut? Det strider även mot andra beslut i Death Parade. Den som visade mörker var till exempel den unge mannen.

I huvudserien Dödsparad, Decim hade talat vid mer än ett tillfälle (avsnitt 7 och 10) om sin respekt för människor som hade levt sitt liv till fullo ( ). Det var uppenbart att Decim ansåg den unge mannen vara en sådan person, men hur är det med den gamle mannen? Den gamle mannen citerade anledningen till att han måste vinna och lämna den platsen som att vara

Jag har redan bestämt att jag ska äta en [pickle] precis innan jag dör

och det var precis vad han senast såg göra precis före sin död. Jämför det med den unge mans motivation:

Jag vill komma härifrån och be henne om ursäkt.

Med andra ord ville den unge mannen göra något annorlunda med sitt liv. Vad skulle det vara bra att skicka den gamle mannen för att reinkarneras, om en stor bit av hans liv kunde sammanfattas på fyra sekunder i en tråkig GIF?


Nå för himlen blir blockerar en solstråle.

Sedan fanns det spänningen att kunna slå folk igen, bedrägerierna "varit en grönsak de senaste åren", det fiskiga samtalet mellan den gamle mannen och Decim, väsnet på 22 minuter och 26 sekunder och det onda flinet som nämnts av Quill. För många mörka saker om den gamla mannen som bara var kända för Decim.

Det var ganska subtilt, liksom showens beslut eller kanske Decims beslut.

Precis som den gamle mannen är på väg upp i hissen blinkar han ett ont flin:

Detta antyder att den gamla mannen kanske har manipulerat den unge mannen till att tro att han var en ömtålig, oskyldig äldre person när han inte var det.

1
  • Trevlig förklaring men jag väntar på mer detaljerat svar. +1