Anonim

Persona 4 Golden - 100% P.39-NY SCEN. Okina: Pickup Contest, Hermit / Fox 5 06 / 13-15

Huvudinställningen för Tanaka-kun är alltid lustlös verkar för mig vara utomordentligt snygg, åtminstone av min amerikanska erfarenhet av att gå på gymnasiet i Wisconsin.

Utanför:

Stöder de här stolparna längs byggnaden ett nät, kanske för att skydda fönstren från lösa kulor? Det omgivande området är vackert, med en lantlig skogskänsla och ligger nära en flod.

Inuti:

Det verkar som om ena änden är öppen, och det finns andra bilder av små uteplatser på övervåningen. Uppenbarligen luftkonditionerar de inte mittområdet - det är en slags vind, om än med ena änden delvis avstängd. Jag är imponerad av takluckan, det mellersta nedre området som verkar vara någon form av innergård eller atrium, och övervåningen gångväg som påminner mig mer om ett inomhus köpcentrum än en gymnasium. Jag kommer inte ihåg någon annan anime där gymnasiet i sig var så intressant.

Wow, en Google-sökning efter japansk gymnasiearkitektur börjar med 5 mer välbärgade skolor. Kanske ordet arkitektur justerade sökningen efter avancerade prover. Det blir ännu mer imponerande om du klickar över till Bilder. Det här är inte Wisconsin.

8
  • Jag har alltid fått intrycket att den japanska regeringen spenderar mycket mer pengar på skolor än den amerikanska regeringen gör. Det är tydligen också vanligt att föräldrar skickar sina barn till dyra privata mellanstadier och gymnasier.
  • I USA stöds skolutgifter i de flesta stater lokalt. Så vissa skolor har knappt råd med böcker för eleverna, medan andra kan ge varje elev en dator. Jag är säker på att vi har några mycket snygga offentliga skolor, men det nuvarande politiska skatteskyddsklimatet börjar förmodligen kväva även rika distrikt.
  • Skolan i Tanaka-kun är kraftigt modellerad efter Motomachi High School i Hiroshima, vilket är ungefär lika snyggt. Du kan hitta bilder på den genom att söka efter "広 島 市立 基 町 高等学校". Google Maps har också Street View. Hiroshima Castle (inte originalet; en replika byggdes efter atombombningen) ligger tvärs över en vallgrav från Motomachi HS.
  • Det är värt att notera att vuxen: barnförhållandet är högt och växer snabbare i Japan än förmodligen någon annanstans, vilket (i kombination med att Japan är en av de rikaste länderna i världen) skulle jag föreställa mig betyder relativt sett mer skattedollar för utbildning per barn i Japan än på de flesta platser. (Och om du tror att du har sett imponerande anime-skolor, vänta tills du tittar Madoka eller Bakemonogatari!)
  • Om du har sett filmen "Your Name" (Kimi no Na wa) är Taki's high school också modellerad av Hiroshima Motomachi HS, trots att den ligger i Tokyo.