Anonim

\ "varför? \" || en textberättelse för katsudeku / bakudeku

Många gånger jämförs Midoriya från My Hero Academia på internet med Naruto och kallas "grön Naruto". Varför är det så? Är karaktärsdesignen? Jämförs stilen med My Hero Academia-berättelsen med Naruto? Eller vad?

Detta har att göra med konceptet Big 3. För lite bakgrund om vad konceptet med de stora 3 är kan du titta på vilket fenomen som spelas så att de "Big Four" är begränsade till fyra och inte en växande lista ?.

Med slutet av Naruto i sikte vid den tiden och det stora mottagandet av Boku no Hero Academia (BNHA) samtidigt blev det en slags hand-off. Människor som tittade på Naruto behövde något nytt, och BNHA erbjöd något liknande men med en ny twist, medan det fortfarande höll fast vid 'shonen'-troperna som alla blev så vana vid under de stora 3 (och Dragon Ball).

Detta liknar hur fandomen skapade bilden av Goku som överlämnade sin "framgång" till den logiska nya stora 3 vid den tiden. Fandomen skapade också överlämnandet från Naruto till BNHA på grund av Narutos utgång och framgångsrik inträde av BNHA.

Eftersom Midoriya därmed ersätter Naruto i mixen av de stora 3 betraktas han ofta som den gröna Naruto.

2
  • 1 Jag är nyfiken, vem är den i mitten mellan Luffy och Naruto? Är det Ichigo från Bleach?
  • @threeFatCat ja

Jag tror att detta också måste nämnas, om "My Hero Academia" författare.

Horikoshis favorit mangaserie inkluderar Naruto, One Piece, Akira, Tekkonkinkreet och Boys on the Run. I ett avskedsbud efter avslutningen av den förra hänvisade Horikoshi till den som den största shonen manga någonsin, eftersom Naruto gjorde upp sin barndom och var en av de främsta inspirationerna bakom My Hero Academia

Kohei Horikoshi