Anonim

Min Geek London

Under tidshoppet skickades Luffy till Rusukaina för att träna med Rayleigh. När de anländer introducerar Rayleigh ön enligt följande.

Rusukaina är hem för "48 säsonger", en brutal ö där klimatet förändras en gång i veckan.

Detta citat får mig att undra över antalet veckor i ett år i ett stycke. Man kan förvänta sig att det kommer att vara 52 veckor som det är i vår mänskliga värld. Så vad sägs om i One Piece-världen? Finns det 48 veckor på ett år, 52 veckor på ett år, eller kanske ett annat antal?

5
  • det låter som om det är 48 men kanske inte, vi delar också år med (mestadels) 4 säsong och har 52 veckor men varje månad har 4 veckor och återstående dagar som när du lägger till kommer det att vara 52, så för att bekräfta det, borde vi vet hur tiden beräknas i ett universum, hur många dagar 1 vecka har och så vidare, det är intressant fråga
  • Jag tror att det nämndes någonstans att Grand Line-tidsflödet var krångligt, önskar att jag kom ihåg var exakt.
  • Det låter ett helvete mycket bättre än "De 52.17857142-upprepande årstiderna, eller ibland mer på skottår".
  • @personabove de kunde ha sagt 52 veckor istället för 48 uppenbarligen. Språnget från 52,179 till 48 är inte helt uppenbart för mig.
  • Jag vet inte men Oda som en sorts sak för punny numerologi som jag inte förstår eftersom jag inte talar japanska. Han har antagligen en aning om vad dessa årstider är. Om de har ett mycket symmetriskt mönster har 48 många fler faktorer för att underlätta symmetri än 52. Det antalet kommer troligen från en av dem. Det är oklart om det sprider sig till hela världen.

Jag ska gå ut på en lem och föreslå att "en gång i veckan" inte är exakt. De flesta skulle tycka att det är bekvämare än "en gång var sjätte dag" eller värre "var 1,1 vecka".

Även om det skulle vara intressant att ha komplicerade shenanigans, och jag har inget definitivt bevis på att det inte finns några, tror jag det är mer bara snabb kommunikation.

1
  • Det vore vettigt om det verkligen skulle gå var sjätte dag (nämndes detta någonstans?) Men Oda kunde ha gett det så många årstider som han ville. Så varför valde han 48 specifikt (eller en säsong per 7,6 dagar som du sa) och inte 52 som jag hade förväntat mig.