Anonim

SOPHIE - Underkläder försöker haul

På det första avsnittet av Svärdkonst online vi vet om en mikrovågsenhet installerad på hjälmen. Vi lär oss att den här enheten kan skada döden för användaren att ta bort begränsaren. Om du kopplar ur enheten aktiveras batteriet som reserv, och använder återstående ström på batteriet för att skada användarens hjärna.

Huvudapparaten för en mikrovågsugn i dag är magnetron, jag kan inte hitta något exempel på en magnetron som förbrukar mindre än 1 kWh som nu (jag accepterar korrigering) och avger mer än 600 W i mikrovågor. Kan det bärbara batteriet från nuvarande teknik ge tillräckligt med ström för att bränna en hjärna? Finns det mer information om denna fråga som beskrivs senare i anime eller i romaner?

3
  • Det fanns en nervutrustning. Det finns inget sådant är närvarande. Det är inte meningsfullt att jämföra batterier och strömförbrukning baserat på dagens fakta och begränsningar. För några decennier sedan krävde superdatorer en hel del energi, tider där en sak som en bärbar dator skulle vara otänkbar.

Låt oss säga att magnetronen verkligen har ett effektbehov på 1 kW (jag har aldrig försökt, så jag kanske inte har det här värdet och 1 kW är inte tillräckligt för att bränna en hjärna. Å andra sidan antar jag att det också beror på hur länge magnetronen är påslagen.)

Låt oss också säga att ett mobilt (-ish) batteri på 50V används (jag måste välja något värde, eller hur).

P = V * I, så det skulle dra 1000W / 50V = 20A.

Låt oss säga att en hjärna är stekt på 1 minut (kanske detta antagande är för högt: om det tar för lång tid skulle den "omedelbara döende" -effekten vara borta. Även om viss ångest är ett proffs i en ond hjärns ögon)

Så detta batteri till exempel (ansvarsfriskrivning: det första jag hittade; jag äger inte lager för detta företag) verkar vara tillräckligt. Eftersom den borde kunna driva den i ungefär 1 timme (19,5 Ah) ... Den är lite tung med sina 8,8 kg, men vi behöver antagligen inte ström på en timme, så ett mindre batteri borde vara tillräckligt, väger en mycket mindre.


Så kort sagt är svaret (med dessa råa uppskattningar och beräkningar): Ja, det är möjligt att driva en (mobil-ish, magnetronen du länkade till såg inte så mobil ut också) med vår nuvarande teknik.

Jag läste inte manga eller anime, men jag antar att hela systemet måste nedskalas för att matcha beskrivningen och passa in i en hjälm ...

5
  • 2 Den ena instansen jag känner till av en '' uppståndelse '' -artikel från SAO krävde användning inom 10 sekunder. Således kan vi antagligen ta fatala resultat strax efter den tiden. Vad gör det för beräkningarna?
  • 1 Med mina gissade värden är den totala '' erforderliga '' / försvunna energin 1kW * 1 / 10h = 100Wh (eller 360kJ). Om den tid denna energi behöver släppas in, reduceras från 60-talet till 10-talet (faktor 6), ökar effekten till 100Wh * (1/60s) = 6kW (samma faktor 6 jämfört med 1kW). Förutsatt att batteriet fortfarande ger en 50V-spänning, behöver den en urladdningsström på 6kW / 50V = 120A! (Vilket inte kan levereras av det batteri jag kopplat till) Men om batteriet kan ge en högre spänning, sjunker den erforderliga urladdningsströmmen. Men de 10 sekunder som krävs verkar för mycket med vår nuvarande teknik ...
  • (fortsättning) Men sedan igen vet jag ingenting om att steka hjärnor, så mina gissade / använda värden kan vara helt fel! :)
  • @ Clockwork-Muse antagandet kan också vara fel. kanske är det bara en fördröjning på 10 sekunder tills magnetronen är påslagen;)
  • @Veger kom ihåg att hjärnan inte nödvändigtvis kommer att absorbera all den kraft som "tillhandahålls" av magnetronen. även innan du stekte hela hjärnan, kommer vattnet inuti att ha avdunstat, och därmed få hela skalle att explodera ... du kan ad ett alternativt tillvägagångssätt med den energi som behövs för att koka en liter vatten (som skulle vara mer än tillräckligt för att döda inom sekunder ;))

I lätta romaner finns inga "oändliga batterier". Kayaba säger "Du kommer att dö om du kopplas ur elen eller internet i mer än 10 minuter". Oändligt batteri sak är tillverkad av anime producenter.