Anonim

Open Space 87: Vad skulle det krävas för Terraform Venus, och mer ...

I Bleach anges det att storleken på Shinigamis zanpakuto (svärd) baseras på deras andliga förmåga.

Men många starka Shinigami har mindre svärd. Sui-Feng har till exempel en zanpakuto som liknar en wakizashi, vilket är ett relativt litet svärd. Varför händer detta?

1
  • retroaktiv kontinuitet

Eftersom ett shinigamis svärd inte bygger på deras andliga förmåga ensam.

Det beror också på hur mycket kontroll de har över sin makt. Ichigos svärd var större, men det var också sprött, ur fokus om du får.

Ichigos far uppgav att en enorm zanpakuto betyder ingenting, och att om de inte hade någon kontroll, skulle alla kaptener ha zanpakuto med skyskrapastorlek.

1
  • När Ichigo först använde sin banki mot kuchiki nämnde att Ichigos blad var mindre så att han kunde röra sig snabbare.

Eftersom kaptener har enorm andlig kraft har deras zanpakuto också potentiellt enorm storlek och makt. Som nämnts i ett annat svar resulterar deras förmåga att kontrollera sin kraft i en liten förseglad zanpakuto.

Emellertid kan deras Shikai (initial release) och Bankai (final release) få deras zanpakuto-storlek att öka, eftersom de inte längre döljer sin makt. Se till exempel:

  • Stor Shikai (Kyouraku Shunsui, Ichimaru Gin, Kuchiki Byakuya, Unohana Retsu)
  • Stora varelser som Bankai (Kurotsuchi Mayuri, Komamura Sajin, Abarai Renji)
  • Andra Bankai med stor volym (Kuchiki Byakuya, Tousen Kaname, Su -F ng)

Vid större frigöringsstadier beror formen på zanpakuto mycket på dess specifika förmågor, men det finns en potential för enorm storlek.

2
  • Jag skulle inte säga att Kyourakus shikai är "stor" ...
  • 1 hmm, bladen verkar vara lika långa som han ... är det inte ganska stort? Visserligen inte lika stor som de andra exemplen jag listade, men frågan ställdes om zanpakuto-storlekar så jag tycker att "stort jämfört med vanliga svärd" borde räknas.

Kapten Class Shinigami och högre har förmågan att kontrollera storleken på deras zanpakuto, de gör dem alla mycket mindre än vad deras andliga energi skulle göra dem att undvika att bära med sig ett dumt stort svärd.