Anonim

Försöker bokstavligen ALLA kläder jag äger (350 bitar)

Hur blev det så populärt i otaku subkultur?

Vad heter det riktiga namnet på namnetiketten som vanligtvis förekommer på kvinnliga skolbadkläder? Ibland står det bara namnet, ibland bara klassnumret och andra gånger båda. Vilken betydelse spelar det både i universum och i verkliga livet?

5
  • Kanske så att de kan identifiera sina baddräkter om de lämnar dem i skolan?
  • Här är ett slumpmässigt YouTube-klipp av en japansk skola-IRL.
  • Det är förmodligen hur det är egentligen i skolor i Japan.
  • Det är detsamma för deras väskor, skor och skoluniformer. På grund av den enhetlighet som de implementerar i skolorna är nästan alla skolans saker identiska, så de lägger namnskyltar på dem så att de vet vilka som är deras.
  • Skoluniformer är en fetisch som blev populär i anime. Troligen härrörde från skolromansromaner som över tiden förvandlades till en fetisch för lolicons som ville ha den rosiga skolromansen med en barndomsvän eller något.

Vad heter det?

Det verkar inte finnas ett separat namn för den typen av skolbaddräkt, men den del med namn och klass som står på kan kallas antingen (zekken, bokstavligen betyder tyg ) eller (nafuda, bokstavligen betyder namnetikett).

Varför är det populärt?

Jag tror inte att det finns ett definitivt eller objektivt sätt att svara på varför skolbadkläder är så populära i anime, men här är översättningar av några av de möjligheter som nämns i olika svar på en mycket liknande Yahoo Chiebukuro-fråga:

  • Det är lättare att dra alla i skolbaddräkter än att göra en baddräktdesign för varje karaktär
  • De får karaktären att verka yngre, underlägsen och / eller svagare
  • De utsätter lite hud och visar upp en karaktärs kropp medan de fortfarande verkar omogna
  • Det är moe (se relaterad fråga: Vad betyder 'moe'?)
  • De har en enkel design som är tilltalande
  • Lolicons föredrar skolbaddräkter, och det är lättare att behaga alla lolicons med skolbaddräkter än att försöka behaga alla andra grupper med mycket olika preferenser

Vad är dess syfte?

Från den japanska Wikipedia-artikeln för gymuniformer, som vanligtvis också innehåller samma lapp med studentens namn:

För att hantera eleverna och i händelse av en olycka under träningen fylls studentens namn, klass, närvaronummer (liknande ett ID-nummer) etc. på en vit tygnamnlapp som sys eller broderas på kläderna .

Det fanns ingen relevant information i artikeln speciellt för baddräkter i skolan, varför jag använde artikeln för gym uniformer i allmänhet.

Det är lite svårt att hitta namnet, men med ordet från den japanska Wikipedia-sidan verkar det vara det här: 名 札.

För att sammanfatta den japanska Wikipedia-sidan om gymkläder:

Det verkar som om det finns två skäl att ha dessa namnetiketter. Den första anledningen är identifiering för nödåtgärder. Om en student skadas under träning eller, i det här fallet, har ett problem när han simmar, kan de identifieras snabbt och enkelt. Det möjliggör också identifiering både för att hjälpa människor att hålla sina kläder raka och för att kunna identifieras för lärarna / andra elever i klassen.

Detta bekräftas också på den tyska Wikipedia-sidan om mizugi eller japansk badkläder, där det står att namnetiketterna hjälper lärare att identifiera sina elever eftersom identifiering annars är svår på grund av badkåpan.

Anledningen till att det är så populärt med otaku-subkultur är sannolikt bara att baddräkter i allmänhet är populära, och detta är bara en aspekt av det. Dessutom används de främst i skolor, så de visar sannolikt en aspekt av oskuld som också är populär.

7
  • Översattes denna maskin ...? Det är nästan obegripligt.
  • Ja. Tyvärr, men jag kan inte japanska, och det finns inte (såvitt jag kan säga) en sida på den på engelska. Det är därför jag sammanfattade det under blocktexten.
  • Att förlita sig på maskinöversättning har förvrängt innebörden av originaltexten. Början av första raden lyder "För att hantera studenter och vid en olycka under träning ..." Så det är mer för om en student träffas i huvudet med en boll och passerar ut än om det finns någon större katastrof.
  • Okej tack. Jag ska klargöra det i svaret.
  • 2 Det är bra att du tog bort den obegripliga maskinöversättningen, men det faktum att svaret fortfarande bygger på det är ganska oroande.