Anonim

Nightcore ↬ Serotonin [texter]

Till skillnad från spelen i Liar Game är reglerna för ett Danganronpa-spel ibland gjorda eller angivna halvvägs, vilket för mig är lite suger men är acceptabelt så länge reglerna är konsekventa.

I Liar Game, afaik, redovisar återförsäljarna alltid alla möjliga situationer och anger konsekvenserna av situationerna direkt, särskilt när det finns förändringar. Till exempel, i spel som involverar omröstning, anger återförsäljarna vad som händer i händelse av oavgjort, även om det senare inte inträffar eller till och med tar med i vissa beräkningar som görs av karaktärerna. I ett omröstningsspel var oavgjort inte möjligt på grund av ett udda antal spelare (ja, förutsatt att alla röstar). Senare blev antalet spelare jämnt, så spelarens återförsäljare uppgav omedelbart vad som skulle hända i händelse av en omröstning.


Iirc, en PA är skapad, efter att tre studenter upptäckt ett lik och meddelat att det kommer att bli ett klassrumsprov.

  1. Vad händer om det inte finns något lik att hitta, som om kroppen brändes (levande eller död)?

  2. Vad händer om student A mördas och liket är gömt under en lång period? Kan spelet fortsätta med ett oanmält eller olöst mord?

PS Jag är klar med anime. Fortsätt och skäm bort andra medier. Men använd spoiler-taggar för andra.

8
  • Det kan hända att inget lik hittades, men när en av dina klasskamrater inte dykt upp i flera dagar är det säkert döden.
  • Om kroppen inte hittas finns det ingen rättegång, vilket gör dig säker tills du avslutar examen. Att göra det gör dig fortfarande till en mördare och fullgör examen (regel nr 6).
  • @SeptianPrimadewa Vad menar du? När förklaras mördaren exakt ha kommit undan med mordet? Afaik reglerna ger bara ett tillräckligt villkor: Det måste finnas en rättegång och klassen måste döma fel person för att en mördare ska komma undan med ett mord. Så det finns andra villkor?
  • @AyaseEri Och sooooo ....?
  • Och så skulle det bli en klassrumsförsök. Innan rättegången börjar måste alla hitta liket. Det eller alla måste göra en vild gissning.

  1. Så länge beviset för att någon är död inträffar kommer det att hållas i klassrummet. Det kommer bara att vara omöjligt att undersöka kroppen själv. Ta kapitel fem död i Trigger Happy Havoc: Miss Victim hade hälften av hennes kropp bränd till en skarp, och hon, som ett offer, var oidentifierbar. Jag skulle skämma bort de andra spelen, där en liknande sak som du beskriver händer, men ... det ingår inte i någon av de animerade funktionerna.

  2. När en kropp har upptäckts, är det då klassprövningen kommer att hållas. Om den skyldige kan dölja kroppen tillräckligt bra, kan de mycket väl "komma undan med mord." och examen. Det är åtminstone min teori.

0

I detta ögonblick, i både Danganronpa-spel och anime-anpassning av det första spelet, är det omöjligt för tre vittnen att hitta kroppen ...

Det finns inga regler om hur sådant skulle hanteras. Inget sådant scenario händer, och ingen person verkar någonsin planera att gå så långt och fråga Monokuma om reglerna för sådana situationer, och lämnar oss bara spekulationer om hur denna specifika situation skulle hanteras.

1
  • Sigfried666, håller du med Scarlet 🌟💓?