Anonim

[GRATIS] Playboi Carti, Lil Uzi Vert & Pi'erre Bourne | Skriv Beat | \ "Vamped Up \" (prod. 2L8)

Jag överväger följande fakta:

  1. Japaner har lite ledig tid, med vanligtvis tar jobbet mycket tid, även barn eller tonåringar har intensiva scheman.
  2. Det finns massor av anime-serier varje år, vi kan enkelt förvänta oss minst 100 serier med kanske i genomsnitt 20 kapitel per serie.
  3. De flesta anime kommer inte ut ur Japan, även om vi överväger antingen världsomspännande lagliga eller olagliga tjänster som erbjuder anime, är det som ses mest som den mest kända serien.
  4. Anime är inte billigt att producera, vi kan överväga att varje anime-avsnitt är cirka 120000 US-dollar.
  5. Anime är ganska tidskrävande att titta på i allmänhet.

(Jag gör upp de tidigare kvantiteterna men jag tror inte att jag är så långt ifrån de riktiga).

Med dessa fakta undrar jag hur det är lönsamt i allmänhet eftersom jag gissar att de flesta serier inte skulle täcka sina kostnader under dessa förhållanden, så det ser på något sätt konstigt ut att människor är villiga att spendera mycket på något som knappast kommer att vara lönsamt (även om anime är framgångsrik och dessutom exporteras över hela världen, det kan vara riktigt lönsamt, det är sant, kanske är det bara att de med sina stora hits täcker resten av den misslyckade serien).

Jag trodde att det kanske subventionerades av regeringen men med en internetsökning ser det ut som att det inte händer ofta.

Vad saknas eller är felaktigt i mitt resonemang, eller är anime verkligen lönsamt? Kanske är det vad jag har sagt tidigare att deras framgångsrika serier täcker kostnaderna för den misslyckade serien?

Å andra sidan kan det vara så att det vanligtvis inte är lönsamt men de försöker fortfarande göra det bara för att anime är så stort i Japan och de älskar det?

3
  • Relaterade hur mycket kostar anime att tjäna och hur mycket tjänar mangaka på anime och merchandise
  • jag tror att det handlar om passion för att göra en anime ... inte säker ..
  • Det är inte lönsamt men japanerna verkar ha mycket pengar ...

  1. Merchandise, DVD & Blu-ray försäljning. Om den förväntade nettovinsten från försäljningen av Merchandise, DVD & Blu-ray är låg, kommer vissa studior att anställa frilansare. Till exempel är Madhouse känt för att anställa frilansare.

  2. Vissa studior är redan kraftfulla och tillräckligt stora för att de själva skulle kunna investera vissa pengar i anime snarare än att produktionskommittén ger dem en budget. Således skulle de få en större del av vinsten. Exempel, Kyoto Animation och Sunrise studios.

  3. Vissa studior ägs direkt av stora och välkända produktionskommittémedlemmar som har producerat inte bara anime utan även videospel, ljudspår, varor och livsmedelsföretag. Allt detta kan fungera som en källa till pengar för produktion av en anime.

    Exempel, A1 Studios -> Aniplex -> som i sin tur ägs av Sony Music Entertainment Japan.

  4. Internationell licensiering.

  5. Slutligen kan vissa anime fungera dåligt initialt, men flera år senare kan de klara sig bra på den internationella marknaden eller under omkörningarna. Genom vilken studion och produktionskommittén kan få tillbaka sina förlorade pengar. Kommer du ihåg hur Gundam 0079 ursprungligen hade mycket låga betyg? Eller hur seriella experiment Lain var en flopp i Japan men inte så mycket i USA? Eller hur Ghost Stories helt misslyckades i Japan men gick relativt bra i USA?

Poängen är att även om vissa föreställningar inte gör vinst i den inledande körningen betyder det inte att de alltid inte kommer att göra någon vinst senare.

1
  • 4 Några källor till detta svar?

Det är vanligtvis inte. Konst är inte lönsamt. Du kanske hittar fakta och statistik runt men en del av processen håller inte riktigt på längre nu, branschen klarar sig inte så bra. Det är faktiskt en bra sak eftersom det nu kommer att tvingas anpassa sig till det nya klimatet och avskära dåliga branschpraxis som att göra femtio generiska bokanpassningar varje år som bara görs på grund av marknadsföring och ingen bryr sig tillräckligt för att titta på hälften av det och ändå slösas talang bort på det.

Anime är en lyx. Det betyder att du köper det för att du vill ha det, inte för att du behöver det. Figurer, varor och spin-off-verk är enormt markerade för att något måste löna sig, men försäljningen är till stor del klädd i slumpgeneratorn av "vilken show blir populär" och så har verksamheten inte riktigt en bra uppfattning om vad de ska fokusera på. Ibland är det blu-strålar, ibland verkliga varor eller till och med värd för evenemang och försäljning av biljetter.

Saker är gjorda för att något bokföretag bestämmer att de vill finansiera en show, så de tar pengar och betalar en kommitté / studio för att göra en. Det är ett sätt som pengar kan komma in. Det kan också vara några investeringar som studiorna gör, för de vill prova den slumptalsgeneratorn. Ibland slår ditt projekt guld och ditt projekt visar sig vara lönsamt. Andra gånger är de inte och det ger ingen vinst.

Det inneboende problemet med att försöka hitta vinstpunkter för anime-produktion är att anime-produktion inte är ett konsekvent fält att studera. Det finns studior som arbetar nära spelföretag och får betalt av spelföretaget för att göra en del av de där gachapengarna till en marknadsföringsmöjlighet. Det finns studior som gör originalverk som sannolikt inte kommer att göra det till vanlig uppmärksamhet och vinst men är fortfarande gjort för att det är konst och laget drivs av konstnärlig passion, ibland är det bara för att ett projekt kan göras för mycket billigt så låt oss rulla slumptalsgeneratorn.

Jag hörde att gainax snart kommer att finansiera sina projekt genom patreon. Anime kan försörja sig på nya åldersmedia tillsammans med innehållsskapare som försörjer sig på internet. Det här kanske inte nödvändigtvis är den vision jag siktar på, men på något sätt kommer antagligen något att hända på den anteckningen.


Tillägg 25/07/18: Nej, TRIGGERS Patreon kommer inte att spara anime