Anonim

Science Adventure - Mehr als nur Steins; Gate @ Connichi 2018

Följande anime delar användningen av semikolon som en del av deras namn:

  1. Steins; Gate
  2. Kaos; Huvud
  3. Robotik; anteckningar
  4. Ockultisk; Nio

Vad är anledningen till att använda semikolon inom titlarna på denna anime?

1
  • 5 Enligt min mening är detta både en bra och dålig fråga. Du verkar ha lagt mycket tankar på detta, vilket är bra, men inlägget har en diskussionsstil, liksom mer än en fråga att svara på. Jag skulle säga att du måste ta bort ditt svar från inlägget och lägga upp ett faktiskt svar och flytta resten av frågorna till en annan fråga.

Det bästa svaret som jag själv kunde ta reda på för användningen av semikolon i namnen:

Semikolonet i namnen används som en form av "tillhörande" men "inte i besittning av." Betydelse - till exempel - "Steins" är relaterat till "Gate" men "Steins" har inte "Gate". (Detta gäller även de andra två namnen.) Vi kan se detta eftersom "Steins" inte använder en apostrof, vilket betecknar besittning.

Vi kan se detta genom att omformulera titlarna på anime:

Steins gate

Chef för kaos

Anteckningar om robotik

I det här fallet ser vi att "Steins", "Chaos" och "Robotics" alla är relaterade till de föregående orden i de omformulerade titlarna, precis samma som om vi använde semikolon istället för, "av , "i originaltitlarna.

Åh nej, jag är två år sen till diskussionen. När jag surfar på Steam kom jag över STEINS; GATE och undrade varför semikolon användes i titeln. Jag började läsa recensioner av spelet men hittade ingenting och så googlade jag det och kom till den här sidan. Från recensionerna, STEINS; GATE låter som en utmärkt visuell roman, och så mina kommentarer här bör inte reflektera över skaparna av spelet; de är ganska begåvade.

Det skulle vara intressant om användningen av semikolon här är ett exempel på hur världsengelska utvecklas. Om till exempel hela seminarkolon på engelska har kommit att betyda "relaterat till men inte besatt av" skulle jag förstå dess användning här. Om inte, men detta är bara ett typografiskt fel. Jag har haft engelska professorer vars hår skulle klara sig om de såg att semikolonet användes på detta sätt. Om en student skickade in en uppsats med ett korrekt substantiv utformad så här, skulle dessa professorer cirkulera semikolonet kraftigt i rött och göra en kort kommentar med många utropstecken. Det skulle naturligtvis vara en överreaktion, men du kan se att konstruktionen är så konstig att även jag är motiverad att kommentera det, två år till och med.

FatalSleep gav ett mycket tydligt skrivet svar, men på samtida standard engelska används semikolon inte för att ansluta substantiv om de inte är i en komplex serie. Om du har en serie med tre eller flera element, och ett eller flera av dessa element har tre eller flera egna element, 1) används ett semikolon för att separera huvudelementen i serien för att undvika förvirring. Den enda andra gången ett semikolon kan användas korrekt på standard engelska är 2) för att ansluta två oberoende klausuler utan sammankoppling när de inte är serieklausuler. Den sista meningen i mitt första stycke är ett exempel på det. Det här är de enda två korrekta användningarna av semikolonet. Semikolonet är inte ett mjukt kolon, även om det är så namnet ser ut; det är ett hårt komma, med bara två användningsområden.

I samtida användning är STEINS: GATE mer bekant och hade varit ett bättre val. Ironin är att eftersom STEINS ändrar substantivet GATE, behövs inget för att visa att de är anslutna. STEINS GATE hänvisar till endast en grind, nära förknippad med STEINS men inte besatt av dem eftersom det inte finns någon apostrof. En variant av det skulle vara SteinsGate, med kameltoppar, för att indikera samma sak. Även STEINS-GATE hade varit bättre än STEINS; GATE. Men de har också skapat CHAOS; HEAD och ROBOTICS; NOTERINGAR. Mina professorer skulle ha sprängt ett blodkärl över dem. Vad tänkte spelskaparna?

Om många människor börjar använda ett semikolon för att ansluta ord eftersom de tycker att det ser coolt ut, så kommer det så småningom att bli standardanvändning på världsengelska och ingen kommer att klaga. Så småningom. Användare av standard engelska undrar varför, men de kommer bara att rycka på ryggen och säga "Gilla, vad som helst."