Anonim

Lionel Messi ska lämna Barcelona för Man City för att avsluta Cristiano Ronaldo-debatten för bra Man City N

När en individs brottkoefficient stiger tillräckligt högt är Dominators inställda på att döda dem när det är möjligt, till synes genom att explodera dem inifrån. Detta orsakar några problem:

  • Polisen förlorar sin chans att ifrågasätta sin misstänkta, vilket eventuellt hindrar pågående utredningar (inklusive information om Makishima).
  • Det är etiskt ifrågasatt att förstöra någons kropp; Japansk kultur skulle förmodligen vilja ha en intakt kropp för en ordentlig sorg och begravning.

Naturligtvis kanske Lethal Eliminator bara ser tillräckligt cool ut, men finns det bättre förklaringar?

5
  • Såg du hela anime? ;-)
  • @Rinzwind Om svaret kommer senare i serien är du välkommen att skicka det (med lämpliga spoiler-taggar, naturligtvis).
  • @Rinzwind, jag såg hela anime, och jag skulle bli dödad om jag hade missat något så viktigt :(
  • Hmmmm ... Som lite gissning: 1) Involvering med Makishima är förmodligen undantaget (och kan potentiellt dras av ytterligare faktorer), och du skulle hantera farliga människor oavsett. 2) För att komma till ett tillstånd där Dominators går för att "döda", är det inte troligt att du har interagerat med någon nära ett tag ... eller inte någon som "betyder". Sorg skulle kunna störa någons poäng, men om de bara försvann?
  • men en Dominator som lanserade kulor i Lethal Eliminator-läge skulle inte vara mindre användbar än dagens vapen inom brottsbekämpning och återvände fördelen med förhör.

  • Polisen förlorar sin chans att ifrågasätta sin misstänkta, vilket eventuellt hindrar pågående utredningar (inklusive information om Makishima).

Utgångspunkten i serien är att Sybil kan identifiera alla brottslingar med en enkel mental genomsökning, och större delen av staden genomsöks ständigt för stressnivåer och sådant. Därför kommer att döda en brottsling inte hämma någon form av utredning, för Allt brottslingar hittas precis i tid. Med andra ord finns det inget sådant som organiserad brottslighet, eftersom de stränga skanningsåtgärderna alltid upptäcker allt i staden.

... Vilket är naturligtvis bristfälligt. Individer som Makishima kan inte upptäckas. Men som vi lär oss senare i serien har sådana "brottslingar" en speciell roll i systemet, så vi kan ignorera dem.

  • Det är etiskt ifrågasatt att förstöra någons kropp; Japansk kultur skulle förmodligen vilja ha en intakt kropp för en ordentlig sorg och begravning.

Sybil har skapat ett fredligt samhälle genom att fatta objektiva, beräknade beslut. Det har fastställt att en individ med en kriminell koefficient som är större än 300 inte har någon frälsning och bara är en fara för alla andra. Jag tror att det är en nyckelfunktion i serien att visa ett samhälle som skiljer sig kulturellt från vårt.

Idén bakom en Dominator är tvåfaldig:

Först är den vanligaste orsaken till dödstillståndet att personen inte längre kan rehabiliteras. Deras psykopass är så långt borta att rehabilitering är slöseri med tid och medel och Sibyl ser det som meningslöst och därmed eliminering.

För det andra har Sibyl en agenda. Sibyl kan försöka tysta en viss person för sin egen skull eller av annan anledning.

På baksidan av myntet kan Sibyl också välja att hålla någon vid liv som den vet är ond för sina egna syften.

Det är vanligtvis det första fallet eftersom antalet människor Sibyl verkligen har intresse för är väldigt litet men Sibyl är inte objektivt.

1
  • Även om någon inte kan rehabilitera sig? Är det inte omedelbart svårt att döda den personen att samla intelligens mot organiserad brottslighet? Chief erkände till och med att systemet inte är idiotsäkert och därför kräver mänskliga detektiver.

Sybilsystemet har till stor del ersatt de flesta kulturella värden och kritiskt tänkande.

Senare i serien finns ett sätt att kringgå systemet, och någon börjar nådeslöst slå en kvinna ihjäl på en trång trottoar. Ingen bryr sig eller ens vinkar. Det enda problemet systemet upptäcker är att kvinnan är mycket stressad. Det föreslår vänligt att hon slappnar av. Eftersom det inte rapporterar några verkliga problem, tittar folk bara nyfiken på, om de alls bry sig.

Vi kan argumentera för att våra instinkter skulle leda till en viss reaktion, men i den här berättelsen är de helt obetydliga.

Förlusten från omedelbar utförande är det pris som betalas för att ha sådana försäkringar att du är säker och inte behöver tänka. I vår värld utförs avrättning på extrema brottslingar efter att tillräckliga bevis har hittats.Sybil var ett sätt att hantera bevisföretaget på en sekund, snarare än månader eller år.

Som en sidoanteckning är en del av motivationen för '' dåliga killar '' torpor och ennui orsakad av detta tillstånd av icke-kritik och förutbestämda liv.

I Psycho-Pass-universum bryr de sig inte lika mycket om att fånga skyldiga människor, de bryr sig mer om att eliminera människor (antingen genom död eller rehabilitering) som de ser som ett hot mot sitt samhälle.

Det är också fastställt att i deras samhälle har pågått så länge att människor är så oanvända för brott (utanför människor som har identifierats av Sybil), att det är mycket osannolikt att de begår ett brott eller till och med verkligen förstår det. Detta visas av det faktum att "normala" människor inte har någon aning om hur de ska hantera någon form av brott om de skulle bevittna ett sådant. Det innebär för mig att brott, trots hur mycket det visas i showen, ska vara väldigt sällsynt, och de flesta är ganska oförmögna att begå en.

Folk tror att Sybil-systemet i allmänhet kommer att fånga människor innan den punkt där de är i ett tänkesätt där de kan begå ett brott, och därför har de inte tid att begå ett förutbestämt brott som organiserad brottslighet.

Slutligen tror folk att Sybil oundvikligen kommer att fånga alla som har begått ett brott så småningom ändå, eftersom de tror att dessa människor alltid kommer att ha en hög brottkoefficient.

Så jag antar att de flesta har den mest sannolika felaktiga tron ​​att det på grund av dessa faktorer inte finns saker som organiserad brottslighet, och därför är utredningar inte nödvändiga i alla fall.

Psyco-pass är en dystopi och AI-kontrollerat samhällsanime.

I berättelsen om denna kategori dominerades All human av AI.

Psyco-passets värld styrs av AI (Sibyl System). AI kommer att avgöra allt inklusive vem som ska dödas.

  • Polisen förlorar sin chans att ifrågasätta sin misstänkta, vilket eventuellt hindrar pågående utredningar (inklusive information om Makishima).

Om polissidorna (som huvudpersonen) vet något förändrades ingenting. Eftersom AI bestämmer straffet istället för mänskligt.

  • Det är etiskt ifrågasatt att förstöra någons kropp; Japansk kultur skulle förmodligen vilja ha en intakt kropp för en ordentlig sorg och begravning.

Rätt, japaner har begravningar med kroppen. Kanske skapades den scenen för att betona hur AI är en kall och mörk sida av AI-kontrollerade samhällen.