Anonim

Pinnacle Studio 19 Ultimate - Photo Tidsfördröjningshandledning

Varför har Wit slutat animera för Attack on Titan och MAPPA har tagit över för säsong 4?

Sååå här är ett officiellt uttalande, men det säger inte mycket: "Medan säsong 3 var i produktion, konsulterade vi WIT Studio, och det beslutades att The Final Season skulle skapas av en annan produktionsstudio," förklarar Tateishi. "En av anledningarna är att slutet av säsong 3 får huvudpersonen att titta på havet och markera en vändpunkt för berättelsen. Vi som skapare ville också att anime skulle eskalera ytterligare. Genom många samtal med WIT Studio, vi förstod att fortsättningen skulle bli svår, så vi letade efter en ny studio. "

Källa: https://www.cbr.com/attack-on-titan-season-4-producers-explain-studio-change/

Jag letade efter mer info, men det verkar som att vi för närvarande bara har detta korta ambitiösa uttalande. Vi vet inte riktigt orsaken till att WIT Studio förmodligen inte har tillräckligt med resurser för att möta producentens förväntningar.

Personligen tror jag att det beror på att skiftet efter viss avslöjande är ganska stort, det finns också massiva scener med titaner i kommande avsnitt. Och WIT är jättebra, men många gånger var de tvungna att använda CGI (som Rodd Titan, Colossal Titan). Och detta CGI såg ganska dåligt ut ibland. MAPPA är bra för att implementera CGI. Det är fortfarande märkbart på vissa scener med titaner, men det är troligen bättre än WIT hade råd med. Men kom ihåg att det bara är min personliga spekulation.

1
  • Jag läste tidigare att huvudorsaken var producenternas tryck när det gäller tidsfrister, utöver vad du just sa. Personligen skulle jag föredra WITs animationsstil och ta sin tid snarare än att använda CGI, som Reiner vs Eren, i båda slagsmålen.