Anonim

YouTube - Sänd dig själv

Många program i Amerika (jag använder USA som exempel eftersom jag bor här) har tv-program tillkännagivits nästan genast. Det finns vanligtvis inte luckor på mer än ett år mellan säsongerna.

Men för anime finns det vanligtvis flera år mellan årstiderna. Till exempel, Attack på Titan har ett par år mellan säsonger, och Fate-serien hade flera år mellan dem alla.

Beror det på att de inte är särskilt populära, eller beror det på en annan anledning?

4
  • Luftar de tv-program som du nämnde utan midtsäsongsfinaler eller pauser som varar i flera månader? Antagligen inte. Samma sak är med anime. Båda tar tid att producera mer av, men det tar olika tid att göra lite mer av en TV-show och anime.
  • Det här är en bra fråga. Jag har inte ett bra svar just nu, men en relevant faktor är att de flesta flersäsongsanime är fordon för att främja en underliggande manga / LN / videospel / etc, och är tidsinställda i enlighet därmed.
  • Det beror definitivt inte på brist på popularitet. Det beror mer på hur systemet för att producera TV-program är i Japan. Att göra en säsong, sedan ha ett stort gap, sedan göra en ny, är faktiskt en relativt ny förändring i anime också. Det brukade vara mycket vanligare att ha program som spänner över flera sessioner utan pauser.
  • Förändringen som @Kai nämner verkar vara kopplad till en förskjutning från "fillerepisoder" som är avsedda att vampa tills mangan är tillräckligt långt framåt igen för att animera den (och ofta leda till en kvalitetsnedgång som i sin tur resulterar i en nedgång i tittarna). En serie kommer att sändas en säsong, pausa tills källmaterialet är tillräckligt långt framåt igen, sedan sända en ny säsong.

Det finns sååå många anime-serier (och manga för den delen), att sändningsföretagen inte vet vilka som kommer att träffas och vilka som inte kommer att vara vid tidpunkten för upprättandet av ett kontrakt med en studio.

Faktum är att när en studio får grönt ljus för att göra en serie är det vanligtvis en säsong; med undantag för några av Hoppa serier som har långvariga serier (t.ex. Naruto, One Piece, Bleach och så vidare).

Så när studion får grönt ljus för att starta produktionen är antalet avsnitt redan bestämt. För vissa räcker det för att göra en fullständig berättelse och få ett rent slut. Andra slutar mer öppet eller på en klippvägg. Detta kan få publiken att plocka upp mangan för att se hur historien fortsätter, eller till studioens förhoppningar kommer populariteten att vara tillräckligt hög för att publiken ska begära eller kräva en andra säsong. Detta framgår av det senaste Shingeki no Kyojin (Attack på Titan) bom.

Detta gäller också japanska drama. Vanligtvis är de alla en säsong. Och om det finns en andra säsong, den kommer mycket senare eftersom studion och TV-sändningsföretaget ursprungligen inte planerade att göra en andra eller tredje säsong från början. Det betyder att du också måste ta hänsyn till produktionstiden mellan säsongerna.

Hoppas det hjälper. (Min enda referens är att jag bodde i Japan i över 5 år och såg detta hända mycket och hörde om det i nyheterna.)

En anledning kan vara att det tar längre tid att producera anime än en normal show (som i sådana med skådespelare som övernaturliga), men jag har ingen aning om det är sant eller inte.

Den andra anledningen till att jag känner till är att de flesta (om inte alla) anime är baserade på manga, och också brukar avancera mycket snabbare än historiskt. Således måste den pausa en stund för att låta mangan slå den. Jag vet med säkerhet att det är anledningen till att Attack on Titan inte sänds på några år.

Bara för att klargöra min huvudsakliga referens är familjen, nämligen mina bröder och far som alla har bott i Japan i flera år vid en eller annan tid av olika skäl.

En av de största anledningarna är deras kostnad. Animes är dyra att göra. Anime och videospel är den dyraste formen av reklam som finns för manga, som är den riktiga penningmakaren. Ett enda avsnitt kan kosta var som helst mellan $ 100.000-200.000. Det motsvarar, på den nuvarande marknaden, till 1,0072,000-2,0144,000. Detta är också ett genomsnitt eftersom det inte alltid är ett fast belopp, och vissa anime får mer finansiering än andra om de är populära eller höjer det på något sätt. Så det betyder att du för en enda säsong av 24 avsnitt bara spenderade 2400 000-4 800 000 dollar (vilket är mycket yen, du kan göra matte själv) på vad som kan vara en boom eller byst för företaget.

Nu med anime ut måste du ge det tid att marknadsföra din manga åt dig. Om försäljningen inte tar upp mycket eller alls efter att anime kommer ut är det inte troligt att anime kommer att fortsätta. Precis som KiaiFighter påpekade är de enda som får en riktigt långvarig säsong de som har en otroligt lång och populär manga, troligen genom JUMP eller en av sina konkurrenter. Som han sa att du har en anime som One Piece, Gingtama - eller Fairy Tale genom Weekly Sh nen Magazine - som alla innehåller hundratals avsnitt eftersom de var populära och etablerade innan anime till och med kom igång och har råd att få längre årstider. De som inte har den typen av stöd måste vänta potentiellt år på att anime ska marknadsföra manga och tillbehör innan det ens övervägs för en ny säsong.

Då finns det också problemet det tar tid att göra en manga och story. Mindre kända mangor som inte har fördelen med JUMP eller andra former för att effektivt distribuera sin manga har förmodligen inte en hel del bågar täckta. I grund och botten kan en enda säsong av 13 avsnitt fånga hela serien effektivt. Så även om det är populärt, medlen är tillgängliga och befolkningen väntar, är det troligt att det mycket väl kan försenas ändå i flera år helt enkelt så att författaren kan komma framåt några bågar. Titta på anime Tsukaima no Zero som hade mellan två till fyra år mellan varje 12 avsnitt säsong så att de ljusa romanerna kunde komma framåt nog (spelade ingen roll dock för att författaren passerade innan han kunde avsluta men jag avviker). Om de inte gör det har du bara ett stort antal fillerepisoder, som med Naruto och Hunter x Hunter från 1990-talet (jag kan inte komma över hur smeknamnet för Hunter x Hunter är Hiatus x Hiatus eftersom författaren ständigt lägger till av att fortsätta mangan som bara nyligen startade igen. Den har funnits i nästan 20 år men de har bara cirka 150 episoder värt anime, i motsats till One Piece som började ett år tidigare, och till och med GinTama. Men igen avviker jag).

Slutligen, som KiaiFighter också påpekade, är Dramas en helt annan ballpark och bör inte beröras med en ny säsong eftersom de i allmänhet lämnar allt inslaget snyggt och tätt så det borde inte finnas några klagomål än glädjetårarna och den lyckliga slut eller chock och förnekelse för det deprimerande slutet.

Jag tror att det beror mer på produktionen än om det är en anime eller en TV-show. Men det är sant att ibland är tiden mellan årstiderna mer än ett år i anime. Det beror på att en del anime är snabbt än manga och anime behöver stoppas för att inte nå mangan.

Är det möjligt att anledningen bara är affärsmodellen un USA om manga, men jag tror det är av anledningen jag kommenterar. För att vara säker kan du konsultera tiden mellan säsongen i Japan.

1
  • 4 Du saknar mycket detaljer och har inga tillförlitliga referenser. Vad är det med produktionen som gör att vissa föreställningar har längre pauser mellan säsongerna? Vad handlar det om affärsmodellen som skiljer sig mellan amerikansk TV och anime? Och hur vet du det? Att lägga till dessa saker kan göra detta till ett bra svar, men just nu är det vagt och spekulativt.