Anonim

Fullmetall alkemistbrödraskap i ett nötskal

Hayate no Gotoku (Hayate the Combat Butler) anime har tre TV-säsonger (en fjärde tillkännagavs senare i år), en film och en OVA. De olika årstiderna matchar dock inte så bra och det finns mycket fyllmedel. Till exempel verkar slutet på den första säsongen äga rum efter alla händelser under den andra säsongen.

Kan någon belysa vad som är kanon och vad är fyllmedel och vilken ordning de förekommer i mangan?

  • Säsong 1: har 52 avsnitt, följer mangan från volym 1 (kapitel 1) till volym 4 (kapitel 51).

  • Säsong 2: med 26 avsnitt ( OVA är avsnitt 00), följer mangan från volym 5 (kapitel 52) till volym 14 (kapitel 147-148).

  • Säsong 3: har 12 avsnitt, har en ny berättelse skriven delvis av den ursprungliga skaparen och är mestadels baserad på hans ursprungliga idéer som aldrig gjorde det till mangan.

  • Filmen: Jag förstod verkligen inte om det var en anpassning eller nytt material / fyllnadsinnehåll.

Om du jämför längden på den första och andra serien med antalet kapitel som vardera täcker, kan du se att den andra följer mangan mycket närmare än den första, den senare blandar samman storyn från mangan med nytt innehåll. Plus, från vad jag samlade härifrån, avsnitt 18, 19, 26, 27, 28, 29 (slutet), 30, 31, 32 (första delen), 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 41, 45, 46, 48, 50 och 51 av säsong 1 är fyllmedel, och endast det sista avsnittet av säsong 2 är ett fyllmedel.
Den tredje säsongen är inte baserad på någon manga.
Och filmen vet jag verkligen inte.


När det gäller tidslinjen, från vad jag samlar, går det ungefär så här:
Säsong 2 (varav OVA är avsnitt 00) retcons händelserna från Säsong 1, som sätts en månad (eller tre, enligt denna källa) efter att Hayate har blivit Nagis butler (inte ett år, som den första säsongen säger. Således följer det närmare manga). Filmenevenemang äger rum mot slutet av sommarsemestern, två veckor efter Comiket. Säsong 3evenemang äger rum en månad efter filmen(som är nio månader efter början av Säsong 1 och 6 månader efter Säsong 2).

Detta skulle betyda det Säsong 1 och 2 sammanflätade (på grund av det ursprungliga / fyllnadsinnehållet som finns i säsong 1), filmen äger rum 5 månader efter Säsong 2och Säsong 3 sker en månad efter filmen (och OVA är en del av säsong 2, eftersom det är avsnitt 00).

1
  • Ändra gärna vad som helst, särskilt i den första delen (angående innehållet i filmen och specificera mangainnehållet för varje anime-säsong), eftersom jag inte har läst mangan gjorde jag det bästa jag kunde för att ta reda på vad som var kanon och vad var fyllnadsinnehållet.