Anonim

Felkorrigering med exempel | Hamming-kod | CN | Datornätverk | Lec-55 | Bhanu Priya

I filmen Ponyo, bakgrunden (molnen, bilden nedan) görs inte i en typisk anime-stil. Istället är de mycket mer verklighetstrogna och 3D.

Vilken teknik används för att göra detta? Används detta i andra filmer eller serier?

4
  • Hmm, jag skulle säga gränsöverskridande ämne till förmån för grafisk design
  • @MadaraUchiha Jag håller med om att det är lite nära kanten, men jag oroade mig inte för så mycket eftersom det är specifikt för den här filmen (och mer generellt, Miyazaki-produktioner). Det är inte heller "Hur gör jag det här?" utan snarare "Vad använde den här anime-artisten för att uppnå den effekten?" Jag skulle dock vara öppen för en meta- eller chattdiskussion om det.
  • Eftersom vi inte har haft några nära röster skulle jag säga att folk håller med dig. Fortsätt :)
  • Du kanske tyckte det var intressant, det är en demonstration i realtid av mannen som målade "Totoro" -bakgrunder. youtube.com/watch?v=a1bCIkKQm0U

Det är gamla gamla handritade bakgrunder. Här är en del av en intervju med Suzuki Toshio, verkställande producent och tidigare president för Studio Ghibli (betoning min):

Under detta decennium CG [datorgrafik, - singerofthefall] kom upp och vi insåg att det gör det möjligt för oss att göra uttryck rikare när vi använder det som ett komplement till vanlig cel [sic!] animation. Å andra sidan uppstod ett nytt problem. Datorteknikens framsteg är så snabb att det inte är lätt att komma ikapp. Om en film vid ett tillfälle skapas av högteknologin kommer den snart att bli föråldrad. Det finns ytterligare en punkt. Vi försökte CG på Howl s. Till exempel gjordes slottets ben av CG. Men det verkade inte särskilt naturligt för mig och jag sa till Miyazaki att hans skicklighet var bättre än en dator. Han accepterade det och slutade använda CG efter det. Därför innehåller den sista halvan av Howl s ingen CG. Vi vet nu att CG har både sina plus- och minussidor. Så temat för den här filmen är som berättelsen: enkel. De visuella effekterna är också enkla, men å andra sidan det behöver mycket hårt arbete på grund av ritningen allt för hand.

Det nämns också här:

Miyazaki, vars filmer inkluderar "Princess Mononoke", "Howl's Moving Castle" och "My Neighbor Totoro," har använt datoranimering för att försköna handritade bilder. Men innan "Ponyo" gick i produktion, han stängde av datorgrafikavdelningen i sin Studio Ghibli och valde att arbeta enbart i handritade bilder.

Och slutligen, från den här artikeln:

Han insisterade på att han fortfarande använder en penna för att rita sina animerade karaktärer och bakgrunder: För närvarande används datorgrafik mycket, noterade han, men det kan vara överdrivet. Jag tror att [animering] behöver pennan, behöver människans händer rita

Jag skulle rekommendera dig att kolla in några av Makoto Shinkais verk (om du inte har sett dem tidigare) kvaliteten på animationen och bakgrunden där är fantastisk.

Uppdatering: Det finns en konstbok som heter "The Art of Ponyo", som innehåller skisser handritade av Miyazaki. Jag äger inte det, men du kan titta på det recensioner här, här och här. Boken innehåller både blyerts- och akvarellritningar, inklusive karaktärer, bakgrunder, etc:

Vanligtvis använder jag affischfärg för att skapa bakgrunder; sedan färgar jag basen i en blek färg, lägger till subtila nyanser och skuggar ovanpå den. Den här gången, med Ponyo, lade jag till saker som nyanser eller detaljerade uttryck med färgpenna ovanpå det jag ritade med affischfärg ...

5
  • Detta verkar täcka de flesta grunderna, men berör inte vad tekniken är bortom handskisserna. Är det penna kritor, kritor eller kanske en viss typ av målning (akvarell, akryl)?
  • @Eric, jag har uppdaterat svaret, hoppas att det hjälper. Det finns inte mycket information om filmproduktionen på Internet (åtminstone på engelska, kanske finns det på japanska, men jag kan inte japanska), så det är ungefär allt jag kunde hitta.
  • Goda råd! Jag hittade ett citat från boken som du kanske vill lägga till i ditt svar: "Vanligtvis använder jag affischfärg för att skapa bakgrunder; sedan färgar jag basen i en blek färg, lägger till subtila nyanser och skuggar ovanpå den. Den här gången, med Ponyo, lade jag till saker som nyanser eller detaljerade uttryck med färgpenna ovanpå det jag ritade med affischfärg ...'
  • @Eric, trevligt citat, tack: P lade till det i svaret.
  • Biten om inkludering / uteslutning CG är mer relevant för rörliga objekt, frågar OP om bakgrunder.