Anonim

Roy Woods - Drama feat. Drake (Audio) @ Roy Woods

I Fate Grand Order-anime (2020) nyligen sägs det i avsnitt 17 att Tiamat är född utan att känna till dödsbegreppet. Kommer Mystic Eyes fortfarande att fungera på henne?

Utan ett dödskoncept är Mystic Eyes of Death Perception värdelös. De arbetar utifrån att döden är en inneboende del av livet, eftersom en levande varelse är tänkt att sluta någon gång, är begreppet död redan inne i dem, vilket är vad MEoDP åstadkommer.

Från Tsukihime Dokuhon PlusPeriod - TSUKIHIME Dictionary: Mystic Eyes of Death Perception [Ovanlig talang], s.184:

"(...) Även om de sägs se dödsformen är det strikt sagt mer exakt att säga att de läser ett ämnes livslängd den existentiella gräns som bestämdes vid skapelsens ögonblick (...) "

Tiamat, som ett perfekt väsen har inget begrepp om döden i sig själv för MEoDP att se. Du måste först göra henne dödlig. Till exempel med ett konceptuellt vapen som Black Barrel som påtvingar begreppet dödlighet på sina mål, använder Gun God det mot typerna i anteckningar.

1
  • Kom ihåg att en perfekt varelse kan få brister införas, så att ögonen då åtminstone kan se linjerna, om inte verkliga dödpunkter. Således blev Arcueid skivad. Hon är egentligen bara perfekt på natten. Shiki kan se linjer på henne under dagen; Jag tror att han kämpar för att se någon på natten, men jag tror att det fortfarande sägs vara möjligt om det är extremt svårt, om inte av någon annan anledning än att hon drack blod tidigare och så har förändrats.