Anonim

Black Coast - TRNDSTTR Lyrics

Så vitt jag vet fick Survey Corps (och andra relevanta äldre) veta om Ymir Curse (att en titanförskjutare bara har 13 år att leva och om den inte ätts, kommer att dö för att få sin titankraft född på nytt med en slumpmässig äldste ) från minnena av Grisha J ger, som i sin tur lärde sig det av Ugglan. Marley armén verkar också vara medveten om kursen. Ugglan fick förmodligen sin information från armén eller familjen Taybar.

Nu undrar jag, är det garanterat att denna information är korrekt? Från en berättande POV tror jag inte att författaren bara kommer att vifta med händerna och säga "Förbannelsen existerade aldrig riktigt, förlåt!", Men från en POV inifrån världen skulle det vara vettigt att detta är felinformation, medvetet ges av Kung Fritz för att skydda äldre utanför paradiset (så att de inte avsiktligt dödas så länge de kan användas).

Jag vill veta om det finns hårda bevis för att förbannelsen är verklig? Detta kan bevittna det i huvudserien eller spinoffs (Jag följde inte riktigt AoT - After the Fall så mycket) eller i intervjuer med skaparna.

Något olycksbådande, medvetet ifrågasättande som "Tja, karaktärerna fick höra det." i intervjuerna skulle det också vara intressant. När allt kommer omkring fick karaktärerna också veta att titaner är mänsklighetens fiende, att du dör om du äts av en titan, att Paradise Elderians är djävlar etc. Information som ges i AoT genom karaktärer kan inte lita på, som vi vet efter alla dessa år: D

2
  • Utan att gå in på för mycket detaljer nämns Ymir Curse av Eren Kruger till Grisha, och Eren Yagger har minnen från Eren Kruger, så åtminstone kan vi vara säkra på att Eren Kruger inte ljög
  • @Ikaros Upplevde Eren igenom alla minnen eller var det bara exemplariska flashbacks? Som det för närvarande ser ut, tror jag att de inte hade tid att gå igenom alla minnen som är tillgängliga för Eren? Jag tror också att Owl trodde på informationen, men det betyder inte att det är sant.

Jag märkte att Grisha Jaeger inte drabbades av det snabba åldrandet som andra titanväxlare upplever under sina senare år. Det finns dock en stor variabel, men Grisha använde inte sina krafter nästan lika mycket som de andra eller drabbades av stora skador mycket ofta. Åldrande orsakas av de oundvikliga genetiska skruvarna som uppstår under celldelning. Materien och energin kan komma från banor (vad de än kan vara). Men instruktioner för att bygga Titan Titan-kropparna och växa tillbaka lemmar? Det kommer från växeln.

Grisha använde bara sin titanform två gånger (Att komma till väggarna och kvällsmat med Reiss-familjen), och han får inte större skador som en soldat (du vet, som Eren Kruger) kan uppleva. Det skulle också förklara varför Grisha slackade på sitt uppdrag i 12 år tills han hörde talas om någon stor-ass titan sparkar ett hål i väggen.

2
  • 1 Lmaoo "kvällsmat med Reiss-familjen", det är ett sätt att uttrycka det xD
  • @Rumpelstiltskin, ja det är ganska roligt.