Anonim

[A3!] Nyckelord を 弾 い て み た

Vad är Tsumugis kön? Jag vet att hon är skapad från Hoshijiros moderkaka och delar samma seiyuu, men betyder det också att de är av samma kön? Fanns det några bevis som visade att Tsumugi är en kvinna?

Jag vet att Nagate är kär i Tsumugi eftersom Tsumugi föddes från moderkakan Hoshijiro, men eftersom IRL samma könsförhållande existerar tror jag inte att detta kan användas för att bevisa att Tsumugi är en kvinna.

Shiraui Tsumugi är en (yuugou kotai, som betyder "fusion individual organism") skapad med avsikten att tjäna som ett biologiskt vapen ( = seitaiheiki). Som sådan, Ochiais avsikt om Tsumugi har kön och / eller kön är okänd.

Sex och kön har olika betydelser (även om många av misstag sammanfogar dessa ord). I den tekniska åtskillnaden är sex ett neutralt ord som enbart hänvisar till fysiologi inklusive skillnader i reproduktionsorgan, hjärnkemi och hormoner, medan könet hänvisar till kulturella konstruktioner / antaganden om vilka personlighetsdrag och beteenden passar bäst (eller är medfödda kopplade till) en viss biologisk anatomi. Det är inte klart om Tsumugi prenumererar på en tro på genus essentialism eller vad "hennes" specifika koncept med "kvinnligt kön" skulle inkludera och inte inkludera. Tsumugi verkar inte ha något fokus på eller bekymmer angående könsidentitet. I alla fall, skaparna har antytt att Tsumugi identifierar sig som kvinna genom följande aspekter:

  • Tsumugi fick en kvinna seiyuu (röstskådespelare) och talar på feminin japansk snarare än maskulin japansk (mer information om japanskt könsspråk finns här på Tofugu)
  • Tsumugis sätt att sätta sig kulturellt närmare könsnormerna för japanska tjejer och kvinnor än 1) japanska män eller 2) Shinatose Izanas sätt att göra med avsikt att vara könstvetydiga (eftersom Izana är intersex)
  • Tsumugis kroppsliga form har vad som ser ut som en mycket fladdrande klänning
  • Tsumugi gillar Nagate från början, vilket kan antyda att Tsumugi har minnen från Hoshijiro, som både var biologiskt kvinnlig och mentalt identifierad som kvinna

Tsumugis kön är okänt (huruvida kroppen har någon kvinnlig anatomi och kan reproducera sig in natura). Gauna förstås inte bära distinkta kroppsorgan, men å andra sidan kan Gauna placenta replikera en fungerande mänsklig livmoder. I verkliga livet kan till och med växter reproducera sig och märkas i vetenskapen som "manliga" eller "kvinnliga" eller till och med "manliga" och "kvinnliga" delar på samma individuella växt, utan att behöva reproducera genom samlag av mänskligt slag. (att använda orden "hane" och "hona" för dessa växtdelar gör deras reproduktion lättare att beskriva). Å andra sidan kan vissa människor inte reproducera sig naturligt (infertila eller använda in vitro-befruktning), men ingen är ovillig att kalla dem "manliga" eller "kvinnor" på grund av den begränsningen ensam, eftersom det inte är det som verifierar huruvida eller inte de är verkligen män eller kvinnor (biologiskt och i identitet). Så även utan organ det är möjligt att Tsumugi kan vara biologiskt kvinnligt förutom att identifiera sig som kvinna i kön. Intressant nog är Tsumugis tentakel (触手 = shokushu) ser förmodligen ganska fallisk ut, men det verkar inte uppfattas så av de andra karaktärerna.

Enligt Sidonia riddare wiki-sida, Tsumugis kön är kvinnligt.