Anonim

Avicii - Hej bror

Mio, som är student vid Reiji och Ellens skola, introduceras i avsnitt 20. Det blir snabbt uppenbart att Mios vänner alla bär olika uniformer. Detta är tydligast i ep. 22, där vi ser ett foto av Mio med Sanae och Ellen, varefter Hirono, Sanae och Ellen dyker upp.

Varför har de kvinnliga studenterna inte en standarduniform? Jag har aldrig sett ett så allvarligt fall av detta. Andra exempel på olika uniformer är mycket lättare att förklara, och ingen av anledningarna där verkar vara tillämpliga på Spöke.

  • I Sailor Moon, Rei är transferstudent och bär sin gamla skoluniform. Hon hävdar att hon inte har kunnat hitta en ny i sin storlek. Ingen annan bär något annat.
  • I Kare Kano, studenter bär inte alla samma cookie-cutter uniform, men det förklaras i mangan att skolan erbjuder en mängd olika stilar för studenter att bära. Det är också mycket tydligt att i slutändan kan dessa enhetliga kombinationer bilda en sammanhängande bild för skolan. Däremot är det svårt att föreställa sig att dessa flickors uniformer från Requiem för Phantom kommer från samma skola.
  • I Döda la Kill, alla utom studentrådet och Ryuuko verkar ha samma uniform. Studentrådet och Ryuuko har skilts från de andra studenterna, så det är inte orimligt att de ska klä sig annorlunda.

Skolan kan ha olika uniformer för varje klass. Det verkar ganska osannolikt av samma anledning som du utesluter orsak 2. I Tari Tari har till exempel tjejerna i musikprogrammet en klänning medan de andra tjejerna har kjol och skjorta och slips.

Det är möjligt att skolan inte föreskriver en uniform men tjejerna bestämmer sig för att ha på sig något likformigt ändå för att ha en uniform på gymnasiet är en del av kulturen. Ut ur universum hjälper det också till att fastställa att inställningen har flyttat till japan.

2
  • Skolan verkar ha en uniform men åtminstone för manliga studenter, vilket skulle få mig att anta att det också borde finnas en för kvinnliga studenter. (Reiji bär samma uniform som sin vän, och enligt vad jag minns verkar det inte vara inkonsekvent med bakgrundstecknen.)
  • 1 Inte alla skolor har en enhetlig policy. I de som inte gör det brukar flickor ha det som kallas många flickor bär det som kallas "nanchatte seifuku" ( ) som är "falska" skoluniformer som är mer fashionabla och söta. Skoluniformer är en stor sak i Japan som ett modeuttalande för elever i skolåldern, på gott och ont. Den manliga studenten bryr sig kanske inte mycket om mode och bär mer dämpade mönster. Deras skola kan ha grundläggande riktlinjer men inga fastställda krav som kan skilja sig efter kön.