Anonim

Ryan Holets: Man. Far. Stolt polis

I slutet av avsnitt 6 dyker hon upp bredvid sin grav och båda huvudpersonerna verkar se henne. Så antingen finns det verkligen spöken i SAO eller så levde hon, och om hon levde, varför kom hon inte någon annanstans senare, etc? Historien lämnades öppen så tvetydigt att nu blöder min hjärna.

Citat från 8: e volymen av Sword Art Online Light Novel (översättning från baka-tsuki):

Chockad vänder jag mig för att se bakom och vad som låg framför mina ögon——
[...] det är omöjligt för övernaturligt fenomen att hända.

Så är det här ett fel på servern jag ser? Eller är det en illusion i mitt andetag?
Inte långt borta, [...] där ... var en genomskinlig kvinnlig spelare som avgav ett något gyllene ljus.

[...] Men efter ett tag sträcker hon ut sin högra hand till oss för att till synes överlämna något.

Asuna och jag nådde våra högra händer och när vi kände värmen grep vi fast det. Denna värme kom in i våra kroppar och tände eld i bröstet. Vi öppnade munnen och sa ut orden i oss.

[...]

Asunas ord reste genom nattvinden och nådde den kvinnliga svärdmannen. Det genomskinliga ansiktet visade ett stort leende—

Och i det ögonblicket var ingen där.

Vi lade ner händerna och förblev åtskilda där borta under ganska lång tid.

Det beskrevs ganska tydligt att Grimlock dödade Griselda. Varför hon fortfarande var synlig förklarades inte, men för att hon försvann spårlöst var det troligen bara en illusion eller någon form av dold funktion. Hon är definitivt död;).

Det är något som liknar när Kirito dog mot Kayaba och återvände till liv. Det är det inkarnerade systemet, något som lades till i spelet men ingen var medveten om det, det blev bara en vanlig kunskap i Accel World. Även då vet bara ett fåtal människor det.

I romanerna av SAO, det nämns, eftersom det är ett själsdyk som används, inte sinnet. Det är manifestationen av viljan att göra dem starkare. Kayabas idé, som slutfördes helt senare.