Anonim

SÖK EFTER EN STRIKER: MÅLÖVNING! - Wembley Cup 2015 # 5 feat. F2 Freestylers

Det här låter kanske som en konstig fråga, men hör mig. I all anime som jag har sett som kretsar kring gymnasiesport verkar de aldrig ha begreppet "tryout".

Tänk på att jag bor i staterna, så mitt perspektiv kommer att vara partiskt. När jag gick i gymnasiet krävde alla våra idrottslag blivande medlemmar att klara provningarna för att gå med. I grund och botten skulle teamets tränare / rådgivare administrera ett prov för de nya potentiella medlemmarna för att mäta deras färdigheter i sporten. Om de ansågs tillfredsställande beviljas de medlemskap i laget. Om inte, avvisas de.

Men i all sportrelaterad anime som jag har sett ser det ut som om någon student bara kan skicka in en ansökan och gå med i laget. De bryr sig ofta inte ens om sin skicklighet i sporten, eftersom jag har sett många sportanime där nya lagmedlemmar kan vara kompletta novisar. Så varför håller de inte försök / auditions för att se till att alla medlemmar i laget ligger över någon baslinjekompetens inom sporten? Jag är säker på att detta skulle förbättra deras prestationer i tävlingar och sådant. Det här är inte heller begränsat till anime, eftersom jag också har sett det i japanska tvåloperor. Är det bara en kulturell skillnad?

8
  • Ja, det är kulturell skillnad. I Japan kan vem som helst gå med i en "klubb" (部 活 = bukatsu) men inte alla är valda att spela för "laget". Det finns också en senior-junior (先輩 - 後輩; sempai-kohai) relation. Det spelar ingen roll hur duktig du är, i de flesta fall om du bara är 1: a årets nybörjare, får 3: e och 2: a årets medlemmar fler chanser att spela i laget. 1: a års nybörjare gör städning, ärenden etc.
  • Det är väldigt intressant! Vad är skillnaden mellan "klubben" och "laget" i Japan? I staterna behandlas de olika. Lag är reserverade för atletiska aktiviteter, medan klubbar är för icke-atletiska saker, som schackklubb, anime-klubb, filmklubb etc.Våra idrottslag diskriminerar inte heller efter ålder. Om du är en skicklig spelare och råkar vara en nybörjare blir du en del av startuppställningen. Vi delar alla ärenden lika.
  • I Yowamushi Pedal verkar det inte finnas försök i sig, men medlemmarna i teamet genomgår olika prövningar för att avgöra vem som kommer att plockas ut till den viktigaste tävlingen mellan skolor.
  • @DeeeFoo det finns också idrottsklubbar, och "klubb" är i grunden utomjordisk aktivitet. Skillnaden är mellan "att gå för det gemensamma intresset" (alla kan gå med i en klubb) och "spela konkurrenskraftigt" (de som är klubbens ess väljs som ett lag för t.ex. interskolekonkurrens)
  • @VXD Är du villig att göra det till ett svar?

Japan är väldigt annorlunda än USA, och jag har plockat upp några finesser som genom att titta på waaaay för mycket anime.

Japan

Japan är en socialistisk stat, asiater är mycket gemensamma, och från vad jag kan säga är sport inte bara sport, utan också klubbar. Studenter går med i en enda klubb, vare sig det är en idrottsklubb eller den epitomösa ockulta klubben. Ofta har klubbens kapten sista ordet om vem som kan gå med, och vi har i många anime sett att det är pappersarbete involverat. Som anges i kommentarerna ovan har ibland till och med en stjärnig rookie inte tillgång till att bidra, utan låter de äldre eleverna spela på laget och / eller den första strängen.

I Japan (förmodligen många asiatiska kulturer) skulle studenten vara orolig för att genera sina lagkamrater om han inte kunde bidra. När han eller teamet väl accepterat det av teamet, om han eller laget känner att han var särskilt under uppträdande, skulle social utstötning sparka in. Du har nog sett det här i en anime där folk pratar högt bakom handen och säger hemska saker. Denna skam skulle vara en effekt att få den underpresterande lagmedlemmarna att sluta laget. Skam är en stor del av den asiatiska kulturen och inte en stor del av det amerikanska sättet, så det kan vara svårt att linda huvudet kring hur viktigt det är för dem. Jag förstår det inte helt, men jag kan se att det finns.

USA

Jämför det med USA, där individualitet uppmuntras, idrottslag är inte klubbar, och studenter kan vanligtvis gå med i klubbar och idrottslag. Det finns vanligtvis inte pappersarbete för att gå med, även om en ansvarsfrihet kan undertecknas. Som nämnts ovan finns det gratis regeringstid att låta fantastiska rookies uppträda, så det är mycket önskvärt att ta reda på vem dina bästa spelare är, och en provning är ett sätt att bedöma hur bra dina inkommande spelare är.

I USA kanske du går med i idrottslaget, går på träning och deltar i bakgrunden tills du träffar ditt breakout-ögonblick. Eftersom du inte är i en anime (Netflix arbetar dock med det) kanske du inte hittar ett breakout-ögonblick, och du kanske bara är en liten bidragande medlem. Om skolan eller laget är tillräckligt stort kan det finnas ett begränsat antal platser på laget, så försök skulle vara i ordning. Jag skulle riskera en WAG att även om Asien är mer befolkat har de fler (och mindre) skolor, där här i USA kan skolor bli mycket större och därmed utlösa försök på grund av storlek oftare.

Anime

I anime ansluter sig MC vanligtvis till ett icke-performant eller förlorarlag (ta till exempel Hinomaruzumou (MAL)), och sedan gör det genom ett pansar, väldigt trevlig, vänskap och lite tsundere ett vinnande lag. Det är vanligtvis inte hur verkligheten fungerar, öst eller väst. Men det är det som gör en underhållande anime. I en anime som den här försöker klubbens kapten vanligtvis att få minst antal medlemmar så att klubben inte avbryts, så försök skulle vara kontraproduktiva.

I anime där klubben inte riskerar att tvingas upplösas har MC vanligtvis något önskvärt drag för att få klubbens kapten att försöka rekrytera MC, och förbi igen någon form av provning. Jag är inte ett stort sportanime-fan, men varje gång jag har sett en sportanime (eller en anime med sportelement) passar den in i någon av dessa kategorier.

Källor: Tittar för mycket anime, och därför osmos av japansk kultur. Kommentarerna ovan som borde ha varit svar bekräftar också min osmos.

2
  • Tack för din input! Jag antar att hela konceptet att ha ett "varsity" och "junior varsity" team är obefintligt i Japan?
  • De gör förmodligen något liknande baserat på gymnasiet eller gymnasiet.