Anonim

Burning Rage - Roy Mustang Tribute

I Fullmetal Alchemist anges det ett antal gånger att en statlig alkemists fickur ökar sin kraft, men det verkar inte finnas en tydlig mekanism för det. Hur fungerar det, och vad betyder det att öka en alkemists kraft?

2
  • Förutom att öka kraften hos en statlig alkemist är det också ett bevis på att de är en.
  • Om det var en effektförstärkare skulle en enkel mekanism vara att röda stenar skulle stashas i klockans kropp.

Som anges i denna wiki,

... varje statlig alkemist får ett silverfickur att hålla som identifikation. Denna klocka är graverad med symbolen för State Alchemist-programmet - Amestrian Dragon som är avgränsad i ett hexagram (även om båda anime-serierna ändrar hexagrammet till ett oskrivbart polygram, förmodligen för att inte åberopa judendomen). Fastän mangan beskriver inte fickuret som något annat än officiellt bevis för att transportören är en statlig alkemist, 2003-anime antyder att varje fickur är en alkemisk förstärkare. 2003-anime visar också klockans silverkedja som utdragbar, som i det fall då Strong Arm Alchemist, Major Alex Louis Armstrong använder den för att binda upp ett mål.

Så enligt anime från 2003 förstärker klockan alkemistens krafter. Men både manga och FMA: Brotherhood visar att klockan helt enkelt är en form av identifiering, ungefär som ett polismärke.

Observera också att klockan i anime är en indikator som människor använder för att känna igen Edward som en statlig alkemist. Jag tror att om inte statens alkemist själv säger till dig vem han är, är närvaron av klockan det enda andra sättet att veta det (de får också ett certifikat, men jag tvivlar på att de bär det runt).

1
  • Tack för det förtydligandet, men vad jag undrar mer är om det någonsin förklaras vad exakt en alkemisk förstärkare skulle göra (mekaniken i det).

De förklarade det aldrig eftersom det är en utveckling av den första anime-anpassningen som aldrig beskrivits. Klockorna var bara former av identifiering som statliga alkemister i Brotherhood, vilket följer mangan närmare.

De visade faktiskt detta i ett avsnitt när Ed fick sitt klocka reparerat, att det innehöll röda stenar på baksidan av det och det var så de förstärkte sina alkemiska krafter.

2
  • 4 Välkommen till Anime & Manga SE! Vet du vilket avsnitt det här var i, eller har du en skärmdump av det? Detta kan hjälpa ditt svar att stå på egen hand lite bättre.
  • 1 Jag minns att jag såg det avsnittet i 2003-anime. Anime baserad på mangan hade inga speciella krafter förknippade med klockan, förutom att det var ett kontorsmärke.

Silverfickuret förstärker State Alchemists makt, men förutom det är det enda de verkligen gör att bevisa att du är en State Alchemist och kanske berätta tiden.

De berättar tid men symboliserar huvudsakligen att vara en statlig alkemist och en del av landets regering och armé om det behövs.