Anonim

\ "Crush \" - Tessa Violet Cover (med en original rap lol) 💛

Otaku i Japan är på något sätt likvärdigt med att vara nörd, vilket betyder att de tenderar att bli mobbad eller betraktade. Det är därför som vissa inte erkänner att de är otaku på grund av skam. Och det finns vissa fall av otaku som blir en hikikomori, (ett exempel på detta är i Välkommen till NHK där den manliga huvudpersonen är en hikikomori) där de isolerar sig eller drar sig ur samhället och en NEET (Inte inom utbildning, sysselsättning eller utbildning), där de förblir arbetslösa. Hur sant är dessa fall och är det sant att de flesta av hikikomori och NEET är otakus (som Misaki Nakahara i Välkommen till NHK)? Eller tenderar hikikomori- och NEET-människor att bli otaku (precis som Tatsuhiro Sato i Välkommen till NHK)?

4
  • Även om din fråga var nära utanför ämnet kan du ändra omfattningen av din för att vara mer integrerad med FAQ. En fråga som "Speglar skildring av otaku / NEETs (missbruk) i anime / och manga som i X (t.ex. Välkommen till NHK) -serierna i verkligheten?"
  • @Krazer Vilken skillnad gör det? Du säger i princip att "Händer X i verkliga livet?" bör ändras till, "X hände i anime Y, händer det också i verkliga livet?" Jag förstår inte varför en är utanför ämnet och den andra inte.
  • @ Deidara-senpai Genom att se till att ämnet förblir i sammanhanget med anime och manga, är svaren mer benägna att vara på ämnet och vara mer svarsbara. Vi vill inte att den här konversationen ska dras in i något om Otaku, NEET, arbetslöshet och samhällspress i det japanska samhället.
  • @Krazer Det är allt denna fråga är oavsett hur du formulerar det. Jag håller med om att det inte är ämnet.