Anonim

Population Genetics: When Darwin Met Mendel - Crash Course Biology # 18

Även om jag lärde mig detta koncept från Naruto-serien, det är verkligen vettigt:

  • När du blåser (vind) ökar elden ... så eld> vind
  • När du kastar vatten i eld minskar det ... så vatten> eld
  • När du krossar vatten mot det har det ingen effekt på fast (jord) ... så jord> vatten
  • Och så vidare...

Efter denna logik, varför kan inte waterbenders slå firebenders i Avatar (The Last Airbender)?

Jag märkte också att Aang själv, som är airbender, kunde försvara sig mot eldböjning med sina airbending-färdigheter. (notera att jag hänvisar till de tidigare avsnitten när han bara var airbender (säsong: 1, avsnitt: 1-5))

Hur fungerar det i Avatar? Vilka element dominerar över varandra?

Ytterligare info:
få antaganden fungerar i (Naruto) ninja världen, som jag inte ansåg att inkludera i frågan eftersom frågan faktiskt är inriktad på AVATAR inte NARUTO

  1. Elementanvändarens chakraflöde spelar roll i chakras dominans. Exempel: Naruto vs Third Raikage
  2. Kombination av chakraelement. exempel: Vatten + Vind> Eld
3
  • 6 ... Någon som tror att vatten som krossar jorden inte har någon effekt verkar ha ignorerat vissa lektioner i geologi (nämligen erosion). När det gäller eld <-> vatten, kom ihåg att Avatar använder en (mestadels) traditionell västerländsk motsatt elementuppsättning, där vatten vanligtvis avbildas motsatt brand. I allmänhet verkar dock elementär dominans i Avatar vara "kontextbaserad" med tanke på den lokala miljön.
  • @ Clockwork-Muse, ja, en vattenstil-ninja .. borde fortsätta att hälla vatten i dagar / år och vänta tills användaren av jordens lera / bergvägg blir urholkad (dagar för lera / år för sten) och när han får öppning ska attackera! Perfekt plan!
  • Betraktas Avatar som en anime?

Det fungerar lite annorlunda i Avatar.

Firebenders hämtar sin kraft från stora eldkällor. Solen är vanligtvis den starkaste runt (med undantag för Sozins komet, när den kommer vart 100: e år). Vattenböjare drar sin kraft från månen.

Därför vinner vattenbockaren vanligtvis på natten, medan eldböjaren vanligtvis vinner på dagen. Eftersom brandböjarna var i brott får de bestämma när de ska attackera (under dagsljus).

Det verkar också ha funnits mycket mer eldböjare än det fanns vattenböjare (även vattenbockarna delades in i två mycket avlägsna klaner).

Sist men inte minst, i Avatar verkar förhållandet mellan elementen inte vara det som dominerar över varandra, utan snarare är jorden och luften motsatser, medan eld och vatten är motsatser. Det är inte det att den ena är starkare än den andra utan snarare två sidor av samma mynt.

1
  • perfekt! Jag avslutade precis 5 avsnitt av säsong 1 .. Så jag kände inte till Sun / Moon-koncept. Tack Madara.

Det finns ingen uppenbar elementär dominans i showen. Jag beror mer på böjarens förmåga än vad de böjer. Det finns några saker som kan förändra deras förmåga, till exempel närvaron av solen och månen för brandbenders respektive waterbenders.

0