Anonim

Lätthjärtad Qi Gong

Att titta på Dragon Ball Z Jag har märkt att Chi-Chi huvudsakliga mål i DBZ var att hindra Gohan från att träna och tvinga honom att studera istället. Men när cellbågen är klar och Goten är född. Chi-Chi behandlar honom inte på samma sätt.

Det blåste mig att hon till och med lät honom träna alls men tydligen genom att träna med henne kunde Goten förvandlas till en supersaiyan.

Min fråga är varför? Är det för att Goku officiellt gick vidare så hennes karaktär utvecklades lite? Jag tänkte faktiskt aldrig på det förrän nu.

2
  • Jag trodde att Chi-Chi själv förklarade detta: Gohan var ett fogligt och fridfullt barn - tidigt är allt han gör i en konfliktsituation att gråta och be efter sin mamma och pappa tills han slutligen går berserk; medan Goten var energisk och krigförande (på ett "bra" sätt). Så hon accepterade hans natur, visste att han skulle komma in i den här typen av saker oavsett och arbetade med den så gott hon kunde för att vägleda honom. Gohan var alltid en motvillig krigare. Han hade stor makt, men han lärde sig bara att slåss av nödvändighet och skulle ha föredragit att inte göra det. Goten kämpade för att han ville.
  • Det kan finnas en annan anledning till att Chi-Chi såg Goku i Goten eftersom Goten liknar Goku när han var barn. Och av den anledningen tränade hon personligen Goten, så att han kunde vara lika stark som sin far!

Min uppfattning är i princip densamma som de reklamfilmer som börjar med den oroliga obsessiva mamman och det första barnet: Hon är så hektisk över allt hon slutar röra ihop saker.

Andra barnet händer, och hon har allt spikat. Erfarenhet från det första barnet har mindre stressat med det andra barnet, och hon vet lite vad hon kan förvänta sig och hur man ska hantera saker.