Anonim

Dragon Ball Xenoverse 2 - Min bror Broly och jag ändrar historia för skojs skull

Baserat på diskussioner, frågor och svar uppnår Goku UI-tillståndet när han är vid sin gräns.
Men när han uppnår det, är han medveten om det?
Känner han sig annorlunda?
Om så är fallet, varför återskapar han inte förändringarna och känslorna för att kontrollera staten och använda den mer effektivt?

Om han var medveten om att första gången han gick in är det ganska osäkert, men andra gången var han definitivt. Vi ser honom prata avslappnad med Kefla (hon frågade honom om det var ultra något, han svarade på det kallade ultrainstinktet). Längre in i kampen han nämnde att han håller på med det (vilket betyder att han har något full kontroll), men som Whis har nämnt det, tänker han fortfarande på sin attack och begränsar därmed sin fulla potential i staten. Det finns fortfarande utrymme för förbättringar i detta tillstånd, men han behärskar det gradvis. Jag tror att när hans omspel med Jiren kommer att ske kommer han att ha full kontroll.

Han är medveten om att strax efter att han fick det tittar han på sin aura, också för att han i screencapture # 2 säger "Jag börjar lära mig hur ultrainstinkt fungerar" (förlåt, undertexterna är på spanska)

och om detta

Om så är fallet, varför återskapar han inte förändringarna och känslorna för att kontrollera staten och använda den mer effektivt?

han lär sig faktiskt hur man kontrollerar det bättre eftersom Piccoro säger att han utvecklas och varje slag han gör är snabbare, mer skarp och starkare

Det är enkelt. Det är ganska lätt att förstå varför Goku var och inte kunde använda UI vid den tiden. När han behövde ett användargränssnitt sparade han det till sista utväg.

Första gången hände det av en slump.

Sedan andra gången hade han redan räknat ut det. Han var ganska medveten om att han befann sig i användargränssnittet, och han utnyttjade det så mycket han kunde och lärde sin egen kropp att kämpa på egen hand, sedan slutade den på grund av den betydande förlusten av uthållighet.

Sedan tredje gången försökte han ta itu med det / rensa sinnet och separera sitt sinne från sitt undermedvetna, och i sista sekunden fick han grepp om användargränssnittet som räddade rumpan i sista sekunden.

Genom att hålla fast vid det lyckades han bara låta kroppen göra resten.