Anonim

Yugioh Arc-V: Episode 120 Review! Hejdå söt kråka! (The Battle Beast)

Jag såg det här inlägget om Vad var den första anime som kom ut på Bluray / HDDVD på den här webbplatsen, och jag undrar vad som var den första anime som sändes i HD?

Jag tänkte först på att den sändes runt 2008. Till exempel:

Bleka började sändas i HD i säsong 9 (avsnitt 168). Enligt Wikipedia är den ursprungliga luftdatumet för avsnitt 168 2008.

Men efter timmar av forskning hittade jag något om En bit.

En bit började sändas i HD i avsnitt 207. Och igen, enligt Wikipedia, är den ursprungliga airdaten långt tillbaka 31 oktober 2004.

Det senaste svaret visar dessa 2 anime (Ghost in the Shell: SAC och Samurai 7) var den möjliga första anime som sändes i widescreen.

Rolig fakta: Samurai 7 sänds bara fyra månader tidigare än En bit. Gör det här En bit 2: a andraplatsen? LOL.

5
  • Videor är bara HD om vi jämför en video med en annan ... Så hur jämför vi?
  • @LightYagami "HD" betyder vanligtvis "upplösning 1280x720 eller högre".
  • @senshin Tyvärr men jag var förvirrad, för i wiki står det att "High-definition, ibland förkortat som Hi-def eller HD, hänvisar ofta till en ökning av skärm eller visuell upplösning jämfört med en tidigare använd standard."
  • Kure-nai sändes i HD med början i april 2008. Inte säker på om det var först.
  • @LightYagami Ja, generellt är "high-definition" en antonym för "low-definition", men high-definition tv kännetecknas av särskilda videoupplösningar.

Din fråga fascinerade mig ganska mycket, så jag bestämde mig för att försöka lösa detta problem. Här är vad jag hittade och jag skulle vara tacksam om någon kan hjälpa mig att förbättra mitt svar!

Det första jag visste var runt 2007-2008 var när HD började bli populärt i USA. Jag använde den här informationen för att spåra ett par forum på AnimeNewsNetwork här och här. Dessa två trådar var mycket användbara eftersom de gav namnen på "Samurai 7" och "Ghost in the Shell: Stand Alone Complex" (aka "GITS SAC" som används i tråden).

Jag drog upp Wikipedia-sidan för Samurai 7 och en del av den lyder:

Serien hade premiär över hela Japan på anime-satellit-tv-nätverket, Animax, som en exklusiv högupplöst CS-PPV-sändning

Nu är jag inte säker på om du vill betrakta det som sänds i HD som det var "Pay Per View" (även kallat "PPV"), men det skapades i HD baserat på den här sidan om serien:

Baserat på Akira Kurosawas klassiska film The Seven Samurai. Samurai 7 produceras i High Definition till ett pris av 300 000 $ per avsnitt, mer än dubbelt så mycket som en genomsnittlig icke-hi-def-serie kostar.

Nu anledningen till att jag också inkluderade "Ghost in the Shell: Stand Alone Complex" beror på att i forumet sa många av folket också att den här också var HD. Jag kunde ta reda på att det också sändes av Animax, men kan inte bekräfta om det sändes för HD.

Om GITS SAC inte sändes i HD skulle det göra Samurai 7 till den första anime som sändes i HD (eller åtminstone så långt jag kan hitta).

Nu är jag väldigt trött på min forskning, eftersom jag tror att det kan ha funnits andra anime i HD före dessa två, och min största oro kommer från den här artikeln skriven 1998. Och hur användarna i trådarna pratade om HD som det var inte något nytt, får mig också att undra om det har funnits anime före dessa två som sändes i HD.

Jag kommer att fortsätta att forska mer och förbättra mitt svar när jag går. Jag hoppas att det här svaret kan hjälpa dig.

UPPDATERING: Jag kunde hitta den här frågan, där "Toshinou Kyouko" pekade på den här tråden. I tråden "Zalis" står:

Första 16: 9-tv-anime: Betterman (våren 1999), Vandread (hösten 2000)

Jag försöker för närvarande hitta en källa som kan verifiera om dessa program skapades i HD 16: 9-bildformat. (Tack till "Ross Ridge" för att ni påpekade detta.)

5
  • Du borde kunna lägga upp dina länkar nu
  • OMG Jag kan inte tro att den första HD-anime sändes 2003 (GITS SAC) eller 2004 (Samurai 7) !! Jag brukade titta på anime som sändes runt 2005-2008 på min dator, kvaliteten är fortfarande skit trots att den är sliten från DVD.
  • Tack till alla som har röstat mitt svar så att jag kan lägga till mina källor! @Happy Face Jag vet, det är svårt att tro att de började sända anime i HD 2004. Jag trodde inte det själv när jag fick reda på det.
  • Observera att 16: 9-TV inte innebär HD. Många DVD-skivor är till exempel i 16: 9, och Europa började övergå till SD-widescreen-TV-sändningar i mitten av 1990-talet.
  • @Ross Ridge Tack för att ni påpekade det, jag har uppdaterat mitt svar med rätt frasering.