Anonim

Har Ichigo fortfarande ihåliga krafter? | Tekking101

I Bleach påstås Aizens svärd vara ett av de mest kraftfulla, eftersom det kan kontrollera de mänskliga sinnena. Som jag minns sades det att om du har sett det en gång, har du redan förlorat för det. Kan någon förklara för mig exakt vad det gör?

2
  • om din fråga besvaras, kan du snälla stänga den här tråden?
  • min dåliga :), jag valde inte svaret.

Den speciella förmågan hos Ky ka Suigetsu är Kanzen Saimin ( , Fullständig hypnos).

Den kontrollerar de fem sinnena till den punkt där det kan få målet att misstolka en annan persons form, form, massa, känsla och lukt för att vara fiendens. Initieringsvillkoret för hypnosen är att visa fienden frisättningen av Ky ka Suigetsu. Efter att ha sett det bara en gång kommer denna person att ge efter för hypnosen. Efteråt, varje gång den släpps, kommer denna person att falla under hypnosens troll. Hypnosen är långvarig; Visored påverkas fortfarande av Ky ka Suigetsu trots att de hypnotiserades för minst 110 år sedan. Eftersom trollformeln fungerar när man ser ritualen är de som inte kan se immunförsvaret mot hypnosen.

När Aizen stänger av hypnosen med viljestyrka smälter den bild som visas eller splittras. Den fullständiga hypnosen av Ky ka Suigetsu är helt felfri; även om målet är medvetet om att vara under hypnos kan de inte motstå dess inflytande. De hypnotiska förmågorna hos Ky ka Suigetsu gör det till ett mycket användbart verktyg i strid, för Aizen kan skapa enkla eller komplexa illusioner för att lura sina motståndare.

Till exempel, genom att skapa en lura av sig själv, eller andra illusioner för att distrahera sina motståndare, kan Aizen dölja sina egna rörelser och attackera med straffrihet. Hans motståndare kommer att förbli fokuserad på illusionen tills det är för sent att reagera. Medan de illusioner som Ky ka Suigetsu skapar är ganska kraftfulla, kan de med stor kraft och skicklighet själva kunna notera små skillnader i illusionerna jämfört med den verkliga sak, även om de inte kan avgöra vad som exakt är annorlunda.

4: e divisionens kapten Retsu Unohana upptäckte att något var fel med Aizens falska lik, även om hon inte förstod vad det var förrän hon såg Aizen levande. Reiatsu av Ky ka Suigetsu ger det bort till dem som är tillräckligt angelägna om att känna sin faktiska närvaro förbi illusioner skapade av dess fullständiga hypnos. Det enda sättet att undkomma Ky ka Suigetsus förmåga är att röra vid själva bladet innan fullständig hypnos aktiveras.

Jag har inte sett hela serien eller läst mangan, men från vad han sa innan han flydde från Soul Society var det uppenbarligen absolut hypnos. Ta detta som ett exempel:

När Ichigo angrep Aizen hade han redan sett Aizens svärd, så Aizens Zanpakuto kunde använda hypnosen "Aizen blockerar Ichigos attack direkt med ett finger, och ingen ser Aizens motattack"

När det gäller hur han kunde använda hypnos på det sättet, kanske Aizens Zanpakuto förvrängde rymden (som hur Touzens Zanpakuto gjorde när han kämpade mot Kenpachi) och skapade ett utrymme som rånade alla sinnen, men på grund av hypnosen såg ingen det faktiskt, som Ohana kommenterade till och med att Aizen tidigare visade alla att hans Zanpakuto var en vattenbaserad, och hon blev chockad när Aizen avslöjade att han gjorde det med avsikt att lura alla och göra dem offer för hans Zanpakuto.

3
  • 1 Egentligen såg Ichigo aldrig en gång Aizens Bankai, det är ingen illusion att han blockerade Ichigos attack med ett finger, skillnaden i deras makt var precis så stor.
  • 1 @MadaraUchiha åh det är Aizens Bankai som kastar illusionerna, det är vettigt, han kunde inte fejka sin död förrän Zanbakuto-begränsningarna upphävdes så att han kunde använda sin Zanbakutos förmåga, måste ha glömt bort hela den delen
  • 1 Egentligen, nej - Aizens förmåga att använda Kanzen Saimin (fullständig hypnos) är hans Shikai-förmåga, inte hans Bankai. För att människor ska kunna falla under dess makt behöver de bara se honom släppa sitt svärd en gång. (Se kapitel 171 för blekmedel)

För det första är Aizen ett geni med nästan oöverträffad briljans under större delen av hela planen. Man kan säga att han gjorde några dåliga val senare i sin plan angående hans behandling av underjordiska, uppgörelsen med Soul Society och att ge Ichigo en chans. Men det är mer en fråga om karaktärsbrister än att han inte är ett geni.

Förmågan som Aizen använder är inte hans Bankai, utan snarare hans Shikai, allt enligt honom självklart. Man faller under hypnosen när man ser sitt svärd när han släpper sin Shikai genom att tala sitt namn. Hypnosen varar uppenbarligen för alltid efter att du har sett den en gång, med tanke på att den varade i 100 år på flera andra Soul Reapers.

1
  • Det kan vara värt att nämna att Aizen kan hålla tillbaka den hypnos som hans Shikai skapar, som illustrerat när han konfronteras med kapten Unohana strax efter att han avslöjades som en skurk. Han verkar hålla sitt eget "lik", som han använde för att fejka sin död, men låter det sedan falla medan han åberopar sin Shikais förmåga. Det avslöjas då att det inte är något annat än hans zanpakuto. Om du frågar mig är det det mest skrämmande med hans Shikai: det finns inget idiotsäkert sätt att berätta om det du upplever är riktigt eller inte när du är under dess inflytande, även när han inte använder det.