Anonim

Dragon Ball Xenoverse Walkthrough Part 17 - Future Trunks vs Bills & Whis (60 FPS)

Jag minns för några år sedan (runt 2011) frasen "helig treenighet" kastades runt för att beskriva storleken, storleken och betydelsen av En bit, Blekaoch Naruto alla kör i Shonen Jump. Nu, med två av dessa specifika publikationer * som slutar, är denna så kallade "heliga" treenighet inte längre.

Men det måste ha varit tre andra manga som ansågs vara något liknande innan, eller hur? Fanns det en sådan bekräftad treenighet av manga som sprang tillsammans?

Det gör det inte nödvändigtvis måste vara från Shonen Jump, men de närmaste exemplen från 90-talet som inte hittades var drak boll, Slam dunk!och Yu Yu Hakusho, som sannolikt publicerades i en shonenorienterad tidning.

*: Detta inkluderar inte Boruto. Det är det inte Naruto.

9
  • Semi-relaterat: anime.stackexchange.com/questions/27187
  • @senshin: Intressant nog hänvisar min fråga tangentiellt till samma artikel, men mitt huvudsakliga grepp är att den saknas.
  • Detta fick mig att komma ihåg att det faktiskt finns en stor tre lista på wikipedia, som den också ofta kallas. Men anime och manga har aldrig sett att ha nått denna lista hittills. Även om det har varit en "sak" under lång tid
  • Jag har inget bevis för detta, men min gissning är nej, och min anledning är att, som senshin nämnde i sitt svar på den länkade frågan, "de tre stora" mestadels är ett västerländskt koncept, och tills nyligen var ingen anime eller manga tillräckligt stor i väst för att vara en del av en "stora tre". När jag först kom in i anime 1999 fanns det definitivt en standard uppsättning startanime, men de flesta skulle gå vidare från de till andra serier; med "de tre stora", många fans håller sig ganska mycket med dem för alltid, varför de är stora.
  • @Makoto Jag märkte faktiskt inte att du bara fokuserade på manga, inte manga och anime, vilket tillför ytterligare en rynka till detta: manga var inte riktigt en sak i USA 1999. Det fanns några slumpmässiga titlar (mycket av dem publicerade av Dark Horse), nästan alla vänt. Jag märkte inte att manga började bli stort i USA förrän omkring 2004, med Tokyopop som pressade CLAMP-grejerna och Viz startade sin amerikanska version av Shounen Jump. Naruto och One Piece var båda i US Shounen Jump från nummer 1, så de var redan inne på bottenvåningen i manga-boom i Amerika.

Begreppet Big 3 är verkligen vagt. Vissa säger att det bara är ett sammansatt ord för den nuvarande populära mangan i väst, som är One Piece, Naruto och Bleach under början av 2000-talet. Samtidigt blir onlinestreaming populär runt den tiden, främst Youtube och Crunchyroll för anime, och internet blomstrar samtidigt (lager av dotcoms, Google, Yahoo, etc. Jag kommer inte att gå in på detaljer om ekonomi och aktiemarknad, men allt sker under början av 2000-talet).

Nu för att svara på din fråga om det finns andra stora 3 tidigare, skulle jag säga att det inte bara är 3, det skulle vara mycket. Huvudsakligen Fall Stängt (eller Conan), Doraemon, Astro Boy, Dragon Ball och Kochikame.

Vem berättade också att den berömda 90-talets anime är Yu Yu Hakusho, Slam Dunk och Dragon Ball? Dragon Ball skulle vara känd, och det är också Slam Dunk, men jag vet inte om Yu Yu Hakusho. Det finns många berömda 90-talets anime och manga så att jag inte kan namnge dem alla.

Men totalt sett är de stora 3 och vad inte bara åsikter från andra människor om vad som är känt eller inte. Det finns inget fast mått på hur känd en manga eller anime är. Om vi ​​inte pratar om försäljning och kopior kan vi göra en lista. Men om vi baserar allt på mänskliga åsikter skulle det finnas oändlig Big 3.

2
  • De stora 3 verkade vara något som bara gjordes för att beskriva Bleach, Naruto och One piece i väst. Nu när två av dem är faktiskt över, och även innan de slutade, Naruto och Bleach föll i betyg, har människor försökt krona två nya för att ersätta dem, men ingenting klibbar, och det verkar ingen anime har kunnat nå samma berömmelse som de gjorde i sin topp. Big 3 verkar ha fötts och dog med de 3 som beskrivs.
  • @Ryan - Exakt! The Big 3 är bara något att nämna dessa tre. det är inte en ranking eller något det är bara en etikett för de tre mangorna.

Det kan vara värt att påpeka att själva begreppet "stora tre" här till stor del är ett manligt och shonen-centrerat perspektiv. Se https://en.wikipedia.org/wiki/The_New_York_Times_Manga_Best_Sellers_of_2011 för ett exempel, men i grunden är det en 'Big One' - medan Naruto var uppenbarligen så populär, inte heller Bleka inte heller En bit någonsin träffat # 1 2011 och faktiskt kämpade den senare för att till och med nå topp 5. Bleka gick något bättre 2010, men även där gjorde det inte väsentligt mer än flera andra titlar, och detsamma gäller även senare år. Det finns ett solidt fall att göra Sailor Moon bör ligga långt före antingen Bleka eller En bit i konversationen, och till och med titlar som Svart Butler är ganska jämförbara med de bästa icke-Naruto-shonen-titlarna.