Anonim

MIN STORA MANGA-SAMLING

Inte säker på om min frasering är korrekt men vet någon om manga-frigöringscykeln för Keijo !!!! (Hip piskflicka)?

Jag har inte sett ett problem för det på ett tag och källan jag använder för att läsa det verkar bara uppdateras varje månad.

Släpps mangan faktiskt varje månad? Och hur kan jag hitta den här informationen för framtida serier som jag läser?

På wikipedia står det

Keijo !!!!!!!! (Japanska: !!!!!!!!, lit. "Competitive Girl"), även känd som Hip Whip Girl, är en japansk mangaserie för sport av Daichi Sorayomi. Den har serien i Shogakukans sh nen mangatidskrift Weekly Sh nen söndag sedan juli 2013 och har samlats i fjorton tankvolymer.

och bekräftar Shogakukans Weekly Sh nen söndag

Varje vecka Sh nen söndag (Japanska: Hepburn: Sh kan Sh nen Sand ) är en veckotidning om sh nen manga som publicerades i Japan av Shogakukan sedan mars 1959. I motsats till titeln släpps Weekly Sh nen söndagsnummer på onsdagar.

nu tittar på wikien finns 159 kapitel med 151 kapitel i tank bon-format.

Keijo !!!!!!!! mangaserier är skriven och ritad av Daichi Sorayomi. Den har satsats i Weekly Sh nen söndag sedan juli 2013 och har samlats i tolv tank bon volymer tillsammans med 151 kapitel.

mitt antal 159 baseras på att i slutet av sidan är det sista kapitelnumret 159. Du kan också se tankvolymerna varierar beroende på deras släppdatum.

från och med den första onsdagen i juli 2013 till onsdagen strax före (04/01/2017) kan vi se att det har gått 183 veckor. nu om 1 kapitel av Keijo !!!!!!!! släpps varje vecka finns det ett avvik på 24 veckor (183-159 = 24) men dessa kan redovisas av helgdagar och att jag inte vet när i juli det första kapitlet i Keijo !!!!!!!! kom ut (så det kanske inte har varit 03/07/2013).

med denna information kan vi ungefär gissa att Keijo !!!!!!!! släpps varje vecka i varje nummer av Weekly Sh nen söndag i Japan med några pauser för semestern. av orsaken utan att ha problemen själva kan jag inte vara säker på att varje nummer har haft 1 kapitel av Keijo !!!!!!!!

som jag påpekade i min kommentar har Mangaupdates-sidan en "release" -avdelning men det här är scanlationsutgåvorna som sådan. Utgivningen av dessa är inte fördefinierade, särskilt eftersom de är inofficiella. för att inte tala om att denna lista bör sluta uppdateras om / när Keijo !!!!!!!! är officiellt licensierat på engelska, vilket i allmänhet skulle innebära att de skulle släppas i tank bon-format

Keijo publiceras i "Shuukan Shounen Sunday", som är en veckotidning.

För att ta reda på vilken cykel en manga följer kan du använda mangaupdatum, som visar seriemagasinet för varje manga. Därifrån kan du bara google namnet på tidningen, och vanligtvis kommer den engelska titeln att vara ett svar i sig, som i det här fallet där "Shuukan" översätts till "Weekly".

https://www.mangaupdates.com/series.html?id=101987

2
  • att påpeka att "utgåvorna" på sidan är Scanlations, inte originalutgåvorna i Japan. den användbara informationen du får ut ur Mangaupdate är att den inte släpps på engelska ännu officiellt
  • Ja, det är ganska värdelöst att kontrollera släppsidan för att räkna ut schemat. Scanlators är bara människor som släpper ut på sin fritid, och medan vissa konsekvent kan översätta direkt från nya tidskriftsskanningar, föredrar flera att vänta tills hela volymer publiceras (vanligtvis upp till ett halvt år efter att tidningen skannats vid manga varje vecka ) så att de kan arbeta med bättre skanningar. Det är också därför många översatta serier ligger bakom japanska utgåvor av flera volymer (Kengan Ashura & Keijo är sådana fall).